ΑΕΚ: Ανώμαλη προσγείωση (pic+vid)

Το «αντίο» στο Γιουρόπα Λιγκ ήταν πανομοιότυπο με το περυσινό, απέναντι στην Μπορντό. Δύο ήττες με το ίδιο σκορ: 0-1 εντός, 0-3 εκτός. Η (ουσιώδης) διαφορά έγκειτο στην απόδοση. Απέναντι στους Γιρονδίνους οι εμφανίσεις της ΑΕΚ ήταν πολύ πιο ενθαρρυντικές και αισιόδοξες απ’ ό,τι κόντρα στη Σλόβαν Λίμπερετς.
Οι Τσέχοι δεν διέθεταν ποιοτικότερες μονάδες σε σύγκριση με τη Σπαρτάκ Μόσχας, την οποία οι Λαρνακείς είχαν αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο. Διέθεταν όμως ένα πολύ πιο ομοιογενές και λειτουργικό σύνολο και, πέραν πάσης αμφιβολίας, εμφανίστηκαν πολύ πιο διαβασμένοι. Και για τις αρετές και για τις αδυναμίες των «κιτρινοπρασίνων» -ουδόλως τυχαία δεν επέτρεψαν να φανούν οι πρώτες και ανέδειξαν στο μέγιστο βαθμό τις δεύτερες.
Και στα δύο παιχνίδια η παράμετρος-κλειδί ήταν η ταχύτητα. Αυτή που έχει εν αφθονία η Σλόβαν και στερείται (πάντα με βάση τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων) η ΑΕΚ. Μπροστά στο αδιάκοπο, ποιοτικό και μυαλωμένο τρέξιμο των Τσέχων, κάθε πλάνο τακτικής του Ιμανόλ Ιντιάκεθ κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων. Επί συνόλου 180 λεπτών δεν υπήρξε χρονικό διάστημα (μικρό ή μεγάλο), στο οποίο οι Λαρνακείς να επέβαλαν το ρυθμό και το παιχνίδι τους. Υποχρεώθηκαν να αρκεστούν σε μεμονωμένες φάσεις κι αυτές, όταν ο αντίπαλος είχε αφήσει το πόδι από το γκάζι...

Σκληρή πραγματικότητα
Ελαφρυντικά, προφανώς, είναι εύκολο να εντοπιστούν (απουσία Καταλά, αποβολή Ορτίθ, ελλιπής ετοιμότητα Τρουγιόλς και Ακοράν, αργοπορημένη απόκτηση Γαρίδο και Γιωργαλλίδη κ.ο.κ.). Βοηθούν κι αυτά να γίνει συνείδηση μια σκληρή πραγματικότητα που είχε «κρυφτεί» μετά τη σπουδαία πρόκριση επί των Ρώσων: ένεκα της (συνεχούς) υποχώρησης του ποιοτικού δείκτης στο εγχώριο πρωτάθλημα η πρόκριση μιας κυπριακής ομάδας στους ομίλους προϋποθέτει αφ’ ενός να κάνει η ίδια τα πάντα στην εντέλεια (σωστό κι έγκαιρο προγραμματισμό, γρήγορο φορμάρισμα, απόδοση σε σταθερά υψηλό επίπεδο), αφ’ ετέρου να είναι υπέρ της οι λεπτομέρειες που μπορούν να κρίνουν την έκβαση ενός αγώνα.
Οτιδήποτε λιγότερο, οτιδήποτε διαφορετικό, θα οδηγεί σε αποκλεισμούς. Με μικρό ή με μεγάλο σκορ, απέναντι σε υποδεέστερους, ισοδύναμους ή υπέρτερους αντιπάλους, δίκαιους ή άδικους, αλλά πάντως αποκλεισμούς. Είναι το έργο που οι Κύπριοι ποδοσφαιρόφιλοι βλέπουν ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια.
 
ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ - ΑΕΚ 3-0
Γήπεδο: Γιουνίσι
Σκόρερ: 8’, 15’, 41’ Σίκορα
Διαιτητές: Ίβαν Μπέμπεκ  - Τόμισλαβ Πέτροβιτς, Μίρο Γκριτς - Μάριο Ζέμπετς
Κίτρινες: Μπάρτοσακ, Μπάρος / Τομάς
Αποβολή: Μουρίγιο (90’, απ’ ευθείας κόκκινη)
Θεατές: 7000
ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ (4-1-4-1): Ντούβπρβακ - Κουφάλ, Χοβόρκα, Ποκόρνι, Μπάρτοσακ - Μπράιτε - Μπαρτλ (79’ Νάβρατιλ), Φόλπρεχτ, Σίκορα, Βουχ (89’ Σούκενικ) - Μπάρος (83’ Κομλιτσένκο).
ΑΕΚ (4-1-4-1): Μίνιο - Μιντίκκης (46’ Χαραλαμπίδης), Μόισοφ, Μουρίγιο, Χαραλάμπους (46’ Ακοράν) - Μπόλιεβιτς - Τριτσκόφσκι, Λαρένα, Τομάς, Τέτε (59’ Εγγλέζου) - Άλβες.
  

 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος