Ούτε μία δίχως ντε Βινσέντι! (pics+vids)

Η συμφωνία είναι δεδομένη. Ο Τόμας ντε Βινσέντι μετακινείται από τον ΑΠΟΕΛ στην Αλ Σαμπάμπ. Από οικονομικής πλευράς η κίνηση είναι αναντίρρητα εξαιρετικά προσοδοφόρα για τους «γαλαζοκίτρινους». Αγωνιστικά, αφ' ης στιγμής δεν έγινε τελικά δεκτό το αίτημα για ενεργοποίηση της συμφωνίας μετά τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, δημιουργείται ένα κενό δυσαναπλήρωτο.
Παίκτες στην ηλικία και με τα προσόντα του Αργεντινού δεν κυκλοφορούν μαζικά ελεύθεροι στο παζάρι. Όσοι δεν δεσμεύονται από συμβόλαιο, έχουν βαλάντιο και φιλοδοξίες που δεν καλύπτονται από το κυπριακό πρωτάθλημα, ενώ όσοι ανήκουν σε άλλες ομάδες είναι εξ ορισμού δυσπρόσιτοι για τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος θα κληθεί είτε να βγάλει λαγό από το καπέλο είτε να προχωρήσει σε κάποιον δανεισμό, όπως συνέβη πρόσφατα με τον Γιαννιώτα και παλαιότερα με τον ίδιο τον ντε Βινσέντι.
Η δυσκολία αναπλήρωσης του κενού του Αργεντινού, ωστόσο, αυξάνεται και λόγω ακόμη μιας παραμέτρου. Στα δυόμισι χρόνια της παρουσίας του στον Αρχάγγελο ο 27χρονος μετατράπηκε σε εγγυητή όλων των ευρωπαϊκών προκρίσεων της ομάδας του. Όχι με την παρουσία του, αλλά με τα τέρματα και τις ασίστ του. Είναι χαρακτηριστικό πως εδώ και τρία καλοκαίρια οι «γαλαζοκίτρινοι» περνούν στην επόμενη φάση, μόνον όταν ο ντε Βινσέντι σκοράρει ή μοιράζει γκολ.
 
Καλοκαίρι 2014
Ο ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη εκκινεί την προσπάθειά του στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον γ’ προκριματικό γύρο απέναντι στην Ελσίνκι. Στο πρώτο παιχνίδι, στη Φινλανδία, ο ντε Βινσέντι μ’ ένα γκολ και μια ασίστ ωθεί την ομάδα του στο 2-2 που της δίνει πλεονεκτική αφετηρία εν όψει του επαναληπτικού.




Στο ΓΣΠ, μια εβδομάδα αργότερα, ο πρωταθλητής Κύπρου επιβεβαιώνει τα προγνωστικά και ολοκληρώνει τη δουλειά επικρατώντας 2-0 των Φινλανδών. Ο Αργεντινός βάζει το λιθαράκι του με ένα τέρμα.


 
Στα πλέι οφ οι «γαλαζοκίτρινοι» τίθενται αντιμέτωποι της Όλμποργκ. Μετά το εκτός έδρας 1-1 το παιχνίδι στο ΓΣΠ κρίνει την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ο ντε Βινσέντι με μια ασίστ (για το 1-0) και ένα γκολ (για το 2-0) «υπογράφει» την πρόκριση.


 
Καλοκαίρι 2015
Ένα χρόνο αργότερα ο ΑΠΟΕΛ του Ντομίνγκος Πασιένσια ξεκινά τις υποχρεώσεις του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από το β’ προκριματικό γύρο. Απέναντι στη Βαρντάρ μένει στο 0-0 στο ΓΣΠ. Η πρόκριση παίζεται στα Σκόπια κι εκεί ο ντε Βινσέντι σκοράρει το χρυσό εκτός έδρας γκολ (1-1), το οποίο φέρνει την ομάδα του στην επόμενη φάση.


 
Εκεί περιμένει η Μίντγιλαντ. Στη Δανία οι «γαλαζοκίτρινοι» βάζουν τις βάσεις τις πρόκρισεις, καθώς επικρατούν 2-1 και ο Αργεντινός πιστώνεται το τέρμα που εν τέλει κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, ιδίως μετά την εντός έδρας ήττα με 1-0 στον επαναληπτικό.


 
Στα πλέι οφ οι πρωταθλητές τίθενται αντιμέτωποι με την Αστάνα. Βατός αντίπαλος, όμως για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή καριέρα του ο ντε Βινσέντι δεν πετυχαίνει ούτε σερβίρει γκολ σε δύο διαδοχικά παιχνίδια και ο ΑΠΟΕΛ αποκλείεται για πρώτη φορά σε προκριματικά επί των ημερών του 27χρονου άσου!
 
Καλοκαίρι 2016
Στην τρέχουσα περίοδο ο ΑΠΟΕΛ του Τόμας Κρίστιανσεν είχε ξανά ως αφετηρία στο Τσάμπιονς Λιγκ τον β’ προκριματικό γύρο. Μετά το 0-0 στην Ουαλία απέναντι στους Νιου Σεντς ο πρωταθλητής Κύπρου αξιοποιεί στον επαναληπτικό την έδρα του και περνά στην επόμενη φάση με νίκη 3-0. Μεταξύ των σκόρερ φιγουράρει ξανά το όνομα του ντε Βινσέντι.


 
Στον γ’ προκριματικό ο Αργεντινός απουσιάζει ένεκα ίωσης από το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρόσενμποργκ. Η ομάδα του ηττάται 2-1 στη Νορβηγία, αλλά στο ΓΣΠ κάνει την ανατροπή και θριαμβεύει με 3-0. Το κερασάκι στην τούρτα προσθέτει ο 27χρονος μεσοεπιθετικός επεκτείνοντας το σερί που θέλει τον ΑΠΟΕΛ να μην έχει αποκλειστεί ούτε μια φορά, όταν ο ντε Βινσέντι βρίσκει δίχτυα ή μοιράζει ασίστ!


 

Δειτε Επισης

Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική