Έβγαζε "φωτιές" η Μπαρσελόνα

Με το δεξί ξεκίνησε την προσπάθεια για να υπερασπιστεί τον τίτλο της στην Primera Division η Μπαρτσελόνα. Υποδεχόμενοι τη Ρεάλ Μπέτις στο «Καμπ Νόου», οι «μπλαουγκράνα» ήταν καταιγιστικοί και με πρωταγωνιστές τους Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες που πέτυχαν δύο και τρία γκολ αντίστοιχα, ισοπέδωσαν τους Σεβιγιάνους με 6-2, σηκώνοντας μάλιστα το πόδι από το γκάζι στο φινάλε.  
 
Το ματς δεν... χωράει ιδιαίτερη κριτική, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο και πέρα από τα πέντε γκολ να χάνει και αρκετές άλλες ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Από την πλευρά της, η ομάδα του πρώην τεχνικού της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογιέτ, υποχρεώθηκε από το ξεκίνημα σε έναν εντελώς παθητικό ρόλο και πρέπει να αισθάνεται μάλλον τυχερή που έφυγε από τη Βαρκελώνη με... ανθρώπινο σκορ στην πλάτη της.
 
Μόλις στο 6', στην πρώτη φάση του αγώνα, ο Μέσι βγάζει την κλασική διαγώνια μπαλιά του στο πίσω δοκάρι, ο Άλμπα έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Αρντά Τουράν που είχε κάνει κίνηση έγραψε το 1-0 με ωραίο τσίμπημα της μπάλας, για το τρίτο του γκολ στη σεζόν. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα και παρότι η Μπέτις ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 21' με το απευθείας φάουλ του Ρούμπεν Κάστρο το οποίο μάλλον «έπνιξε» ο Μπράβο στο τελευταίο του ματς στην Καταλονία πριν μετακομίσει στη Σίτι του Γκουαρντιόλα, η εικόνα του αγώνα ουδέποτε άλλαξε: οι γηπεδούχοι κρατούσαν με χαρακτηριστική άνεση τη μπάλα και δημιουργούσαν φάσεις μάλλον όποτε το επέλεγαν.
 
Στο 25' μια προβολή του Αρντά πέρασε λίγο άουτ, στο 31' το σουτ του Μέσι βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 37' ήρθε τελικά και το 2-1. Τη λύση έδωσε -ποιος άλλος- ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος με ένα κλασικό σουτ εκτός περιοχής με το αριστερό, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αδάν. Πέντε λεπτά μετά, οι Καταλανοί συνδυάστηκαν άψογα με Μέσι, Αρντά και Σέρζι Ρομπέρτο και ο Λουίς Σουάρες με άψογο πλασέ στην κίνηση έγραψε το 3-1 στο 42'.
 
Στην επανάληψη η συνέχεια ήταν αντίστοιχη, δυστυχώς για την ομάδα του Πογιέτ. Στο 56' οι «μπλαουγκράνα» έκρυψαν τη μπάλα σε μια τρομερή αντεπίθεση, ο Μέσι συνδυάστηκε με τον Αρντά και μετά το γύρισμα για τον Σουάρες, ο Ουρουγουανός φορ πέτυχε το 4-1. Ένα δίλεπτο μετά, στο 58', μετά από λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Αρντά έκλεψε τη μπάλα και πάσαρε στον Μέσι, ο οποίος έπιασε για ακόμη μια φορά ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα και με το... γνωστό σουτ χαμηλά στη γωνία νίκησε τον Αδάν γράφοντας το 5-1.
 
Το φινάλε του αγώνα πάντως περιελάμβανε «κερασάκι» και για τις δύο ομάδες, με τον Σουάρες στο 81' να ολοκληρώνει το χατ-τρικ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ και τρία λεπτά μετά τη Μπέτις να μειώνει στο τελικό 6-2 με δυνατό σουτ του Κάστρο εντός περιοχής.
 
Πηγή: sdna.gr
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν