Αν επαναλάβει εαυτόν θα περάσει στους Ομίλους (pic+vid)

Για άλλη μία φορά, πέμπτη στην ιστορία του, ο ΑΠΟΕΛ δεν παίρνει θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι και καλείται να ανατρέψει τα σε βάρος του δεδομένα στη ρεβάνς του ΓΣΠ προκειμένου να πάρει την πρόκριση στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι φεύγουν με ήττα 1-0 από την Κοπεγχάγη στην Δανία και έτσι η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς του ΓΣΠ την επόμενη Τετάρτη (26/08, 21:45).
 

Στις προηγούμενες φορές που ο ΑΠΟΕΛ έφθασε στη φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν κατάφερε ποτέ να πανηγυρίσει νίκη μακριά από τη Λευκωσία, καθώς μετρά μια ισοπαλία (1-1 με την Άαλμποργκ το 2014) και τρεις ήττες με το ίδιο σκορ (1-0) – όπως και σήμερα -, από Κοπεγχάγη το 2009, Βίσλα το 2011 και Αστάνα το 2015.
 
Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να κάνει ότι πέτυχε το 2009, το 2011 και το 2014 προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τους χρυσοφόρους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ - θυμίζουμε ότι έχει ήδη εξασφαλισμένη θέση για τους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
 
 


Κακό ημίχρονο και 1-0
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να βρει σωστά πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με την Κοπεγχάγη που έδειξε να ελέγχει περισσότερο το παιχνίδι και επιδίωκε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά το 25λεπτο και αφού ο ΑΠΟΕΛ άντεξε την πίεση, επιχείρησε να ανεβεί και να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Όλσεν.
 
Σύντομα, όμως, η Κοπεγχάγη έγινε και πάλι η κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Στο 33’ ο Βάτερμαν έδωσε το πλασέ του Πάβλοβιτς ο οποίος ξέφυγε από τον Καρλάο, όμως ο ίδιος παίκτης «πλήγωσε» τους γαλαζοκίτρινους στο 43’, όταν εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Αστίθ – ο Βάτερμαν αναγκάστηκε να κάνει έξοδο – και ξεπερνώντας και τον τερματοφύλακα έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.


 
Δοκάρι η Κοπεγχάγη

Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε ούτε στα αρχικά στάδια του δεύτερου ημιχρόνου να αλλάξει την κατάστας, καθώς η Κοπεγχάγη επέμενε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και κυνηγούσε ένα δεύτερο τέρμα. Μάλιστα, μπορούσε ο δείκτης του σκορ να μεγαλώσει στο 70’, όταν το σουτ του Βέρμπιτς εκτός περιοχής βρήκε στο δοκάρι του Βάτερμαν μετά που χτύπησε και στο πόδι του Βινίσιους.
 
Μόνο δύο ευκαιρίες
Ο ΑΠΟΕΛ με την είσοδο του Βάντερ έγινε κάπως πιο δημιουργικό και στο δίλεπτο 75’-76’ κατάφερε να απειλήσει δύο φορές. Στο 75’ το φαλτσαριστό σουτ του Γιαννιώτα πέρασε ελάχιστα έξω, ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Ντε Καμάργκο αποκρούστηκε από τον Όλσεν.

 
 
Γλίτωσε το δεύτερο
Προς το τέλος του παιχνιδιού η Κοπεγχάγη ανέβασε και πάλι την απόδοσή της και μπορούσε να σκοράρει και δεύτερο τέρμα, καθώς έχασε διπλή τεράστια ευκαιρία στο 90+3’ με τους Σανταντέρ και Ντιλέιμι να χάνουν κλασσική ευκαιρία να μην καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.
 

 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
43’ Πάβλοβιτς
 
Κίτρινες: Φαλκ / Ορλάντι, Μοράις
 
Συνθέσεις:
Κοπεγχάγη (Σ. Σόλμπακεν):
 Όλσεν, Αουγκούστινσον, Γιόχανσον, Κβιστ, Βέρμπιτς. Ντιλείνι, Σαντατέρ, Άνκερσεν, Πάβλοβιτς (67’ Κορνέλιους), Γιόρκενσεν. Φαλκ (79’ Τούτουχ)

ΑΠΟΕΛ (Τ. Κριστιανσέν): Βάτερμαν, Καρλάο (47’ Μερκής), Εφραίμ (56’ Βάντερ), Ορλάντι, Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Σωτηρίου (75’ Ντε Καμάργκο), Μιλάνοφ, Αστίθ, Μοράις, Γιαννιώτας
 
 

 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα