Όταν η Φούλαμ προτίμησε Μήτρογλου αντί Γκριεζμάν!

Ο Γάλλος επιθετικός είναι το απόλυτο πρόσωπο των τελευταίων ωρών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο βραχύσωμος επιθετικός έχει εξελιχθεί στον μεγάλο πρωταγωνιστή του Euro και με τα έξι γκολ που έχει σημειώσει, τα δύο στον χθεσινό ημιτελικό με τη Γερμανία, οδήγησε τους «τρικολόρ» στον τελικό της διοργάνωσης και την Κυριακή θα προσπαθήσει να τους στείλει στο υψηλότερο σκαλοπάτι της Ευρώπης για τρίτη φορά στην ιστορία της.   
 
Ο 25χρονος άσος βέβαια προερχόταν ήδη από μία εξαιρετική χρονιά με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου για δεύτερη σερί σεζόν σταμάτησε στα 22 γκολ στην Primera Division, ενώ έφτασε ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ανεβάζοντας πλέον ακόμα περισσότερο τις μετοχές του. Υπενθυμίζεται ότι οι Μαδριλένοι είχαν δαπανήσει περί τα 30 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2014 για να τον κάνουν δικό τους από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.  
Λίγους μήνες νωρίτερα όμως ο Γκριεζμάν βρισκόταν και στο στόχαστρο της Φούλαμ, η οποία εκείνη την περίοδο έδινε μάχη για να κρατηθεί στην Premier League και είχε βγει στη... γύρα για έναν επιθετικό που θα την «ξελασπώσει». Οπως ανέφερε εκείνη την περίοδο ο βρετανικός Τύπος, η αγορά του Γάλλου επιθετικού απαιτούσε περίπου 14 εκατ. ευρώ, χρήματα ωστόσο που δεν θέλησαν να δώσουν οι «κότατζερς» κι έτσι στράφηκαν σε άλλες επιλογές. 
 
Και κάπου εδώ έρχεται να... κολλήσει ο Κώστας Μήτρογλου. Ναι, η Φούλαμ όχι μόνο άφησε τον Γκριεζμάν για ένα δικό μας παιδί, αλλά έδωσε κι ένα «χαρτί» παραπάνω, μιας και για τη μεταγραφή του «πιστολέρο» ο Ολυμπιακός έβαλε στα ταμεία του σχεδόν 15 εκατ. ευρώ, καθώς προερχόταν επίσης από σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων με 17 γκολ σε 19 αγώνες, αλλά και σπουδαίες εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιος ξεχνάει άλλωστε εκείνο το απίστευτο χατ τρικ επί της Άντερλεχτ;
 
Η συνέχεια; Γνωστή... Ο «Μιτρογκόλ» δεν μπόρεσε ποτέ να «πιάσει» στους Λονδρέζους, ταλαιπωρήθηκε κι από τραυματισμό που τον άφησε πίσω κι έτσι την επόμενη χρονιά δόθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό, για να ακολουθήσει η Μπενφίκα, όπου μετά την καλύτερη σεζόν της καριέρας του ανάγκασε τους Πορτογάλους να δώσουν 7 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσουν. 
 
Η κίνηση δε αυτή της Φούλαμ μνημονεύεται ακόμα ως η χειρότερη απόφαση στην ιστορία του συλλόγου από τα πάντα αιχμηρά βρετανικά Μέσα. Βέβαια ευχής έργον ήταν και για τον Μήτρογλου η αποχώρηση από τη Φούλαμ, καθώς με τους «Αετούς» έκανε... παπάδες στην ιβηρική. Να σημειώσουμε ότι πλέον η χρηματιστηριακή αξία του Γκριζμάν φτάνει τα 70 εκατ. ευρώ... 
 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν