Σολμπάκεν: «Να παίξουμε με αυτοπεποίθηση και όχι για εκδίκηση» (vid)

ΡΕΠΟΡΤΕΡ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ
 
Σε ερώτηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, του μοναδικού κυπριακού Μ.Μ.Ε. που παρευρέθη στη συνέντευξη Τύπου των Δανών, για το αν αισθάνεται την ίδια διάθεση εκδίκησης (για τον αποκλεισμό το 2009) με τους οπαδούς της Κοπεγχάγης ο Στόλε Σόλμπακεν απάντησε: «Μπορώ να καταλάβω το πώς αισθάνεται το κοινό μας. Μοιράζομαι κι εγώ αυτό το αίσθημα, αλλά αυτή τη φορά είναι ένα πολύ καλύτερο συναίσθημα. Είναι όμως εξ ίσου σημαντικό να επικεντρωθούμε σε αυτά που θα κάνουμε στο γήπεδο. Νομίζω όμως ότι υπάρχει υπερβολικά μεγάλη συγκέντρωση στην εξέδρα στην Κύπρο. Αν κοιτάξουμε τα δικά μας εντός έδρας στατιστικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, τόσο στα προκριματικά όσο και στους ομίλους, δεν νομίζω ότι έχουμε να ανησυχούμε για κάτι, σε σύγκριση με τον ΑΠΟΕΛ.
 
Πρέπει να παίξουμε με υγιή αυτοπεποίθηση και να μην μιλάμε τόσο για εκδίκηση. Και οι δύο ομάδες, άλλωστε, είναι ριζικά αλλαγμένες, ενώ μερικοί παίκτες μου είναι τόσο νεαροί και αφελείς, ώστε δεν ήξεραν καν ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι από την Κύπρο, πριν τους το πω εγώ! Συνεπώς δεν νομίζω πως έχουν εκδικητική διάθεση.
 
Αδημονούμε όμως γι’ αυτά τα παιχνίδια και το στομάχι μου είναι τώρα πολύ πιο ήρεμο απ’ ό,τι πριν από τις αναμετρήσεις με την Άστρα, διότι πλέον είμαστε ήδη στην Ευρώπη (σ.σ. Γιουρόπα Λιγκ), όπου ανήκουμε ως σύλλογος, ως ομάδα. Από οικονομική άποψη, φυσικά, είναι μεγάλη υπόθεση να προκριθούμε, αλλά αγωνιστικά έχουμε ήδη εξασφαλισμένα για τους επόμενους μήνες τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που χρειαζόμαστε ως ομάδα, γι’ αυτό αισθάνομαι πιο χαλαρός.
 
Είναι πολύ σημαντικό αυτό, όμως προφανώς θέλουμε να παίξουμε με τα μεγαθήρια, αν και ξέρουμε ότι αυτή είναι μια διαφορετική αγωνιστική πρόκληση, διότι πιστεύω σοβαρά ότι μπορούμε να φτάσουμε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, όχι όμως σε αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε κάτω τους ώμους, ψηλά το κεφάλι και να είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση, να την αντιμετωπίσουμε με κουράγιο και όχι ρεβανσισμό, διότι δεν θα μας οδηγήσει πουθενά.
 
Προφανώς όλοι θέλουν να είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μόνο ελάχιστοι παίκτες και προπονητές έχουν το δικαίωμα. Αν είσαι σε μικρή χώρα, είναι πολύ δύσκολο. Αν είσαι σε μεγάλη, είναι οι ίδιες ομάδες κάθε χρόνο, άρα αυτή η διοργάνωση είναι πολύ ιδιαίτερη και είναι αναμνήσεις που θα σε συντροφεύουν για μια ζωή για ομάδες από χώρες, όπως η Κύπρος».
 
Ο Στόλε Σόλμπακεν για τη σύγκριση του τωρινού ΑΠΟΕΛ με εκείνον του 2009: «Είναι κάπως διαφορετικά τώρα. Τότε ίσως είχαν καλύτερες μονάδες, αλλά παραμένει μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα τόσο στο γήπεδο όσο και ως σύλλογος. Έχουν μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία πλέον, έχουν παίξει πολύ περισσότερα παιχνίδια, προ επταετίας ήταν το ξεπέταγμά τους. Οι δύο μέσοι τους είναι πολύ έμπειροι. Συνολικά συνεπώς, ίσως τότε οι κορυφαίοι παίκτες του να ήταν ατομικά καλύτεροι, αλλά ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να το αναπληρώσει με το πλεόνασμα σε εμπειρία».
 
Ο Στόλε Σόλμπακεν για την κατάσταση του Κορνίλιους που δινόταν αμφίβολος: «Όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι»
 
Ο Στόλε Σόλμπακεν για το πώς βλέπει το ισοζύγιο δυνάμεων ανάμεσα σε Κοπεγχάγη και ΑΠΟΕΛ: «Κάθε ομάδα είναι οριακό φαβορί στην έδρα της, αλλά συνολικά το ζευγάρι είναι 50%-50%. Τα παιχνίδια και των δύο στον προηγούμενο γύρο ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Πρέπει να προετοιμαστούμε νοητικά για 180’ και όχι μόνο για τον αυριανό αγώνα. Επίσης πρέπει να θυμόμαστε ότι ο επαναληπτικός δεν είναι κατ’ ανάγκη το πιο δύσκολο παιχνίδι στον κόσμο, μολονότι έχουμε χάσει εκεί μια φορά. Θα παίξουμε με μια πολύ έμπειρη ομάδα, γι’ αυτό πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να θυμόμαστε ότι είναι μια μάχη 180’ και ότι το 2009 παρά τον αποκλεισμό μας είχαμε αρκετές ευκαιρίες στην Κύπρο»
 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα