ΑΠΟΕΛ: Ή ταν ή επί τας!

Οι στατιστικοί οιωνοί είναι ευνοϊκοί: σε δύο από τις τρεις περιπτώσεις στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ που κλήθηκε να ανατρέψει στο ΓΣΠ ήττα με 1-0 στο εκτός έδρας παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε την είσοδό του στους ομίλους.
Η παράδοση είναι επίσης με το μέρος του: προ επταετίας, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο κι εκκινώντας από την ίδια αφετηρία, ο πρωταθλητής Κύπρου κατέγραψε την παρθενική πρόκρισή του στην κύρια φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Η στατιστική και η παράδοση, ωστόσο, είναι όπως ο κόσμος. Δίνουν αυτοπεποίθηση, αλλά ούτε σκοράρουν ούτε μαρκάρουν, όπως εύστοχα σημείωσε-υπενθύμισε χθες ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου. Αυτά, κατά συνέπεια, και η πρόκριση είναι υπόθεση των παικτών του Τόμας Κρίστιανσεν, οι οποίοι -και τούτο είναι το μοναδικό ακλόνητο δεδομένο εν όψει του αποψινού επαναληπτικού με την Κοπεγχάγη (21:45, CytavisionSports1&HD)- πρέπει να εμφανιστούν ουσιωδώς βελτιωμένοι σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν γι’ αυτό θα απαιτηθεί το 100% ή το 120% των δυνάμεών τους, θα αποδειχθεί μέσα στο γήπεδο και θα εξαρτηθεί και από την απόδοση του αντιπάλου.
Ο Κρίστιανσεν, που έχρισε το παιχνίδι ως το σημαντικότερο της καριέρας του, επέλεξε για την αποστολή που θα επιδιώξει την τέταρτη πρόκριση του ΑΠΟΕΛ σε ομίλους του Champions League (2009, 2011, 2014 οι προηγούμενες τρεις) τους ακόλουθους 22 ποδοσφαιριστές: Πάρντο, Βάτερμαν, Σέρτζιο, Μιλάνοφ, Αλεξάνδρου, Λάγο, Ιωάννου, Καρλάο, Αστίθ, Μερκή, Μοράις, Βινίσιους, Αρτυματά, Αλωνεύτη, Εφραίμ, Βάντερ, Γιαννιώτα, Ορλάντι, Μπρεσάν, Παπαφώτη, Σωτηρίου και ντε Καμάργκο.
Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Ιταλός Τζανλούκα Ρόκι (διεθνής από το 2008) με βοηθούς τους Τζανλούκα Καριολάτο και Φίλιπο Μέλι. Πρόσθετοι διαιτητές ορίστηκαν οι Νταβίντε Μάσα και Ντανιέλε Ντοβέρι και τέταρτος διαιτητής ο Ρικάρντο ντι Φιόρε.
  

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος