ΑΕΚ: Στοχεύει στο 2Χ2

Η ιστορία κάνει κύκλους και, στην περίπτωση της ΑΕΚ, μένει να φανεί, αν επαναλαμβάνεται. Το 2011 οι Λαρνακείς έφταναν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείοντας τη Ρόσενμποργκ προκρίθηκαν στους ομίλους της διοργάνωσης. Πέντε χρόνια αργότερα οι «κιτρινοπράσινοι» ευρίσκονται ξανά στο κατώφλι της κύριας φάσης στο συγκεκριμένο θεσμό κι ευελπιστούν στο ίδιο αποτέλεσμα: την είσοδο στους ομίλους.
Τόσο το 2011 όσο και αυτό το καλοκαίρι η μοίρα έφερε στο δρόμο της ΑΕΚ μιαν εκπρόσωπο της Τσεχίας: πριν από πέντε χρόνια ήταν η Μλάντα Μπόλεσλαβ (στον γ’ προκριματικό γύρο), αυτή τη φορά η Σλόβαν Λίμπερετς (στα πλέι οφ). Και στις δύο περιπτώσεις, με τον επαναληπτικό στην Τσεχία. Το 2011 οι Λαρνακείς είχαν θριαμβεύσει εντός έδρας με 3-0, απόψε στοχεύουν σε ακόμη μια καθαρή νίκη, προκειμένου να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση.
«Φυσικά θέλω να κερδίσουμε. Αν κερδίσουμε χωρίς να δεχτούμε γκολ, ακόμα καλύτερα. Αλλά πρώτος στόχος είναι η νίκη, η προσοχή μας είναι στο πρώτο παιχνίδι και εκεί επικεντρωνόμαστε», δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ εν όψει του αποψινού αγώνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (20:00, CytavisionSports1).
Θα διαιτητεύσει ο Γάλλος Ruddy Buquet (διεθνής από το 2011) με βοηθούς διαιτητές τους συμπατριώτες του Guillaume Debart και Cyril Gringore.
*Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στην έδρα της FC Slovan Liberec την ερχόμενη Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 20:00.
  

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα