Πλήρης οδηγός των Ολυμπιακών Αγώνων (7η μέρα - 6 κυπριακές συμμετοχές)

Μια εβδομάδα φουλ αγωνιστικής δράσης συμπληρώνεται στο Ρίο, στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα, ανά ημέρα, οι κυπριακές συμμετοχές και το ελληνικό ενδιαφέρον.

* Όλες οι ώρες είναι σε Ώρα Κύπρου

7η Ημέρα (12/8/2016)
Xρυσά Μετάλλια - 24
Τοξοβολία (ατομικό ανδρών), Στίβος (20χλμ βάδην ανδρών, 10χλμ & Σφαίρα γυναικών), Ποδηλασία (ομαδικό pursuit ανδρών, ομαδικό σπριντ γυναικών), Ιππασία (ομαδικό ντρεσάζ), Ξιφασκία (ξίφος ασκήσεως - ομαδικό ανδρών), Γυμναστική (τραμπολίνο γυναικών), Τζούντο (+100kg ανδρών, +78kg γυναικών), Κωπηλασία (άνδρες: διπλό και τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών, γυναίκες: δίκωπος και διπλό σκιφ ελαφρών βαρών), Σκοποβολή (50μ prone ανδρών, σκιτ γυναικών), Κολύμβηση (άνδρες: 100μ πεταλούδα & 50μ ελεύθερο, γυναίκες: 200μ ύπτιο & 800μ ελεύθερο), Τένις (διπλό ανδρών), Άρση Βαρών (85kg ανδρών, 75kg γυναικών).

H Kύπρος
Μεγάλη μέρα για την κυπριακή αποστολή με έξι αθλητές και δράση σε τρία διαφορετικά σημεία. Στις 15:00 η Άντρη Ελευθερίου αγωνίζεται στον προκριματικό του Σκιτ -ο τελικός θα γίνει στις 21:00- ενώ στις 15:30 ρίχνεται στη μάχη του Σκιτ και ο Χάσικος (το αγώνισμα στους άνδρες συνεχίζεται το Σάββατο). Ολοκληρώνονται οι ιστιοδρομίες στα RS:X όπου ο Καριόλου ψάχνει ένα μικρό θαύμα στις τρεις που απομένουν για να βρεθεί στη 10αδα και τη medal race της Κυριακής (14/8): τώρα είναι 19ος. 

- Όλες οι Κυπριακές συμμετοχές της 7ης ημέρας

Ιστιοδρομίες Νο7 και Νο8 για τον Κοντίδη που τώρα είναι 10ος. Στόχος του να πλησιάσει όσο πιο πολύ μπορεί στα μετάλλια, ενόψει της medal race τη Δευτέρα (15/8).

Ξεκίνημα στον Στίβο με τον Απόστολο Παρέλλη στις 16:55 να ψάχνει μια βολή στα 65.50μ για να μπει στον τελικό της Δισκοβολίας. Δεν αποκλείεται με μια βολή στα 63μ να είναι στη 12αδα καθώς το όριο είναι αρκετά ψηλό. Ο Απόστολος, 13ος στο Λονδίνο, έχει 65.59μ φετινό.

Τα ξημερώματα η Ραμόνα Παπαϊωάννου ξεκινάει τη μάχη των 100μ.

Η Ελλάδα
Ο αγώνας της Εθνικής πόλο με τη Βραζιλία ξεχωρίζει στο πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών. Σε ενδεχόμενη νίκη η γαλανόλευκη θα καπαρώσει όχι απλά την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα πάρει μέρος στον τελικό των 20χλμ βάδην με στόχο μια θέση καλύτερη από την 15η του 2012. Την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα γευτεί η Αλεξία Παππά, που από φέτος αγωνίζεται με τα ελληνικά χρόνια. Η ελληνοαμερικανίδα θα τρέξει στον τελικό των 10.000 μ. μαζί με 36 ακόμη αθλήτριες. 

Πρώτη από όλους ρίχνεται στη μάχη της διάκρισης η Σοφία Υφαντίδου. Η πρωταθλήτρια των συνθέτων, προέρχεται από την πολύ καλή εμφάνιση του Άμστερνταμ εκεί όπου κατέκτησε την 8η θέση με φετινό ρεκόρ.

Το νεαρότερο μέλος της ελληνικής ομάδας, ο Μίλτος Τεντόγλου αγωνίζεται τα ξημερώματα του Σαββάτου στον προκριματικό του μήκους. 

Τέλος, τη μάχη του για διάκριση ξεκινά ο Μάκης Μίτας στο Σκητ, ενώ οι Έλληνες ιστιοπλόοι συνεχίζουν να παλεύουν για ένα μετάλλιο.

Highlights
- Η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας θέλει να υπερασπιστεί το Χρυσό που κέρδισε στο Λονδίνο, στο ομαδικό pursuit ανδρών της ποδηλασίας.

- Η Βρετανίδα Jessica Ennis-Hill ξεκινάει την προσπάθεια υπεράσπισεις του Χρυσού του Λονδίνου στο Έπταθλο.

- Το τέταρτο Χρυσό στη διοργάνωση, πέμπτο συνολικό μετάλλιο, διεκδικεί στο 800αρι η Katie Ledecky, που κέρδισε το  αγώνισμα στο Λονδίνο, σε ηλικία 15 χρόνων.

- Η Valerie Adams από τη Νέα Ζηλανδία θέλει το τρίτο συνεχόμενο Χρυσό στη Σφαίρα, καθώς κέρδισε στο Πεκίνο και στο Λονδίνο. 

- Kροατία-Ιταλία παίζουν στο πόλο ανδρών (16:20) σε μια επανάληψη του τελικού του 2012. Επανάληψη τελικού του 2012 στο χάντμπολ γυναικών με Νορβηγία-Μαυροβούνιο.

πηγές: ΒΒC, Ηρόδοτος Μιλτιάδους / Απεσταλμένος ΕΑΚ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sport24.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)