«Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια!» (pics)

Η (χθεσινή) Κυριακή ήταν ακόμη μια μέρα της μαρμότας για τον Πιερλουίτζι Τάμι. Ο 55χρονος προπονητής (και πρώην αμυντικός) βρέθηκε εκ νέου στο ίδιο έργο θεατής, καθώς είδε την ομάδα του να πετυχαίνει τρία τέρματα σε εκτός έδρας παιχνίδι, να σπαταλά ευκαιρίες για τουλάχιστον άλλα τόσα, αλλά να μένει στο τέλος με άδεια χέρια, αφού τέσσερα τραγικά λάθη στην άμυνα κόστισαν ισάριθμα τέρματα και την ήττα (4-3) από τη Λουκέρνη.
Το Βατερλό της ανασταλτικής λειτουργίας των «ακριδών» προσλαμβάνει μάλιστα ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένου ότι ο Μάρκους Μπάμπελ δεν παρέταξε καν την καλύτερη ενδεκάδα του (σ.σ. δεν χρησιμοποίησε καθόλου τους Μάρκο Σνόιβλι και Μάρκους Νόιμαϊρ). Μετά το τέλος του αγώνα ο Τάμι δεν χαρίστηκε στους παίκτες του: «Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια. Επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Δεν γίνεται να προβάλλεται διαρκώς η δικαιολογία ότι είμαστε νεανικό σύνολο. Πρέπει να ωριμάσουμε. Κάνουμε υπερβολικά πολλά δώρα στους αντιπάλους και πρέπει ν’ αρχίσουμε να μαθαίνουμε πιο γρήγορα από τα λάθη μας. Ως ομάδα έχουμε ποιότητα μπροστά. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην επίθεση, αλλά όσα γκολ και να πετυχαίνουμε δεν θα είναι αρκετά, εφ’ όσον συνεχίζουμε να κάνουμε τόσο μεγάλα λάθη».
Τα ελβετικά Μ.Μ.Ε., ωστόσο, αμφιβάλλουν για τη δυνατότητα ουσιαστικής βελτίωσης της αντιπάλου του Απόλλωνα στο άμεσο μέλλον. Προβάλλουν μάλιστα τα ακόλουθα δύο επιχειρήματα: πρώτον, ότι τα ίδια συμπτώματα (χοντρά και αβίαστα λάθη στην άμυνα, αφελής σπατάλη ευκαιριών στην επίθεση) παρουσίαζαν οι «ακρίδες» και στο περασμένο πρωτάθλημα και, δεύτερον, ότι η (μη) βελτίωση πιθανώς να μην είναι θέμα ελλιπούς θέλησης, αλλά ελλιπούς ικανότητας, αφού πολλοί παίκτες του ρόστερ προέρχονται από μικρότερες κατηγορίες.

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα