Η ιστορία των «δήμιων» της Ομόνοιας

gmaiΗ Ομόνοια έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το «Τάσος Μάρκου». Τα πράγματα μπορούσαν να είναι χειρότερα για τους πράσινους που βρέθηκαν πίσω στο σκορ και εν τέλει έσωσαν τον ένα βαθμό.
 
Αιτία για τις απώλειες των πρασίνων ήταν η κακή της εμφάνιση, αλλά φυσικά και η καλή εικόνα των γηπεδούχων. Δήμιοι της ομάδας της Λευκωσίας ήταν οι Ρούμπεν Μπριτζίτο και Ανδρέας Κυπριανού.
Αμφότεροι παλεύουν εδώ και χρόνια για τη διάκριση. Ο πρώτος άραξε εδώ και χρόνια στην Αναγέννηση, ενώ ο δεύτερος κάνει νέα αρχή στην ομάδα της Δερύνειας ελπίζοντας να αναδειχθούν οι
ποδοσφαιρικές του ικανότητες.
 
 
Ο Ανδρέας Κυπριανού είναι γνωστός στο κυπριακό κοινό. Ξεκίνησε από την Νέα Σαλαμίνα, πήρε μεταγραφή για την Ανόρθωση, δοκίμασε την τύχη του και στην Ελλάδα προτού επιστρέψει στην Κύπρο το 2011. Αγωνίστηκε σε διάφορες ομάδες (Ομόνοια Αραδίππου, Άρη, Ένωση και Αναγέννηση) και στην τελευταία φρόντισε να πετύχει το προσωπικό του στοίχημα: Να επανέλθει στην Α’ κατηγορία. Το πέτυχε μάλιστα ως πρώτος σκόρερ της Β’ κατηγορίας και ευελπιστεί ότι η επαφή του με τα δίχτυα θα συνεχιστεί και στα μεγάλα σαλόνια. Ο 27χρονος επιθετικός έκανε πάντως μία καλή αρχή.
 
-Διαβάστε παλαιότερο μεγάλο αφιέρωμα στις δυσκολίες της καριέρας του Ανδρέα Κυπριανού.
 
 
Η νέα ευκαιρία του Μπριτζίτο
Στα 10 του χρόνια ο πατέρας του τον πήρε στην ακαδημία της Ουνιάο Σέρρα. Τη σεζόν 2003-04 αποκτήθηκε από την Σπόρτινγκ όπου εκπαιδεύτηκε – μεταξύ άλλων – με τους Σέντρικ Σοάρες (Σαουθάμπτον) και Νούνο Ρέις (Παναθηναϊκός). Ακολούθως πέρασε από τις ακαδημίες των Φατίμα και Κάντε, προτού ενταχθεί στην Λεϊρία, από όπου ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα.
 
Μετά από μία τριετία στην Λειρία – διάστημα κατά το οποίο κλήθηκε και στην U19 της Πορτογαλίας -, ισάριθμα χρόνια στην Μαρίτιμο και ένα χρόνο στην ρουμανική Οτετούλ βρέθηκε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2015, συνεπώς φέτος δεν κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο κυπριακό κοινό.
 
Η θητεία του όμως στον Ερμή δεν κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέχρι τον Ιανουάριο ο πρόεδρος Λουκάς Φανιέρος του έδειχνε την πόρτα της εξόδου με την αιτιολογία ότι δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα. Ακολούθως βρέθηκε να αγωνίζεται στην β΄ κατηγορία με τον Οθέλλο.
 
Δεν μπόρεσε και πάλι να κάνει σπουδαία πράγματα και δεν κέρδισε ποτέ φανέλα βασικού με την ομάδα που έχασε την τελευταία στιγμή το εισιτήριο για την Α’ κατηγορία. Από το περασμένο καλοκαίρι εντάχθηκε στο ρόστερ της Αναγέννησης.
 
Ο Μπριζίτο μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο του πόδια, αλλά περισσότερο το αριστερό, γεγονός που του επιτρέπει να έχει την ευχέρεια να δίνει λύσεις και ως εξτρέμ, πέραν από τη θέση του επιτελικού μέσου. Χαρακτηρίζεται, επίσης, για την ταχύτητά του και την καλή του τεχνική στο ένας εναντίον ένας. Κάποια από τα στοιχεία αυτά ήταν ευδιάκριτα και στην κίνησή του για το δεύτερο γκολ της Αναγέννηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι σπάνια σκοράρει στην καριέρα του, μιας και πέραν από ένα τέρμα με τη φανέλα του Οθέλλου, σκόραρε άλλες πέντε φορές σε επίσημο παιχνίδι με τη δεύτερη ομάδα της Μαρίτιμο.
 
Θαυμαστής των καλύτερων ποδοσφαιριστών της σύγχρονης ιστορίας, Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι, την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση την έκανε στις 8 Μαΐου 2010, σε ηλικία 19 ετών – όταν αγωνίστηκε και περίπου 40’ κόντρα στην Πόρτο (1-4).
 

Δειτε Επισης

Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα