Με το… αριστερό του Πάγκαλου! (pics)

Βγαλμένη από τα ομορφότερα όνειρα των πλέον αισιόδοξων οπαδών της ήταν η παρθενική εμφάνισή της ΑΕΖ στην πρώτη κατηγορία! Ο ενθουσιασμός της πρωτάρας αποδείχθηκε υπέρτερος της εμπειρίας του φιλοξενούμενου και η ομάδα του Νικόλα Μαρτίδη επικράτησε δίκαια 3-1 του Εθνικού Άχνας στο «DIMCO Αμμόχωστος-Επιστροφή»!
Μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ των νεοφώτιστων αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Πάγκαλος, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ κι έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην ιστορική επιτυχία. Ο Ελλαδίτης εξτρέμ, που αποκτήθηκε από τον Πλατανιά, «έκλεψε» τοιουτοτρόπως τη λάμψη από τον Ματέους Ταουντούλ, ο οποίος πραγματοποίησε αψεγάδιαστη εμφάνιση κι έδειξε πως θα είναι ο φύλακας-άγγελος της εστίας της ΑΕΖ.
 
Το γουρλίδικο 13
Η (τύποις) οικοδέσποινα ανέλαβε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων και άνοιξε το σκορ στο 13’, όταν ο Πάγκαλος υποδέχτηκε την μπάλα με πλάτη στο τέρμα, με μια υπέροχη ντρίμπλα ξέφυγε από τον Φιλίποφ και με ανοιχτό οπτικό πεδίο εξαπέλυσε δυνατό αριστερό σουτ νικώντας τον Μπογκατίνοφ.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν με το 2-0 στο 17’, όμως το σουτ του αμαρκάριστου Αουρέλιο από το ύψος της περιοχής έφυγε άουτ, ενώ στο 31’ από εκτέλεση κόρνερ ο Πιντσέλι παρ’ ολίγον να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά. Ως την ανάπαυλα ο Εθνικός δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση και είναι χαρακτηριστικό πως κέρδισε το πρώτο του κόρνερ στο 39’!
 
Ισοφάριση με γκολάρα
Το σκηνικό άλλαξε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, καθώς ο σύλλογος της Άχνας ανέβασε στροφές, απείλησε με τον Τζέφερσον (61’) και έφτασε στην ισοφάριση στο 71’, όταν ο Πιντσέλι από τα αριστερά έβγαλε ιδανική μπαλιά στην άλλη πλευρά της περιοχής, όπου ο επερχόμενος Φιλίποφ με σουτ στην κίνηση «κάρφωσε» την μπάλα στην πάνω γωνία της εστίας του Ταουντούλ για το 1-1.
Η ΑΕΖ ξαναβγήκε μπροστά για ν’ ανακτήσει το προβάδισμα: στο 74’ από κακή έξοδο του Μπογκατίνοφ ο Τσικάρσκι ανέκοψε την μπάλα προ της γραμμής του τέρματος, στην επόμενη φάση ο Ταουντούλ αρνήθηκε το 1-2 στον Πιντσέλι και στο 82’ ο νεοφερμένος Σασί από σέντρα του Σακελλαρίου έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
 
Το τρίλεπτο του Πάγκαλου
Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, ήρθε η λύτρωση για τους γηπεδούχους, αφού σε μια σέντρα του νεοεισελθόντος Κατσή ο Πάγκαλος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με γλυκό πλασέ με το αριστερό νίκησε τον Μπογκατίνοφ για το 2-1 (85’). Στο 88’ από μπαλιά του Αουρέλιο ο Πάγκαλος έφυγε στην πλάτη του Στόιτσεφ και με ψύχραιμο πλασέ συμπλήρωσε το χατ τρικ του.
Το κερασάκι στην τούρτα της εμφάνισης της ΑΕΖ έβαλε ο Ταουντούλ με μια μεγαλειώδη απόκρουση σε σουτ του Τζέφερσον στο 91’.
ΑΕΖ (4-2-3-1): Ταουντούλ - Κυριάκου, Μαμμίδης, Σκόπλιακ (50’ Κατσής), Σακελλαρίου - Αουρέλιο, Τσιμοντζί - Παχίππης, Βιγιαφάνιε (62’ Έντρικ), Πάγκαλος - Ανδρέου (80’ Σασί).
ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκατίνοφ - Φιλίποφ, Στόιτσεφ, Κρατσούνοφ, Τσικάρσκι - Αράμπαλ (56’ Ιλουρίτζε), Πιντσέλι - Τζέφερσον, Ενέσκου, Κυπριανού (87’ Πογιατζής) - Χατζηβασίλης.

Νικόλας Μαρτίδης: «Καλή ποδοσφαιρική σεζόν σε όλους. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ανταποκριθήκαμε καλά, το πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο, πιέζαμε ψηλά. Στο β' ημίχρονο στο 20άλεπτο ανεξήγητα δεχθήκαμε την ισοφάριση, όμως μετά καταφέραμε να πετύχουμε δεύτερο και τρίτο γκολ. Θα πάρουμε όποια πιθανότητα μας παρουσιαστεί».

Ντανίλο Ντόντιτς: «Δυστυχώς είχαμε κάποια προβλήματα στην εγγραφή κάποιων ποδοσφαιριστών, έμεινε και ένας εκτός αποστολής, αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην ΑΕΖ, είχαμε έξι παίκτες που έπαιζα για πρώτη φορά στην Κύπρο και έκαναν ντεμπούτο, όμως ούτε κι' αυτό είναι δικαιολογία. Από τα πολλά λάθη του πρώτου ημιχρόνου δεχθήκαμε το πρώτο γκολ, μετά βελτιωθήκαμε κάπως και ισοφαρίσαμε. Το γκολ ήταν αποτέλεσμα της πίεσης του β' ημιχρόνου. Δυστυχώς πολλοί παίκτες ήταν κάτω και δεν μας έδωσαν αυτά που μπορούσαν να δώσουν, συγχαρητήρια στην ΑΕΖ».

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»