ʼσπρος καπνός από την άσπρη βούλα! (pics)

Ευρεία υπεροχή, στενή νίκη. Σ’ ένα παιχνίδι που ήλεγξε καθολικά η ΑΕΛ επιβλήθηκε με το φτωχό 1-0 της Δερύνειας και συνδύασε με νίκη την πρεμιέρα της στο νέο πρωτάθλημα. Η έκταση του σκορ οφείλεται και στον καθαρά αμυντικό προσανατολισμό των νεοφώτιστων, κυρίως όμως στην αναποτελεσματικότητα των παικτών της οικοδέσποινας.
 
Μοιραίος ο Ουέλινγκτον
Όπως ήταν αναμενόμενο, η ΑΕΛ έδωσε από το πρώτο λεπτό τον τόνο στο παιχνίδι. Η Δερύνεια ήταν οχυρωμένη στο δικό της μισό το γηπέδου με πρώτιστη έγνοια να διαφυλάξει το μηδέν και ακολούθως να ψάξει τις ευκαιρίες της στις αντεπιθέσεις.
Κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της οικοδέσποινας ήταν ο Ουέλινγκτον, ο οποίος στο 24’ έπειτα από σέντρα του Φουρτούνα πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 38’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπουένα και κεφαλιά-ασίστ από τον Τζούνιορ δεν κατάφερε σε ανυπεράσπιστη εστία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά!
Σημειώνεται ότι πριν την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δις για πέναλτι: μία στο 26’ σε πτώση του Μέσκα μετά από μονομαχία με τον Αναστασίου και μία στο 44’ σε πτώση του Μπουένο μετά από επαφή με τον Μπαρμπούδη.
 
Λύτρωση από τα 11 βήματα
Στην επανάληψη η πρώτη καλή στιγμή ήταν ένα εντός περιοχής σουτ του Μέσκα που πέρασε λίγο άουτ (59’). Έξι λεπτά αργότερα ο Κυριάκου έφτασε ως τη γραμμή του κόρνερ και γύρισε στον Μέσκα, τον οποίο πάνω στο σουτ έσπρωξε από πίσω ο (ήδη χρεωμένος με κίτρινη κάρτα) Βλασόπουλος. Ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι, δίχως ωστόσο να αποβάλει το θύτη, και ο Μπουένο από τα ένδεκα βήματα νίκησε τον Μάστρου για το 1-0.
Ακολούθως ο Αδάμος Αδάμου επιχείρησε με τις αλλαγές του να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ωστόσο η εστία του Ρόμο δεν απειλήθηκε σε καμία φάση. Οι γηπεδούχοι έψαξαν το δεύτερο γκολ, χωρίς ωστόσο να πιστωθούν την κλασική ευκαιρία, με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι τέλους.
ΑΕΛ (4-2-3-1): Ρόμο - Χ. Κυριάκου, Τζούνιορ, Σιέλης, Φορτούνα - Νικολάου, Σοάρες - Σαβανέ (63’ Σαρκί), Μπουένο (92’ Νεοφύτου), Μέσκα - Ουέλινγκτον (83’ Αγουινάλδο).
ΔΕΡΥΝΕΙΑ (4-2-3-1): Μάστρου - Μπαρμπούδης, Αναστασίου, Ντιαλό, Ευθυμίου (77’ Κυπριανού) - Βλασόπουλος, Γιουσπασιάν - Βέσλεμ, Νατσιόπουλος, Κάλεζιτς (70’ Μπριγκίντο) - Φουρτάδο (57’ Σωτηρίου).

Αδάμος Αδάμου: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για τη νίκη, της εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Ήταν αίνιγμα πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες στην πρεμιέρα. Εμείς δουλέψαμε πολύ στην προετοιμασία, είμαστε ομάδα που ερχόμαστε από β’ κατηγορία, πολλοί παίκτες έπαιζαν σε αυτήν την κατηγορία, συνεπώς θέλουμε προσαρμογή στα δεδομένα της α’ κατηγορίας, δείξαμε όμως ότι είμαστε μια σκληροτράχηλη ομάδα. Ξέραμε πώς θα παίξει η ΑΕΛ εντός έδρας, ειδικά ανασταλτικά δουλέψαμε πολύ πειθαρχημένα, κλείσαμε χώρους, εκτός από προϋποθέσεις δεν αφήσαμε την ΑΕΛ να κάνει καθαρή ευκαιρία. Πρέπει να βελτιώσουμε τη δημιουργικότητά μας, στη συνέχεια θα είμαστε πολύ καλύτεροι. Ήταν παιχνίδι πρεμιέρας, παρουσιαστήκαμε όπως το περίμενα, αντέξαμε στην πίεση της ΑΕΛ, αλλά δυστυχώς δεχτήκαμε το γκολ από πέναλτι που έκρινε το παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, σε όλα τα παιχνίδια θα διεκδικούμε βαθμούς».

Πάμπος Χριστοδούλου: «Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε απέναντι σε μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα στην άμυνα που έψαχνε τις ευκαιρίες της στην κόντρα και στις στατικές φάσεις. Και στα δύο ημίχρονα κάναμε το παιχνίδι μας. Μ’ εξαίρεση κάποια σουτ εκτός περιοχής δεν κινδυνέψαμε. Είχαμε ευκαιρίες, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ατυχία: παίκτες με το εύκολο γκολ δεν το έκαναν σήμερα. Είναι σημαντικό απέναντι σε ομάδες τέτοιας φιλοσοφίας, όπως η Δερύνεια, να μπαίνουμε πιο γρήγορα μπροστά στο σκορ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το μηδενικό κίνδυνο στα μετόπισθεν και από την υπομονή μας. Μετά το 1-0 μπορούσε να έρθει και δεύτερο και τρίτο γκολ. Αν όμως δεν σκοράραμε, τα πράγματα θα γίνονταν επικίνδυνα, μπορεί ακόμη και να χάναμε, διότι αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Εύχομαι στη Δερύνεια καλή συνέχεια, είναι μια πολύ καλή ομάδα. Ευχαριστώ τους παίκτες για την προσπάθεια, ελπίζω την ερχόμενη εβδομάδα να έχουμε και τους 4-5 που μας έλειπαν αυτή τη φορά για διάφορους λόγους, ώστε να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί. Τέλος ευχαριστώ τον υπέροχο κόσμο της ΑΕΛ που είμαι σίγουρος ότι θα είναι μαζί μας όλη τη χρονιά -και στα καλά και στα δύσκολα».
 

  

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»