Απαράδεκτη και αντιδεοντολογική η στάση του ΡΙΚ απέναντι στην Ομόνοια

Την δυσαρέσκεια προς το ΡΙΚ εκφράζει με ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας, κάνοντας αναφορά για τα υποτιμητικά και απαξιωτικά σχόλια εκ μέρους του Ιδρύματος για την ομάδα τους.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομόνοιας:
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την εμπαθή στάση και την απαξιωτική συμπεριφορά που τυγχάνει ο Σύλλογος από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) και ειδικότερα από το Αθλητικό Τμήμα του Ιδρύματος.
 
Συγκεκριμένα, δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε προβεί σε διαβήματα προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση του ΡΙΚ, εξαιτίας υβριστικών, ειρωνικών και συκοφαντικών σχολίων που είχε κατ΄ επανάληψη εκφράσει δημόσια ο επικεφαλής του αθλητικού τμήματος, κ. Σάββας Αριστοδήμου. Οι ιθύνοντες του ΡΙΚ δεν έκριναν σκόπιμο να απαντήσουν σε κανένα από τα δύο διαβήματα.
 
Επιστέγασμα αυτής της απαξιωτικής συμπεριφοράς ήταν το προωθητικό τρέιλερ της εκπομπής «Γκολ και Θέαμα», το οποίο προβλήθηκε ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Το τρέιλερ - το οποίο αποσύρθηκε κατόπιν επικριτικών δημοσιευμάτων στον Τύπο, αλλά και μετά από έντονες διαμαρτυρίες φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και άλλων ομάδων - περιλάμβανε υποτιμητικά σχόλια, στα όρια της χλεύης, για ποδοσφαιριστή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ενώ ο τίτλος «Αυτή δεν ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ», κοσμούσε τα τελευταία δευτερόλεπτά του, εστιάζοντας στις περσινές κακές στιγμές της ομάδας.
 
Πρόκειται για επαναλαμβανόμενη αντιδεοντολογική συμπεριφορά σε βάρος του Συλλόγου, στο πλαίσιο μιας εκπομπής που εδώ και αρκετό καιρό προβαίνει συνεχώς σε υποτιμητικά και απαξιωτικά σχόλια για την ομάδα μας.
 
Η ΟΜΟΝΟΙΑ διευκρινίζει ότι η καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική είναι πάντοτε καλοδεχούμενη, όχι όμως η απαξιωτική, μεροληπτική και ετεροβαρής αντιμετώπιση από έναν δημόσιο οργανισμό, που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους πολίτες και οφείλει να σέβεται τους χιλιάδες φιλάθλους της δημοφιλέστερης ομάδας του τόπου.
 
Δεν γνωρίζουμε εάν τα πιο πάνω περιστατικά συνδέονται με το ότι ο υπεύθυνος του Αθλητικού Τμήματος του ΡΙΚ, Σάββας Αριστοδήμου, έχει επανειλημμένα εκφράσει δημόσια την αντιπάθεια που νιώθει για την ομάδα μας.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αποφάσισε όπως συνεχίσει το εμπάργκο δηλώσεων στο ΡΙΚ και τη μη συμμετοχή στελεχών του Συλλόγου στις εκπομπές του κρατικού Ιδρύματος, ενώ επιφυλάσσεται με τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων στο εγγύς μέλλον.
 
ΠΗΓΗ: omonoia.com.cy

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα