Ο ʼρης «μεγάλωσε» και έκοψε τη φόρα του Απόλλωνα (video)

Πρώτες απώλειες βαθμών για τον Απόλλωνα που τα βρήκε «μπαστούνι» απέναντι στον πολύ καλά οργανωμένο Άρη.
 
Οι «γαλάζιοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, εντούτοις δεν βρήκαν το κλειδί για να διασπάσουν την άριστα στημένη ανασταλτική διάταξη της «ελαφράς ταξιαρχίας».
Αληθινό ντέρμπι
Με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να ελέγξει την κυκλοφορία της μπάλας και να προσπαθεί να επιβάλει τον δικό του ρυθμό και τον Άρη προσηλωμένο και σωστά στημένο ανασταλτικά με πλάνο στις αντεπιθέσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο οι δύο ομάδες να καταφέρουν να φτάσουν στο ζητούμενο.
 
Η «ελαφρά ταξιαρχία» έφτασε κοντά στο γκολ στο 11’ με τον Μαραγκουδάκη να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Βάλε, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Απόλλωνα.
Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει με τον Γκιέ να κάνει την κεφαλιά από πλεονεκτικη θέση έπειτα από σέντρα του Ντα Σίλβα και την μπάλα να περνά λίγο έξω.
 
Στο 25’ ο Ιβοριανός επιθετικός του Απόλλωνα βρέθηκε εκ νέου σε θέση βολής από το ύψος του πέναλτι, όμως του σουτ του δεν βρήκε στόχο.

Με επιθετική διάθεση ο Απόλλωνας
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Απόλλωνα να έχει πιο επιθετικές τάσεις και διάθεση να πιέσει τον Άρη, ωστόσο δεν βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της «ελαφράς ταξιαρχίας». Στο 70’ ο Πέδρο Εμάνουελ αντικατέστησε τον Ζοάο Πέδρο με τον Μάγκλιτσα αλλάζοντας τον σχηματισμό της ομάδας του από 4-1-4-1 σε 4-4-2.
 
Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού προσπάθησαν μάταια να μπουν από τα άκρα στην περιοχή του Αντόνιο, αφού κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά στο 95’ με κοντινή προβολή του Παπουλή, την οποία απέκρουσε ο εξαιρετικός Αντόνιο.  

Απόλλων: Βάλε, Λόπες, Βασιλείου (Ντουντού 46`/Μπάρμπαρο 80`), Ρομπέρζ, Βινίσιους, Σακέτι, Μπεντόγια, Ντα Σίλβα, Πέδρο(Μάγκλιτσα 70`) , Παπουλής, Γκίε

Άρης: Αντόνιο, Θεοφίλου, Ευσταθίου, Παντίδος, Αντωνίου, Ικάντε (Παχίπης 90`), Μαριάνο(Φράγκος 79`), Μάρτινς(Παναγή 74`), Άλβαρες, Κύπρου, Μαραγκουδάκης 

Κίτρινες: Βινίσιους, Ρομπέρζ / Ευσταθίου, Αντόνιο, Φράγκος

 

Δειτε Επισης

BINTEO: Παφίτικη παράνοια... Άρχισαν από το μεσημέρι την πορεία τους για το ιστορικό ραντεβού στο ΓΣΠ
ΒΙΝΤΕΟ: To μήνυμα του Ζάιρο για το ιστορικό ραντεβού της Πάφου
BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου