Δύο στα δύο με τριάρα (pics+vid)

Τη δεύτερη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕΛ που επικράτησε με 3-1 της Δόξας στο "Μακάρειο". Σαβάν (27), Μέσκα (41') και Λούκας Σόουζα (78') πέτυχαν τα γκολ για τους γαλαζοκίτρινους, ενώ για τη Δόξα που ηττήθηκε στην "πρεμιέρα" της στο φετινό μαραθώνιο μείωσε προσωρινά σε 2-1 ο Περάλντα στο 55. 
 
Δώρο Χατζηφραγκίσκου
Μέτριο έως κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο στο Μακάρειο με αργό ρυθμό και ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
 
Η ΑΕΛ προσπάθησε να ελέγξει την κυκλοφορία της μπάλας, όμως δεν έφτασε με αξιώσεις στην εστία του Χατζηφραγκίσκου, ο οποίος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα της Κατωκοπιάς στη φάση του 27΄οπόταν η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ.
Ο τερματοφύλακας της Δόξας έκανε «δώρο» το γκολ στην ΑΕΛ καθώς προσπάθησε με υψωμένα χέρια ν’ ανακόψει το όχι και πού δυνατό σου του Σαβάν από μακριά με την μπάλα να του ξεφεύγει και να καταλήγει στα δίκτυα.
 
Στο 29’ η Δόξα προσπάθησε ν’ αντιδράσει μετά από σέντρα του Παουλίνιο ο Ρόμο έκανε κακή εκτίμηση της φάσης διώχνοντας την μπάλα με γροθιά στον Εντμάρ, το σουτ του οποίου κτύπησε στο σώμα του Χάρη Κυριάκου και πέρασε έξω.
 
Στο 41’ η ΑΕΛ διπλασίασε τα τέρματά της μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών της με τον Ουέλιγκτον να κλέβει την μπάλα έξω από την περιοχή της Δόξας, ο Σαβάν πάσαρε στον αριστερό μπακ της ΑΕΛ, Φορτούνα, ο οποίος προωθήθηκε και
συρτή πάσα έδωσε έτοιμο γκολ στον Μέσκα που την έσπρωξε στα δίκτυα για το 2-0.
Μείωσε η Δόξα και νέα δεδομένα
Κατά πολύ βελτιωμένη άρχισε το δεύτερο ημίχρονο η Δόξα που απείλησε στο 50’ με το σουτ του Περάλντα να περνά λίγο έξω. Στο 55’ ο Κολομβιανός επιθετικός μπήκε ωραία στην περιοχή της ΑΕΛ και με κοφτή ντρίπλα ελευθερώθηκε και πλάσαρε ιδανικά τον Ρόμο, μειώνοντας σε 2-1.
Η Δόξα συνέχισε να υπερέχει της ΑΕΛ και άγγιξε το 2-2 με τον Ρούντι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ να στέλνει την μπάλα ελάχιστα δίπλά από την εστία του Ρόμο.  
 
Η ΑΕΛ στην πρώτη της καλή φάση στο δεύτερο μέρος στο 78’ καθάρισε το παιχνίδι με τον Λούκας Σόουζα να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα των γαλαζοκιτρίνων. Μετά από γύρισμα του Μέσκα στην περιοχή ο Βραζιλιάνος με προβολή νίκησε τον Χατζηφραγκίσκου και έκανε το 3-1. 
Ενδεκάδες:
Δόξα: Χατζηφραγκίσκου, Σομπρίνιο (68΄Κένιντι), Δημητρίου, Εντμάρ (75΄ Μπεμπέντο), Ρεδόνδο (46΄Λεονάρντο), Φιγκέιρας, Περάλντα, Κότο Παγιές, Ντα Σίλβα, Ενινφούλ, Σεράν Πόλο
ΑΕΛ: Ρόμο, Ντόσα, Λούκας, Σοάρες, Σιέλης, Μπουένο (70΄Νικολάου), Γουέλιγκτον, Φορτούνα, Μέσκα, Κυριάκου, Σαβάν
 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης για Κυπελλούχο-«Ως οπαδός της Πάφου, φυσικά θέλω να κερδίσει η Πάφος»
Ξεχύθηκε στους δρόμους ο πράσινος λαός-Με βαμμένα αυτοκίνητα και... πορτοκαλί λαγό (pics)
BINTEO: Παφίτικη παράνοια... Άρχισαν από το μεσημέρι την πορεία τους για το ιστορικό ραντεβού στο ΓΣΠ
ΒΙΝΤΕΟ: To μήνυμα του Ζάιρο για το ιστορικό ραντεβού της Πάφου
BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις