Ο Νταμπίζας εκσυγχρονίζει την «παλαιομοδίτικη» Ομόνοια

Η πρόκριση επί της Μπάνατς ήρθε με την ψυχή στο στόμα και οι αγωνιστικές αδυναμίες της Ομόνοιας έβγαζαν μάτι. Ανασταλτικά οι «πράσινοι» πονάνε και ενδεχομένως η απόκτηση του Μπρούνο Νασιμέντο να μην αρκεί για να δέσει την αμυντική γραμμή.
 
Στον σχηματισμό 4-4-2 που χρησιμοποιεί ο Τζον Κάρβερ οι δύο κεντρικοί μέσοι έχουν καθοριστικό ρόλο στη συνολική εικόνα της ομάδας. Φλορέσκου και Φυλακτού δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν και το πιθανότερο είναι πως δεν θα τους ξαναδούμε μαζί στη μεσαία γραμμή. Με την απόκτηση των Νασιμέντο και Σοϊλέδη ο Μαργκάσα θα προωθεί στα χαφ, ενώ η απόκτηση μέσου με ηγετικές ικανότητες είναι επιτακτική ανάγκη.
 
Ο Κλέιτον όταν μπήκε αλλαγή απέδειξε με την ποιότητα του, αν και ανέτοιμος, ότι αλλάζει το αγωνιστικό προφίλ της Ομόνοιας. Ναι, η Ομόνοια προβλημάτισε με την απόδοσή της και κόντεψε να γνωρίσει εφιαλτικό αποκλεισμό. Όμως, με την
είσοδο των νέων αποκτημάτων στην ενδεκάδα (έπαιξαν μόλις τρεις βασικοί) και την εμπέδωση των απαιτήσεων του τρόπου παιχνιδιού που ζητά η τεχνική ηγεσία οι πράσινοι δεδομένα θα βελτιωθούν.
 
Τα πρώτα δείγματα γραφής των Ματ Ντάρμπισαϊρ  και Σίλβα Κλέιτον με τη φανέλα της Ομόνοιας επιβεβαιώνουν την αξία των δύο ποδοσφαιριστών όμως κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ότι η πορεία του με το τριφύλλι στο στήθος θα είναι ανοδική.
 
Και τα εννέα μεταγραφικά αποκτήματα (καθώς και οι προσθήκες που θ’ ακολουθήσουν) θα κριθούν σε βάθος χρόνου.
 
Κουμάντο ο Νταμπίζας
Το ερώτημα κατά πόσο θα μπορέσει να επιστρέψει η Ομόνοια τον ερχόμενο Μάη στους τίτλους έπειτα από πέντε περιόδους θα απαντηθεί σε δέκα μήνες. Αυτό που μετά βεβαιότητας μπορεί να διαπιστωθεί από τώρα είναι πως ο τρόπος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ομόνοιας (εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου), δεν θυμίζει σε τίποτα προηγούμενες χρονιές.
 
Κουμάντο κάνει μόνο ένας (Νίκος Νταμπίζας) χωρίς παρεμβολές και υποδείξεις. Αυτός επέλεξε τον προπονητή και οι δύο τους αποφασίζουν για τις μεταγραφικές κινήσεις. Υπό άλλες περιστάσεις η επιθυμία του Νούνο Ασίς να επιστρέψει στο «Ηλίας Πούλλος» θα γινόταν πράξη, έστω και αν οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν λίγες μέρες νωρίτερα το τέλος της συνεργασίας τους.
 
Όσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής και να είναι ο Πορτογάλος, όσο και να συνδέθηκαν μαζί του οι φίλοι της Ομόνοιας, δεν θα ήταν ορθό από τη στιγμή που αποκτήθηκε αντικαταστάτης του (Σίλβα Κλέιτον) με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τα δεδομένα του σωματείου να επέστρεφε ο Ασίς.
 
Στη περσινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν το χατίρι γνωστού ατζέντη και πήραν στο «Ηλίας Πούλλος» τον Καμπράλ, ενώ η Ομόνοια είχε στο ρόστερ άλλους τρείς αριστερούς μπακ (Πέρες, Χαφές, Μαργκάσα).
 
Για πρώτη φορά στα χρονικά της η Ομόνοια δείχνει να λειτουργεί σε επαγγελματικές βάσεις και χωρίς παρεμβολές στο έργο των ανθρώπων που επιλέγηκαν για να ηγούνται του ποδοσφαιρικού τμήματος. Οι διοικούντες των πρασίνων κάνουν αυτό για το οποίο κατηγορήθηκαν ότι δεν έκαναν τα προηγούμενα χρόνια οι προκάτοχοί τους.
 
Το έργο και οι επιλογές του Νίκου Νταμπίζα μόνο το γήπεδο και ο χρόνος θα το κρίνουν. Κόντρα στην Μπάνατς γλύτωσε από ένα εφιάλτη που ενδεχομένως να κατέστρεφε εκ γενετής το πλάνο αναδιοργάνωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ομόνοιας. 
 
 

Δειτε Επισης

Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα
Διάστρεμμα ο Στεπίνσκι-Τα δεδομένα ενόψει τελικού κυπέλλου
Συνάντηση Ομόνοιας 29ης Μαΐου με ΓΣΠ-Στο ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του Τούτιτς
«Πλεονέκτημα για την ΑΕΚ ότι θέλει μόνο νίκη, έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες»
Τρία παιχνίδια για την προτελευταία αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Δασκαλάκης: O ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλο πλεονέκτημα, πέντε χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά