Ποδαρικό με το δεξί για ΑΠΟΕΛ και... Μπερτόλιο (vid)

 Δυσκολεύτηκε αρκετά, όμως τελικά κατάφερε να μπει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ κερδίζοντας με 3-0 τον Ερμή που πάλεψε τον αγώνα κυρίως από το 60' μέχρι το 80' που μπορούσε να κάνει τη ζημιά στους γηπεδούχους.

Οι γαλαζοκίτρινοι χωρίς να θέλξουν με την απόδοσή τους κατάφεραν να σκοράρουν προς το τέλος του ημιχρόνου και αφού κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού πήραν το πρώτο τρίποντο πετυχαίνοντας άλλα δύο τέρματα στο 80' και το 90+4'.

 

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ στηρίχθηκε και πάλι σε όσους ποδοσφαιριστές χρησιμοποίησε στην Ευρώπη, καθώς η μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με την Κοπεγχάγη ήταν ο Βάντερ αντί του Εφραίμ. Πέραν της νίκης, οι γαλαζοκίτρινοι κρατούν και το θετικό ντεμπούτο του Μπερτόλιο, ο οποίος στα λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε την ποιότητά του και ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους γαλαζοκίτρινους.

Ο Ερμής δέχθηκε τη δεύτερη διαδοχική του ήττα, μιας και ηττήθηκε και στην πρεμιέρα από την Ομόνοια (3-1) και πάλι στο ΓΣΠ.

 
 

 

Ο ΑΠΟΕΛ είχε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο ημίχρονο. Είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και επιχειρούσε να παραβιάσει όσο γινόταν πιο σύντομα την αντίπαλη εστία. Παρά την προσπάθεια των παικτών του δεν υπήρξαν φοβερές ευκαιρίες, ενώ τις πλείστες φορές βρέθηκαν σε θέση βολής δεν έκαναν σωστή επιλογή στο φινάλε της φάσης.

Οι γαλαζοκίτρινοι, πάντως, ευτύχησαν να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, μιας και στο 39’, μετά από εκτέλεση του Ορλάντι, ο Μοράις με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο τέρμα του ΑΠΟΕΛ στο νέο πρωτάθλημα και έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

 
 
Δοκάρι ο ΑΠΟΕΛ
Στους ιδίους ρυθμούς κινήθηκε το παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με τους γαλαζοκίτρινους να έχουν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν στο 56’ η κεφαλιά του Σωτηρίου βρήκε το δοκάρι.
 

«Φτεροπόδαρο» δίλεπτο
Ο Ερμής επιχειρούσε με αντεπιθέσεις να απειλήσει με αντεπιθέσεις να απειλήσει τους γηπεδούχους. Στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου είχε μία επιθετική έξαρση, καθώς σε ένα δίλεπτο έκανε αισθητή την παρουσία του στην εστία του ΑΠΟΕΛ. Στο 63’ ο Ντε Μέλο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, με τον Αλεξάνδρου να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή το ψηλοκρεμαστό πλασέ του. Η μπάλα κατέληξε κόρνερ και στην εκτέλεσή του, ο Βάτερμαν έκανε λάθος εκτίμηση, όμως η προσπάθεια του Μπάουμαν ήταν ανεπιτυχής. Την ίδια κατάληξη είχε και η αντεπίθεση του Ντε Μέλο στο επόμενο λεπτό.

 
 
 
Τον ανέβασε ο Μπερτόλιο
Στο 77’ ο Μπερτόλιο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να γράψει τα πρώτα του λεπτά με την γαλαζοκίτρινη φανέλα. Ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Σέργκι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Εφραίμ, με τον Στυλιανού να αποκρούει και στην επαναφορά από κοντά ο Γιαννιώτας έκανε το 2-0.
 
Δοκάρι ο Ερμής
Στο 86’ ο Βάτερμαν έκανε τραγικό λάθος, δίνοντας την ευκαιρία στον Ντε Μέλο να γίνει απειλητικός, όμως ο πορτιέρε του ΑΠΟΕΛ βρήκε σύμμαχο το δοκάρι όπου κατέληξε το πλασέ του ποδοσφαιριστή του Ερμή.
 
Το 3-0
Τον τελευταίο λόγο τελικά είχε και πάλι... ο Μπερτόλιο, ο οποίος στο 90+4' έδωσε μπαλιά στον Εφραίμ που βρέθηκε φάτσα με τον Στυλιανού και αυτή τη φορά μπόρεσε να χριστεί σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 για τον ΑΠΟΕΛ.
 

Σκόρερ: 39’ Μοράις, 80’ Γιαννιώτας, 90+4'

Κίτρινες: Βάντερ  / Πένγκα, Στυλιανού, Μαρτίνιουκ, Σίργκι, Ντα Σίλβα, Αρτάμπε

Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): 
Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Μοράις, Ορλάντι, Βινίσιους, Γιαννιώτας, Εφραίμ (68’ Εφραίμ), Σωτηρίου (60’ Ντε Καμάργκο) 
Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Στυλιανού, Πένγκα, Ντε Μέλο, Μαρτίνιουκ, Κόι (74’ Ντα Σίλβα), Χριστόφ, Σίργκι, Μαϊσουράτζε, Φερνάντες (84’ Αντωνίου), Γιαγκουδάκης, Μπάουμαν (78’ Αρτάμπε)

Δειτε Επισης

Επί τάπητος τα περιστατικά βίας στο ποδόσφαιρο στη σύσκεψη στην ΚΟΠ
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα