Η «τρύπια» Ομόνοια στραβοπάτησε στη Δερύνεια (video)

Ισόπαλη 2-2 με την Αναγέννηση αναδείχθηκε η Ομόνοια που έχανε 2-0 και έπαιξε για ένα ημίχρονο με παίκτη παραπάνω. Τραγικοί (ξανά) αμυντικά οι πράσινοι
 
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Ομόνοια δεν κατάφερε να πετύχει το δύο στο πρωτάθλημα, γεγονός που προκάλεσε τις αποδοκιμασίες του κόσμου της που βρέθηκε στις εξέδρες του «Τάσος Μάρκου».
 
Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Αναγέννηση Δερύνειας, η οποία πήρε τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα.
 
Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο η Αναγέννηση προηγήθηκε 2-0, η Ομόνοια ισοφάρισε 2-2, ενώ στο μεσοδιάστημα η ομάδα της Δερύνειας έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του
Ευθυμίου με απευθείας κόκκινη στο 45’.
 
Με λάθη η διαιτησία, καθώς κακώς μέτρησε το πρώτο γκολ της Ομόνοιας αφού ο Ντάρμπισαϊρ ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ τα τρία λεπτά καθυστερήσεων που υποδείχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ λίγα.
«Δάγκωσε» η Αναγέννηση
Η Ομόνοια ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Κλέιτον στο 10’ να σουτάρει από μακριά και την μπάλα, αφού είχε σκάσει δύο φορές στο έδαφος, να κτυπά στο κάθετο δοκάρι του Μάστρου.
 
Στο 24’ η Αναγέννηση έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Βέσλεμ να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Παναγή να κάνει τρομερή απόκρουση.
 
Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα της Δερύνειας βρήκε στόχο. Μετά από κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας της Ομόνοιας ο Κυπριανού έφυγε γρηγορότερα από τον Όρσουλιτς ο οποίος έκανε λανθασμένη εκτίμηση της φάσης και ο Κύπριος επιθετικός με μια ενέργεια άδειασε Παναγή και Όρσουλιτς, και δια περιπάτου έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της Ομόνοιας δίνοντας προβάδισμα 1-0 στην Αναγέννηση.
 
Στο 31’ η Ομόνοια έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Χριστοφή από αριστερά να γυρίζει την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Αγκάγιεφ με δυνατό σουτ προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Μάστρου.
 
Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπριτζίτο εξέθεσε την  προβληματική γι’ άλλο ένα αγώνα άμυνα της Ομόνοιας. Πέρασε σαν σταματημένους τρεις ποδοσφαιριστές και με φοβερό σουτ εκτός περιοχής άφησε «άγαλμα» τον Παναγή γράφοντας το 2-0 για την Αναγέννηση.
Αντεπίθεση, ισοφάριση και αποβολή
Η Ομόνοια αντέδρασε άμεσα από το σοκ των δύο τερμάτων. Στο 35’ ο  Χριστοφή με τακουνάκι βρήκε τον Μαργκάσα από αριστερά, ο Πορτογάλος έκανε τη συρτή σέντρα και ο Ντάρμπισαϊρ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 2-1.
 
Ο Άγγλος επιθετικός ήταν πάντως σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει.
 
Στο 45’ ο Κυπριανού ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νασιμέντο, ωστόσο η επαναληπτική προβολή της φάσης δείχνει ότι ο Κύπριος επιθετικός πάτησε την μπάλα και άρχισε την πτώση στο έδαφος προτού έρθει σε επαφή με τον αμυντικό της Ομόνοιας.
 
Στο 47’ οι αριθμητικές ισορροπίες στην αναμέτρηση άλλαξαν καθώς ο Ευθυμίου δέχθηκε απευθείας κόκκινη για φάουλ στον Αγκάγιεφ. Ο αμυντικός της Αναγέννησης είχε παρατεταμένο το πόδι με τις τάπες των παπουτσιών, ενέργεια που κρίθηκε ως επικίνδυνη από το διαιτητή της αναμέτρησης που του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα.
Στην εκπνοή του πρώτου μέρους η Ομόνοια κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Κλέιτον εκτέλεση φάουλ διαγώνια αρκετά έξω από τη περιοχή η μπάλα έσκασε στο έδαφος και κτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Μάστρου και στην επαναφορά ο Ντάρμπισαϊρ την έστειλε με προβολή στα δίκτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2 για την Ομόνοια. Δεύτερο προσωπικό γκολ για τον Άγγλο στο παιχνίδι και τρίτο στο πρωτάθλημα.
 
«Πάγωσε» ο ρυθμός
Η Αναγέννηση έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα οπισθοχώρησε και αμύνθηκε μαζικά με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να πέσει.
 
Η Ομόνοια ανέλαβε πλήρως την κατοχή της μπάλας ψάχνοντας να βρει διαδρόμους προς την εστία του Μάστρου.
 
Στο 60’ ο Τζον Κάρβερ αντικατέστησε τον Χριστοφή με τον Σέρινταν αλλάζοντας και τον σχηματισμό της Ομόνοιας από το 4-2-3-1 σε 4-4-2, θέλοντας να κάνει τους «πράσινους» πιο επιθετικούς.
 
Μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 3-2 έχασε η Αναγέννηση. Η ομάδα της Δερύνειας άφησε εκτεθειμένη ξανά την άμυνα της Ομόνοιας σε αντεπίθεση, με τον Κολάνη να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Παναγή, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Κύπριου πορτιέρε.
 
Στο 87’ ο Σέρινταν νίκησε τον Μάστρου στον αέρα μετά από μεγάλη μπαλιά του Τουρέ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Μάστρου.
 
Ενδεκάδες
Αναγέννηση: Μάστρου, Μπαρμπούδης, Ευθυμίου, Ντιαλό (32'Φωτίου), Αναστασίου, Βλασόπουλος, Νατσιόπουλος, Μπριτζίτο (76'Κολάνης), Γιουσπασιάν (46'Σωτηρίου), Βέσλεμ, Κυπριανού.
 
Ομόνοια: Παναγή, Καρλίτος, Νασιμέντο, Όρσουλιτς (75'Φυλακτού), Μαργκάσα (46'Σοϊλέδης), Φλορέσκου, Τουρέ, Κλέιτον, Χριστοφή (60΄Σιέρινταν), Αγκάγιεφ, Ντάρμπισαϊαρ.
 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαρμπούδης - Όρσουλιτς, Μαργκάσα.
 
ΚΟΚΚΙΝΗ: Ευθυμίου.
 
 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης για Κυπελλούχο-«Ως οπαδός της Πάφου, φυσικά θέλω να κερδίσει η Πάφος»
Ξεχύθηκε στους δρόμους ο πράσινος λαός-Με βαμμένα αυτοκίνητα και... πορτοκαλί λαγό (pics)
BINTEO: Παφίτικη παράνοια... Άρχισαν από το μεσημέρι την πορεία τους για το ιστορικό ραντεβού στο ΓΣΠ
ΒΙΝΤΕΟ: To μήνυμα του Ζάιρο για το ιστορικό ραντεβού της Πάφου
BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις