Το παρελθόν (με ποσοστό 75%) λέει ήττα με 1-0 στη Δανία και πρόκριση στο ΓΣΠ

Για πέμπτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ θα παίξει στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ, διεκδικώντας την είσοδό του στους Ομίλους της χρυσοφόρας διοργάνωσης.
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» στις τρεις από τις τέσσερις φορές που έφθασαν στον προθάλαμο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρόκριση.
 
Το 2009 η παρθενική συμμετοχή στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ σφραγίστηκε απέναντι στην Κοπεγχάγη, το 2011 η επική πορεία μέχρι τους 8 της διοργάνωσης ήρθε μετά την πρόκριση επί της Βίσλα, ενώ το 2014 το εισιτήριο ήρθε με την επιβλητική τεσσάρα επί της Άαλμποργκ.
 
Μοναδική φορά που ο μόνιμος πρωταθλητής Κύπρου τα τελευταία χρόνια σκόνταψε στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν κόντρα στην Αστάνα το 2015.
 
Η… μοίρα έφερε στον δρόμο του ΑΠΟΕΛ ξανά την Κοπεγχάγη και το βράδυ της Τρίτης (16/8 21:45) η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν θα επιδιώξει στο «Πάρκεν» θα θέσει βάσεις πρόκρισης στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τέταρτη φορά στην ιστορία της.
 
Ψάχνει το πρώτο διπλό
Κοινός παρονομαστής όλων των αναμετρήσεων του ΑΠΟΕΛ στα play off της διοργάνωσης είναι η σειρά των αγώνων. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έπαιξαν και τις τέσσερις φορές το πρώτο ματς εκτός έδρας, όπως θα κληθούν και φέτος.
 
Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε ποτέ να πανηγυρίσει νίκη μακριά από τη Λευκωσία. Μετρά μια ισοπαλία (1-1 με την Άαλμποργκ το 2014) και τρεις ήττες με το ίδιο σκορ (1-0), από Κοπεγχάγη το 2009, Βίσλα το 2011 και Αστάνα το 2015.
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα