Ο Αΐλτον είναι αυτός που προσέγγισε τον ΑΠΟΕΛ

Η σεναριολογία για επιστροφή του Αΐλτον Αλμέιδα στον ΑΠΟΕΛ δίνει και παίρνει το τελευταίο διήμερο. 
 
Η αλήθεια είναι πως αυτή τη φορά η πιθανότητα να ντυθεί ξανά στα γαλαζοκίτρινα ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο πρώτος σκόρερ (9 γκολ) στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ στα ευρωπαϊκά κύπελλα φέρεται ως μεταγραφικός στόχος των «γαλαζοκιτρίνων». 
 
Από το καλοκαίρι του 2012, οπόταν αποχώρησε από τον «Αρχάγγελο» για την Τέρεκ Γκρόζνι έναντι 2,2 εκατ. ευρώ, τ’ όνομά του έχει γραφτεί και λεχθεί πολλάκις ως μεταγραφικός στόχος του ΑΠΟΕΛ. 
ΟΥΔΕΠΟΤΕ, ούτε και τώρα, ο επίσημος ΑΠΟΕΛ δεν έχει επιβεβαιώσει ενδιαφέρον για τον Αΐλτον Αλμέδια. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος επιθετικός είναι αυτός που προσέγγισε γνωστά του άτομα που βρίσκονται κοντά στον ΑΠΟΕΛ ώστε να διαφανεί κατά πόσο υπάρχει πρόσφορο έδαφος επιστροφής του στην Κύπρο. 
 
Ο Αΐλτον βρίσκεται εκτός πλάνων του προπονητή της Αλ Χιλάλ και η ομάδα του δεν θα είχε αντίρρηση να τον παραχωρήσει και δωρεάν για να γλυτώσει το (βαρύ) συμβόλαιό του.
 
Ο Βραζιλιάνος αμείβεται με 1,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο ποσό εξωπραγματικό για τα κυπριακά δεδομένα. Ο ίδιος για να αποχωρήσει από την Αλ Χιλάλ θέλει γερή αποζημίωση από την ομάδα του και ένα δυνατό συμβόλαιο που κυμαίνεται στις 700 χιλιάδες ευρώ. 
 
Τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά αν ο ΑΠΟΕΛ προκρινόταν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στο ταμείο της εταιρείας θα έμπαιναν πάνω-κάτω 18 εκατ. ευρώ. 
 
Έχοντας στο ρόστερ ποδοσφαιριστές που είναι εκτός πλάνων και πληρώνονται (Στίλιτς, Πιατκόφσκι), και τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πρόθεση αποδέσμευσης άλλων δύο παικτών από το υφιστάμενο ρόστερ (δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του Σέρτζιο), το ρίσκο μιας ακριβής προσθήκης είναι μεγάλο. 
 
Στο ερώτημα γιατί ο ΑΠΟΕΛ δεν κινήθηκε για τον Αΐλτον στην αρχή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και προτού αποκτήσει τον Ιγκόρ ντε Καμάργκο, η απάντηση είναι απλή. Δεν είχε εξασφαλισμένα τα περίπου 7 εκατ. ευρώ που θα πάρει από τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.  
 
Μία, ίσως και δύο μεταγραφές
Η προσθήκη ανασταλτικού μέσου που να μπορεί να παίξει και στο κέντρο της άμυνας είναι η προτεραιότητα του επιτροπής προγραμματισμού του ΑΠΟΕΛ. Για να γίνει μεταγραφή απαιτείται αποδέσμευση παίκτη από το υφιστάμενο ρόστερ με τον Μάριο Σέρτζιο να είναι ο πρώτος υποψήφιος. Από εκεί και πέρα η ενίσχυση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες. 
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος