«Μετανιώνω που έσπρωξα τον Τομάς, αλλά…»

Στην ευρύτερη περιοχή το σύνθημα είναι ένα: «Όλα για την Ευρώπη». Ιδίως μετά τη νίκη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» την περασμένη Πέμπτη, στη Σλόβαν Λίμπερετς δεν υπάρχει χώρος για άλλη σκέψη πέραν του αυριανού επαναληπτικού με την ΑΕΚ που θα κρίνει την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Μπρνο η Σλόβαν προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον (δέκα αλλαγές στην ενδεκάδα σε σύγκριση με το παιχνίδι στη Λάρνακα) και συμβιβάστηκε με το 0-0 (σ.σ. την άφησε άνευ νίκης στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του εγχώριου πρωταθλήματος), προκειμένου να εμφανιστεί φρέσκια απέναντι στους Λαρνακείς.
«Ο βασικός στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι η Ευρώπη. Δεν θέλω να ακουστεί σαν να μην επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα, αλλά η πρόκριση στους ομίλους απαιτεί κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας. Αν τα καταφέρουμε την Πέμπτη, πιστεύω ότι θα μας κινητοποιήσει και για το πρωτάθλημα», παραδέχθηκε ο 26χρονος τερματοφύλακας, Βάτσλαβ Χλάντκι, ενώ ο Γίντριχ Τρπισόβσκι ξεκαθάρισε: «Πέντε παίκτες αντιμετώπιζαν μικροπροβλήματα υγείας, ενώ ο Ποκόρνι δεν είχε καθόλου προπονήσεις. Το τελευταίο που ήθελα ήταν να ρισκάρω τον τραυματισμού κάποιου από τη βασική ενδεκάδα, ιδίως από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν είχε παιχνίδι πρωταθλήματος μέσα στο Σαββατοκύριακο».
Στο Λίμπερετς η αποβολή του 40χρονου προπονητή στο πρώτο παιχνίδι είναι το μείζον θέμα εν όψει της αυριανής αναμέτρησης. «Φυσικά και μετανιώνω. Στα διαθέσιμα βίντεο βλέπουμε ότι υπήρξε ελάχιστη επαφή με τον Τομάς. Μετανιώνω που τιμωρήθηκα γι’ αυτό, διότι κατά κανόνα αποφεύγω την επαφή με τους παίκτες…», τόνισε ο Τρπισόβσκι.
«Θα προτιμούσα να είμαι στον πάγκο και να ζω τον επαναληπτικό μαζί με την ομάδα. Μου είναι αδιανόητο πως σε μια τόσο σημαντική αναμέτρηση θα κάθομαι στις κερκίδες, θα είναι μεγάλη η αγωνία. Από την άλλη όμως δεν νομίζω να επηρεάσει το παιχνίδι μας, σε τελική ανάλυση στον πάγκο θα ευρίσκονται τρεις βοηθοί μου», κατέληξε ο προπονητής της Σλόβαν.
Ο σύλλογος του Λίμπερετς, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, δεν έχει καταφέρει να κινητοποιήσει στον επιθυμητό βαθμό τους οπαδούς του για τον αυριανό επαναληπτικό. «Καλούμε τον κόσμο να έλθει όσο πιο μαζικά γίνεται, θα τον χρειαστούμε στο μέγιστο βαθμό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν πωληθεί ούτε πέντε χιλιάδες εισιτήρια», ήταν η χθεσινή εναγώνια έκκληση του εκπρόσωπου Τύπου, Λούκας Βάνα.
  

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος