Μια γυναίκα, δύο άντρες

«Ελπίζω να συντρίψει τον ΑΠΟΕΛ», ήταν ο τίτλος της (τηλεοπτικής) συνέντευξης του Μίκε Γένσεν στον (δανέζικο) τηλεοπτικό σταθμό TV3 Sport με αφορμή την επικείμενη μονομαχία των πρωταθλητών Κύπρου με την Κοπεγχάγη για μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Προσπερνώντας την προφανή και ιδιαίτερα έντονη ενόχληση του αρχηγού της Ρόσενμποργκ για τον αποκλεισμό από τους «γαλαζοκίτρινους», την οποία άλλωστε έχει εκφράσει με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο το περασμένο δεκαήμερο, αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η δημόσια τοποθέτησή του πως την ερχόμενη Τρίτη θα είναι οπαδός της Κοπεγχάγης.
Ουδέν το περίεργο, σε μια πρώτη ανάγνωση, αφ’ ης στιγμής ο αρχηγός της Ρόσενμποργκ είναι Δανός. Είναι όμως όντως όλα τόσο απλά εξηγήσιμα; Το πατριωτικό αίσθημα δεν πείθει ως επιχείρημα, διότι ο Γένσεν ως Δανός είναι ορκισμένος εχθρός της Κοπεγχάγης. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να συμβαίνει αλλιώς, αφού είναι μεγαλωμένος σε μια οικογένεια που στηρίζει φανατικά το αντίπαλο δέος της πρωταθλήτριας Δανίας, την Μπρόντμπι, στην οποία μάλιστα ο 28χρονος μέσος έπαιξε μπάλα.
Στη διάρκεια μάλιστα της θητείας του σε αυτήν είχε προβεί, παραμονές ενός ντέρμπι αιωνίων, στην ακόλουθη δήλωση: «Μισώ την Κοπεγχάγη. Φυσικά και τη μισώ. Ανέκαθεν η μάχη ανάμεσα στην Κοπεγχάγη και στην Μπρόντμπι είναι η μεγαλύτερη στη Δανία. Η Κοπεγχάγη ωστόσο είναι αλαζονική και ψηλομύτα. Ο σύλλογος έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του»!
Αντισταθμίζεται τέτοιο μίσος με το πατριωτικό αίσθημα (σε ποδοσφαιρικό επίπεδο πάντα) ή με την έντονη επιθυμία αποκλεισμού του ΑΠΟΕΛ, προκειμένου -όπως ο ίδιος ο Γένσεν ονειρεύεται και το δήλωσε- οι «γαλαζοκίτρινοι» να κληρωθούν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με τη Ρόσενμποργκ κι εκεί οι Νορβηγοί να πάρουν την εκδίκησή τους; Είναι ασφαλώς μια παράμετρος που δεν μπορεί να αγνοηθεί, όχι όμως η βασικότερη, όπως αποδεικνύει μια πιο ενδελεχής έρευνα…
 
Cherchez la femme
Η βασική αιτία που ο Γένσεν από ορκισμένος εχθρός μπορεί κάλλιστα να δηλώνει δημόσια οπαδός της Κοπεγχάγης, έστω και για μία μέρα, είναι πως σε αυτήν αγωνίζεται ένας κολλητός φίλος του και μέλλων… γαμπρός του!
Ο 25χρονος αρχηγός της Κοπεγχάγης, Τόμας Ντιλέινι, είναι εδώ και επτά χρόνια σύντροφος της Μισέλ Γένσεν, αδελφής του Μίκε Γένσεν, με την οποία συνήψε σχέση, όταν στον πάγκο της Μπρόντμπι καθόταν ο πατέρας της, Χένρικ Γένσεν! Τούτων δοθέντων γίνεται εύκολα αντιληπτό, γιατί τα δανέζικα Μ.Μ.Ε. κάνουν λόγο για αναβίωση της ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, αφού μια αγάπη γεννήθηκε ανάμεσα σε εκπροσώπους ορκισμένων εχθρών (Κοπεγχάγη-Μπρόντμπι).
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο Ντιλέινι έχει παραδεχτεί δημοσίως πως σε θέμα ποδοσφαιρικής υποστήριξης το αίμα νερό δεν γίνεται: «Η φιλενάδα μου είναι ατυχώς οπαδός της Μπρόντμπι. Επιχειρώ να τη μεταστρέψω, αλλά τα πράγματα δεν πάνε καλά»!
Σαφώς καλύτερα πηγαίνουν προφανώς με τον Μίκε, με τον οποίο στη διάρκεια αυτής της επταετίας ο Τόμας έχει γίνει στενός φίλος, εξ ου και ο νυν αρχηγός της Ρόσενμποργκ δεν έχει πρόβλημα να δηλώνει ενώπιον τηλεοπτικής κάμερας πως «στην πορεία του χρόνου έχω γνωρίσει ορισμένους πολύ αξιόλογους τύπους στην ομάδα της Κοπεγχάγης», κάτι αδιανόητο την περίοδο της θητείας του στην Μπρόντμπι.
  

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος