«Γιατί όχι Μουντιάλ ή back2back στο Τσάμπιονς Λιγκ

Με 40 από τις 55 διαθέσιμες ψήφους αναδείχθηκε πανηγυρικά ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη για την περίοδο 2015/16. Λίγα λεπτά μετά την απονομή του βραβείου ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους 55 δημοσιογράφους (σ.σ. ένας από κάθε χώρα-μέλος της UEFA) που ψήφισαν στη διαδικασία. Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ο οποίος συμμετείχε στην ψηφοφορία με τον συντάκτη του Αλέξη Πάμπο, σας μεταφέρει όσα διαμείφθηκαν:
-Κριστιάνο, πόσο διαφορετική είναι η κατάκτηση ενός σημαντικού τίτλου με την εθνική ομάδα απ’ ό,τι με το σύλλογό σου;
-Ήταν η πρώτη φορά που η Πορτογαλία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Κάθε πρώτη φορά είναι ιδιαίτερη. Έχω τρία Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το όνειρό μου ήταν πάντα ένα τρόπαιο με την Πορτογαλία. Είναι ένα τελείως διαφορετικό συναίσθημα. Εκείνη την ημέρα σκέφτηκα τους συμπαίκτες μου, την οικογένειά μου, έκλαψα πολύ, ανέτρεξα σε πολλές θλιμμένες ή συναισθηματικές στιγμές… Και όλα αυτά μέσα στην ίδια μέρα…
-Στον τελικό του Euro, όταν αποχώρησες τραυματίας, ενήργησες ως βοηθός προπονητής. Σκέφτηκες ποτέ να γίνεις μετά το τέλος της καριέρας σου;
-Δεν το πολυσκέφτομαι, είναι η αλήθεια, αν με ρωτάτε τώρα, δεν θέλω να γίνω. Θέλω απλώς να είμαι συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο που είναι το πάθος μου. Στο μέλλον όμως ίσως, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί σε 5-6 ή σε 10 χρόνια.
-Την περασμένη περίοδο κατέκτησες τα σημαντικότερα τρόπαια. Πώς βρίσκεις κίνητρα για τον εαυτό σου;
-Για μένα κάθε σεζόν είναι μια νέα πρόκληση. Όλοι με ρωτούν αυτό, πώς βρίσκω κίνητρα έχοντας κατακτήσει τα πάντα, αλλά -όπως προείπα- το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου κι ακόμη μπορώ να κάνω τον κόσμο χαρούμενο. Κάθε νέος χρόνος είναι μια νέα πρόκληση. Πολλά γκολ, υψηλό επίπεδο απόδοσης -αυτό προσπαθώ να κάνω.
-Κερδίζεις κάθε χρόνο ένα τρόπαιο, ένα βραβείο. Πλέον σου λείπει μόνο το Μουντιάλ…
-Προφανώς είναι πιθανό, στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι πιθανά. Θα είναι όμως δύσκολο, θα έχουμε πλέον μεγάλη πίεση. Αισθάνομαι όμως άνετα με τους συμπαίκτες μου και οι συμπατριώτες μου είναι αρκετά έξυπνοι για να ξέρουν μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Ας χαρούμε συνεπώς τη στιγμή αυτή τον πρώτο μας θρίαμβο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
-Μπορεί η Ρέαλ να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ με δύο συνεχόμενα τρόπαια;
-Είναι πιθανό. Δεν το έχει κάνει καμιά ομάδα, όμως, αν είσαι η Ρεάλ, πρέπει να σκέφτεσαι έτσι. Έχουμε καλή ομάδα, καλό προπονητή, προερχόμαστε από μια καλή σεζόν, είναι μια πρόκληση για μας. Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε.
  

Δειτε Επισης

Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάρνσλεϊ 7-0: Με... περίπατο στους «16» του League Cup