Πάμπος Χριστοδούλου: «Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε μέλλον στην ομάδα»

Στις αγωνιστικές και οικονομικές δυσκολίες των προηγούμενων χρόνων στάθηκε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Πάμπος Χριστοδούλου, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Μεταξύ άλλων, ο τεχνικός της ΑΕΛ, αναφέρεται στις προσπάθειες που έγιναν αλλά και γίνονται για να ορθοποδήσει η ομάδα και για τα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν επίσης στο στάδιο της προετοιμασίας.
 
«Ήρθα στην ΑΕΛ σε μία πολύ δύσκολη περίοδο»
 
 «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, βλέπω στον τύπο περί καιρούς διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν την ΑΕΛ και το ρόστερ μας. Ήρθα στην ΑΕΛ σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, σε δύσκολους καιρούς ήρθα εδώ για την αγάπη του κόσμου που μου έχει δείξει. Από το περσινό ρόστερ δεν έχουν μείνει παίκτες, γιατί ακούω διάφορα. Κάποιοι από αυτούς ήταν στα πλάνα, αλλά μετά τις συζητήσεις δεν ήταν εφικτό λόγω οικονομικού να μείνουν».
 
«Ενάμιση εκατομμύριο το ρόστερ της φετινής σεζόν»
 
«Έγιναν πολλά λάθη τα προηγούμενα χρόνια και αγωνιστικά και οικονομικά, το φετινό μπάτζετ κινείται στο ενάμιση εκατομμύριο. Δεν έχω κάνει διακοπές με την οικογένεια μου ακόμη, δουλεύω καθημερινά. Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο είπαμε να κινηθούμε σε αυτό το ποσό, για το ρόστερ που θα δείτε τη φετινή σεζόν».
 
«Είχαμε παίκτες που ήρθαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες λόγω βίζας, είχαμε αναπάντεχα στη Βουλγαρία μας ακύρωσαν φιλικά, βγήκαμε έξω από τα νερά μας. Ακυρώθηκε και φιλικό μας με την Ανόρθωση εδώ στο Τσίρειο στάδιο. Τρέχουμε για να προλάβουμε να είμαστε πιο έτοιμοι για την πρεμιέρα».
 
«Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε μέλλον στην ομάδα»
 
«Αυτό που προσπαθώ να κάνω αυτή τη σεζόν είναι μία ομάδα με παρόν και μέλλον. Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε μέλλον στην ομάδα, δεν θέλω ν' αναλύσω τους λόγους. Θέλουμε να κάνουμε μία ομάδα που να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να είμαστε καλοδουλεμένη ομάδα, να έχουμε μέλλον. Την περίοδο 11/12 μπορούσαμε να χτυπήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό που θέλω από τον κόσμο είναι να υπάρχει υπομονή, είναι μία ομάδα με 20 σχεδόν νέα αποκτήματα, χρειαζόμαστε χρόνο. Θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι για να δούμε που μπορούμε να οδηγηθούμε. Η ΑΕΛ δεν έχει την πολυτέλεια ούτε να χάνει έδρες, ούτε τιμωρίες». 
 
«Ο κάθε ΑΕΛίστας πρέπει να βρίσκεται στο γήπεδο. Η ΑΕΛ είναι το μεγαλείο, ο κόσμος, η ΑΕΛ θα είναι πάντα εδώ, όποιο πόστο κι αν έχουμε εμείς. Στα αποδυτήρια έχουμε καταφέρει να είμαστε μία οικογένεια. Θέλουμε να είμαστε οικογένεια και εκτός γηπέδου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να υπάρχουν διαφωνίες, αυτά πρέπει να μπουν στην άκρη».
 
Όσο αφορά το παιχνίδι με την Δερύνεια ο τεχνικός της ΑΕΛ αναφέρει:
 
«Για εμάς δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, είναι αντίπαλος που δεν έχει να χάσει τίποτα, θα πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα από εμάς. Δεν είναι ντέρμπι, θα είναι για εμάς παιχνίδι μεγάλης υπόθεσης για να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα με νίκη. Και για ψυχολογικούς λόγους και για τα νέα αποκτήματα μας».
 
Εν συνεχεία, ο κ. Πάμπος Χριστοδούλου αναφέρεται στον προγραμματισμό και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα
 
«Με τον Ντόσα συζητούσαμε μαζί του εδώ και ένα μήνα. Εμείς σαν ΑΕΛ δεν θέλαμε να ξεφύγουμε από το μπάτζετ μας, ήταν και θέμα ισορροπίας. Καθυστέρησε γιατί μετά από διάφορες συζητήσεις, αποφάσισε ο ίδιος πως θα αποδεχόταν την πρόταση μας». 
 
«Η ομάδα δεν έκανε αυτό που είχαμε προγραμματίσει. Στη Βουλγαρία δεν κάναμε τα φιλικά στα γήπεδα που εγώ θα ήθελα. Επίσης επιθυμούσα συγκεκριμένοι παίκτες να έχουν ακόμη δύο 90άλεπτα στα πόδια τους για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τον μαραθώνιο με όσο πιο έτοιμοι την ομάδα γίνεται». 
 
«Γνωρίζαμε για το πρόβλημα του Πέδρο, ήρθε εδώ ξεκίνησε ειδικό πρόγραμμα, πήρε και χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με την Καλλονή. Μέρα με τη μέρα θα είναι μέχρι και την επόμενη εβδομάδα να αγωνιστεί 90 λεπτά. Τώρα πρέπει να αποφασίσω αν θα ξεκινήσει βασικός ή αν θα μπει αλλαγή στην πρεμιέρα. Έχουμε ακόμη μία θέση είμαστε σε συζητήσεις με κάποια παιδιά, περιμένουμε και την απάντηση από τον Ιβανίλντο».
 
Όσο αφορά το θέμα που ακούγεται με Αλωνευτή ο τεχνικός αναφέρει:
 
«Είναι κουβέντες του καφενείου, δεν υπήρχε καμία προσωπική μου επαφή με τον παίκτη. Αν ήταν ελεύθερος τότε ευχαρίστως, είναι και θέμα οικονομικού».
 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα