Ομόνοια: Όταν ο τέταρτος στόπερ γίνεται βασικός

Μπάζει από παντού η Ομόνοια και το πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία των «πρασίνων» δεν χρειάζεται να είσαι μέντορας του ποδοσφαίρου για να το διαπιστώσεις.
 
Ο Τζον Κάρβερ στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ισόπαλου 2-2 με την Αναγέννηση, που σκόρπισε απογοήτευση και μεγάλωσε τον προβληματισμό διοίκησης και κόσμου για τις δυνατότητες της Ομόνοιας, επεσήμανε πως το πρόβλημα δεν αφορά την τετράδα που παίζει στην άμυνα αλλά ολόκληρη την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.
 
Εν μέρει ο Άγγλος τεχνικός έχει δίκαιο. Στο ποδόσφαιρο εν έτει 2016 αμύνονται και επιτίθενται και 11 ποδοσφαιριστές.
 
Όμως, η αλήθεια είναι πως ο Νίκος Νταμπίζας απέτυχε στις επιλογές προσώπων για ενίσχυση της αμυντικής γραμμής. Οι «πράσινοι» απέκτησαν συνολικά εφτά (!) ποδοσφαιριστές που παίζουν στα μετόπισθεν. Τους τερματοφύλακες Κρέσιτς, Κότσαρη, τους ακραίους μπακ Παντελιάδη, Σοϊλέδη, Κωνσταντινίδη, και τους κεντρικούς αμυντικούς Νασιμέντο, Γιόργκενσεν.
 
Οι πλείστοι εξ αυτών άφησαν κάκιστα δείγματα γραφής στα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκαν και δεν έπεισαν ότι έχουν την ποιότητα να βρίσκονται στο ρόστερ της Ομόνοιας.
 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο τέταρτος σε λεπτά συμμετοχής στόπερ την περσινή σεζόν, Μαρίν Όρσουλιτς, αποτελεί φέτος βασική επιλογή για το κέντρο της άμυνας.
 
Οι Ρομαρίκ (2599’), Ρούνιε (2441’) αποχώρησαν χωρίς να αντικατασταθούν επάξια, ενώ περισσότερα λεπτά από τον Όρσουλιτς (580’) κατέγραψαν και οι Λομπζιανίτζε (903’)-Γκουλόν (582’), οι οποίοι έμειναν στο «Ηλίας Πούλλος» το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.
 

Δειτε Επισης

Επί τάπητος τα περιστατικά βίας στο ποδόσφαιρο στη σύσκεψη στην ΚΟΠ
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα