Δεύτερο Σούπερ Καπ για τον Απόλλωνα και πάλι σε βάρος του ΑΠΟΕΛ

Τη δεύτερη ασπίδα στην ιστορία του πανηγυρίζει ο Απόλλωνας, ο οποίος επικράτησε στο ΓΣΠ του ΑΠΟΕΛ με 2-1 και έκανε ιδανική αρχή στη νέα ποδοσφαιρική σεζόν (2016-17).


Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι και η προηγούμενη κατάκτηση της ομάδας της Λεμεσού επιτεύχθηκε απέναντι και πάλι στον ΑΠΟΕΛ. Ήταν το 2006 όταν οι γαλάζιοι επικράτησαν με 3-1 στην παράταση.


Συνολικά ο Απόλλωνας συμμετείχε για 13η φορά στον αγώνα του Σούπερ Καπ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ για 26η – περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Οι γαλαζοκίτρινοι μετρούν 13 κατακτήσεις (πρώτη είναι η Ομόνοια με 16). Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που αποτυγχάνουν να πάρουν τον τίτλο.

 
 


Στο αγωνιστικό μέρος, το παιχνίδι δεν κυνήγησε δάφνες ποιότητας. Ο ΑΠΟΕΛ με πολλές αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι είχε περισσότερο το μυαλό του στα ματς με την Κοπεγχάγη, ενώ ο Απολλωνας έδειξε περισσότερη κινητικότητα, όμως δεν πίεσε ιδιαίτερα.


Η επικράτηση της ομάδας της Λεμεσού ήταν απόλυτα δίκαιη, καθώς ήταν η ομάδα που είχε περισσότερο πείσμα στις επιθετικές του δραστηριότητες.

 
 


Το σκορ άνοιξε λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και συγκριμένα στο 40’, όταν μετά από σέντρα του Βασιλείου, ο Μάγκλιτσα έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με το γόνατο.

 


Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε εντελώς και τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τον Απόλλωνα στο 80’ όταν ο Παπουλής σήκωσε την μπάλα στον Πίεχ ο οποίος με ένα εντυπωσιακό γύρισμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 2-0.

 


Ο ΑΠΟΕΛ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 με αυτογκόλ του Λόπες, μετά από σουτ του Εφραίμ, στην εκπνοή του παιχνιδιού.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
90+3’ αυτ. Λόπες / 40’ Μάγκλιτσα, 80’ Πίεχ
Κίτρινες: Ντα Σίλβα, Παπουλής
Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Τ. Κρίστιανσεν):
 Πάρντο, Μιλάνοφ, Αστίθ, Μερκής (69’ Ιωάννου), Αλεξάνδρου, Μοράις, Ορλάντι, Μπρεσάν (58’ Σωτηρίου), Βάντερ (70’ Εφραίμ), Γιαννιώτας, Ντε Καμάρκο
Απόλλων (Π. Εμάνουελ): Βάλε, Λόπες, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Σακέτι, Βασιλείου, Μπεντόγια, Ντα Σίλβα (89’ Χάμπος), Παπουλής(Μπαρμπάρο 87'), Πέδρο, Μαγκλίτσα(Πιέχ 58')
Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.
Βοηθοί διαιτητές: Αριστείδης Χρίστου και Χαραλάμπος Χαραλάμπους 
Τέταρτος διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς
Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.
 

Δείτε το LIVE του αγώνα:


 

 

Δειτε Επισης

Επί τάπητος τα περιστατικά βίας στο ποδόσφαιρο στη σύσκεψη στην ΚΟΠ
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα