Ομόνοια: Τι έμαθε ο Κάρβερ

Τα φιλικά είναι για τους προπονητές, όπως ορίζει και το διαχρονικό ποδοσφαιρικό αξίωμα. Για έλεγχο προόδου και ετοιμότητας, για δοκιμές, ακόμη και για πειραματισμούς. Το φιλικό της Ομόνοιας με τον Παναθηναϊκό δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Ήταν ένα παιχνίδι για τα μάτια του Τζον Κάρβερ. Και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το οποίο ως προς την έκταση και ως προς τον τρόπο επίτευξης σίγουρα ήταν πολύ χρήσιμο για τους παίκτες και τον κόσμο της ομάδας, ο Άγγλος (πρέπει να) είδε όσα χρειαζόταν από τη χθεσινή αναμέτρηση στο ΓΣΠ.
 
Άλλη ομάδα με Χριστοφή
Πρώτο, εξόφθαλμο συμπέρασμα είναι πως -ιδίως μετά την αποχώρηση των Ασίς και Σκέμπρι- ο πλέον προικισμένος και πιθανότατα φυσικός ηγέτης του «τριφυλλιού» είναι ο Δημήτρης Χριστοφή. Ήταν η τρανταχτή διαφορά των «πρασίνων» σε σύγκριση με τα παιχνίδια κόντρα στην Μπεϊτάρ και η απτή απόδειξη πως με αυτόν στην ενδεκάδα ο αποκλεισμός θα είχε αποτραπεί. Ο Κύπριος διεθνής ανεβάζει κατακόρυφα την ποιότητα της Ομόνοιας και δεν είναι τυχαίο πως τα δύο πρώτα τέρματα προήλθαν από τα πόδια του. Στο τρίτο απλώς καθόταν ήδη στον πάγκο…
 
Η σημασία των εξτρέμ
Με τον Χριστοφή ανακάμψαντα και τον Αγκάγεφ παρόντα το «τριφύλλι» διέθετε -εκ νέου σε πλήρη αντιδιαστολή με τα παιχνίδια κόντρα στους Ισραηλινούς- δύο καθαρόαιμους εξτρέμ στην ενδεκάδα της. Και δεν χρειαζόταν μάτι ειδήμονα για να γίνει αντιληπτό πόσο πιο ισορροπημένη και λειτουργική ήταν η ομάδα ή ότι τα δύο πρώτα τέρματα προήλθαν από τη συνεργασία των δύο ακραίων μεσοεπιθετικών. Και ακριβώς αυτό το πόρισμα καθιστά -ακόμη κι αν παραμείνει ο Μπαντιμπανγκά- την προσθήκη ακόμη ενός ποιοτικού εξτρέμ, προκειμένου η Ομόνοια να είναι διπλά καλυμμένη δεξιά και αριστερά, ώστε να μην προσφεύγει σε αλχημείες τύπου Σέρινταν.
 
Το σύστημα
Εδώ τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν στον Κλέιτον. Όταν αγωνίζεται στη φυσική του θέση (δεκάρι), για το «τριφύλλι» υπάρχουν δύο επιλογές: το 4-2-3-1 (ή 4-3-3), όπως αυτό εμφανίστηκε στο ξεκίνημα του χθεσινού φιλικού, και το 4-4-2 με ρόμβο. Το πρώτο είναι πιο οικείο και αφομοιωμένο, ενώ δεδομένα εξυπηρετεί άριστα την τοποθέτηση όλων των παικτών στις φυσικές τους θέσεις. Το δεύτερο είναι προφανώς πιο προσφιλές στον Κάρβερ και μπορεί να δώσει πράγματα στους «πράσινους», υπό την προϋπόθεση πως θα βρεθεί το ιδανικό εξάρι και οι ιδανικοί εσωτερικοί μέσοι για να το υπηρετήσουν, όπως πρέπει.
  

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος