Ποιος μπορεί να νικήσει τον Γιουσέιν Μπολτ

Αν το κατακτήσει, αυτό θα συμβεί για τρίτη συνεχόμενη φορά στην διοργάνωση στο ίδιο αγώνισμα για τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ, ο οποίος φυσικά είναι το φαβορί. Στο Ρίο, ο Μπολτ θέλει να κάνει και πάλι το... τρεμπλ με χρυσά μετάλλια και στα 100 μέτρα και στα 200 μέτρα και φυσικά στην σκυταλοδρομία 4 Χ 100. 
 
Το κατοστάρι είναι η πρώτη πρόκλησή του.«Ημουν αργός στην πρώτη μου κούρσα. Πιστεύω πως δεν ήμουν καλός, γιατί δεν έχω συνηθίσει να τρέχω τόσο νωρίς το πρωί. Στον τελικό, όμως, θα είμαι έτοιμος για τη μάχη και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Το θέλω όσο τίποτα άλλο και θα παλέψω γι' αυτό» δήλωσε πριν από μερικές ώρες ο Μπολτ. 
 
Υπάρχει, λοιπόν, αθλητής, ο οποίος όχι μόνο να καταφέρει να κοντράρει, αλλά τελικά να τον νικήσει; Συγκρατήστε αυτά τα τέσσερα ονόματα... 
 
Τζάστιν Γκάτλιν: ο Αμερικανός είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Μπολτ τα τελευτεία χρόνια. Αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα όταν ήταν μόλις 22 χρόνων. Την επόμενη χρονιά κατέκτησε την πρώτη θέση και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η καριέρα του δεν έχει μόνο λαμπρές στιγμές, αλλά και μελανά σημεία. Το 2006 βρέθηκε θετικός σε τεστοστερόνη και αποκλείστηκε για τέσσερα χρόνια. Επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Μέχρι σήμερα είναι ο μοναδικός που ίσως... αγχώνει τον Τζαμαϊκανό. Aν τα καταφέρει στο Ρίο, θα γίνει ο γηραιότερος σε ηλικία που κατακτά το χρυσό σε αυτό το αγώνισμα. 
 
Τρέιβον Μπρόμελ: ο 21χρονος Αμερικανός θεωρείται ο... διάδοχος του Μπολτ στα σπριντ. Έχει καλύτερη επίδοση 9.84 και πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πεκίνο κατάφερε να βγει τρίτος με χρόνο 9.92. Είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό στίβο στα 60 μέτρα με 6.47. 
 
Αντρέ Ντε Γκρας: άλλος ένας νεαρός σπρίντερ. Ο Καναδός θα κλείσει τα 22 τον Νοέμβριο και ήδη έχει σημαντικές επιδόσεος. Είναι ο νικητής των Παναμερικανικών Αγώνων σε 100 και 200 μέτρα, ενώ μοιράστηκε με τον Μπρόμελ το χάλκινο πέρυσι στο Πεκίνο. 
 
Γιόχαν Μπλέικ: ο 27χρονος Τζαμαϊκανός είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 μέτρα το 2011 στην Νταεγού. Έσπασε το φράγμα των 10 δευτερολέπτων  σε ηλικία μόλις 19 χρονών. Το ατομικό του ρεκόρ στο συγκεκριμένο αγώνισμα είναι 9.89 από το 2011, ενώ έχει τρέξει και σε 9.80, αλλά με ευνοϊκό άνεμο. Πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου πίσω από τον Μπολτ κάνοντας ένα ιστορικό «1-2» για την Τζαμάικα. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε τραυματισμούς, αλλά φαίνεται πως έχει επιστρέψει έτοιμος να αμφισβητήσει τον συμπατριώτη του. 
 
ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δειτε Επισης

Μάβερικς-Θάντερ 117-116: Από το -17 στους τελικούς της Δύσης!
MVP για τρίτη φορά στο NBA ο Γιόκιτ, τέταρτος ο Αντετοκούνμπο
Euroleague Final Four-Οι ώρες των ημιτελικών για αιώνιους
Αποθέωση στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της EuroLeague
Θρυλική «άλωση» της Βαρκελώνης με ΜακΚίσικ-Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός πάει Βερολίνο
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;
Ίρβινγκ και Ντόντσιτς έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά της Δύσης
Η στιγμή που ο Τζέιμς βούτηξε μέσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, στη σύρραξη της Κωνσταντινούπολης
Φερστάπεν: «Δεν θα παραλύσει η Red Bull με την φυγή του Νιούι»