«ʼλλα του είπαμε και άλλα έκανε!»

Ο Πάουλο Μπέντο ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, αλλά ένας… απόντας φάνηκε να απασχολεί περισσότερο, τουλάχιστον τη διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. Ο λόγος για τον Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα σε συνέντευξή του σε ισπανικό ραδιόφωνο είχε αφήσει σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της διοίκησης του Ολυμπιακού καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Στη σύντομη τοποθέτησή του, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μιχάλης Κουντούρης άσκησε οξύτατη κριτική στον Ισπανό τεχνικό, σχολιάζοντας ακόμη και το σύστημα που εμφάνισε στα δύο παιχνίδια με τη Χάποελ.
«Όταν έφυγε ο Μάρκο Σίλβα ψάξαμε, θεωρήσαμε πως η πλέον κατάλληλη επιλογή θα ήταν κάποιος που να ξέρει την ομάδα και αυτός ήταν ο Βίκτορ. Με το που ήρθε ο Βίκτορ του εξηγήσαμε πως σε έναν μήνα παίζει όλη την χρονιά η ομάδα, του εξηγήσαμε πως δεν γίνεται να ρισκάρουμε. Παρότι συμφώνησε είδαμε άλλα πράγματα. Είδαμε να αλλάζει συστήματα και παίκτες σε θέσεις που δεν έχουν παίξει ποτέ τους. Τα αποτελέσματα ήταν τραγικά για τον σύλλογο και οικονομικά και ο αποκλεισμός. Το χειρότερο ήταν η απόδοση της ομάδας. Ο αποκλεισμός μπορεί να έρθει. Αυτό που είδαμε ήταν κάτι τραγικό. Όχι ποδόσφαιρο», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και συνέχισε:
«Κάποιοι πιστέψανε ότι θα διαλύσει η ομάδα. Κάποιοι ότι θα μπαίναμε σε ποδοσφαιρικό μνημόνιο. Παρόλα αυτά εκείνη την στιγμή με γρήγορες κινήσεις και αποφασιστικότητα η διοίκηση έδειξε παρών. Έγινε τεράστια προσπάθεια. Μην ξεχνάτε πως τα έσοδα που προσφέρονται από τους υπόλοιπους τομείς είναι ελάχιστα. Αλλάξαμε staff και προπονητή και αλλάξαμε πρόσωπα και στο scouting. Όπως ο Μοντέστο και ο Ιμπαγάσα, άνθρωποι αγαπητοί. Αποτέλεσμα 3η αλλαγή προπονητή σε 50 ημέρες», υπογράμμισε ο Μιχάλης Κουντούρης ο οποίος αρχικά είχε αναφερθεί στους λόγους του διαζυγίου με τον Μάρκο Σίλβα.
«Πρέπει να δώσουμε μια εξήγηση στον κόσμο του Ολυμπιακού για όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα διότι δεν ακούγεται καλά η συχνή αλλαγή προπονητών. Πριν αρχίσει η προετοιμασία ο κύριος Σίλβα έκανε όλη την προεργασία, ήταν σε επαφή για τις μεταγραφές, έκανε και μία μεταγραφή με τον Φιγκέιρας και είχαμε συνεργασία και το πλάνο έτρεχε. Μία ημέρα πριν αρχίσει η προετοιμασία μας είπε ότι θέλει να φύγει. Σε προσωπική μας επαφή δεν κατάλαβα ποιος ήταν ο λόγος. Μας άφησε όπως μας άφησε τη στιγμή που μπαίναμε στο αεροπλάνο να φύγουμε. Τον παρακαλέσαμε να μείνει δύο ημέρες. Το μπάτζετ ήταν με τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Φοβηθήκαμε όλοι για το τι θα γίνει με την τεράστια απώλεια χρημάτων».
«Ο κ. Μπέντο έχει μπροστά του έως τις 31 Αυγούστου να βελτιώσει το ρόστερ της ομάδας, την ψυχολογία και την αγωνιστικότητα. Έχει και 4 σοβαρά παιχνίδια. Άρα έχει πολύ δύσκολη δουλειά και πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι. Ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά. Ο κόσμος θα βοηθήσει την ομάδα να αλλάξει ψυχολογία. Όλοι ενωμένοι. Αρκετούς εχθρούς έχουμε εκτός, ας μην έχουμε και εντός. Ας ελπίσουμε η φετινή χρονιά να είναι πιο καλή από πέρυσι. Αυτά είχα να πω. Καλή επιτυχία στο staff και τον κ. Μπέντο».
Πηγή: sdna.gr  

Δειτε Επισης

Ενεργοποιήθηκε η... βόμβα-Ανακοίνωσε τον Αντονί Μαρσιάλ η ΑΕΚ
Ξεκινούν οι επαφές για το νέο συμβόλαιο του Κωνσταντέλια
Υπογράφει και πιάνει δουλειά ο Μαρσιάλ στην ΑΕΚ
Άρης: Έχει βγει κερδισμένος μέσα από τις συνεργασίες του με τους Σουηδούς
Ολυμπιακός: O Ολιβέιρα διεκδικεί θέση βασικού εναντίον του Αρη
Η ΑΕΚ κέρδισε τον Βόλο και έπιασε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην κορυφή Super League
ΒΙΝΤΕΟ: Η ΑΕΚ έφτασε σε προφορική συμφωνία με τον Μαρσιάλ
Ισόπαλο το μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα-Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στη Super League
Ντέρμπι στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Super League
Με Γουίλιαν και Ολιβέιρα κόντρα στον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός