Οι αγαπημένοι της κερκίδας που επέστρεψαν στον κυπριακό "παράδεισο"

Πολλοί ποδοσφαιριστές δημιούργησαν δεσμούς με την Κύπρο, γι’ αυτό τον λόγο επανέρχονται σε ομάδες του νησιού. Τελευταίες τρανταχτές επιστροφές ήταν αυτές των Ιβάν Τρισκόφσκι στην ΑΕΚ (ο Σκοπιανός με προϋπηρεσία στην Ένωση και τον ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται ξανά στο κυπριακό πρωτάθλημα μετά από τρεισήμισι χρόνια) και Ντόσα Τζούνιορ στην ΑΕΛ. 
 
 
Μια ανάσα από την επιστροφή του στην Κύπρο, για λογαριασμό της Ανόρθωσης, βρέθηκε τον περασμένο Γενάρη ο Έλιο Πίντο εντούτοις η FIFA άναψε κόκκινο. Με αφορμή τη διαφαινόμενη επιστροφή του Αΐλτον Αλμέιδα στον ΑΠΟΕΛ ξεχωρίσαμε κάποιες «δυνατές» επιστροφές ποδοσφαιριστών στην Κύπρο.

2008
Γιάννης Σκοπελίτης:
Πρωτοήρθε στην Ανόρθωση το 2007, όμως στην επόμενη μεταγραφική περίοδο πήγε στον Ατρόμητο. Σύντομα επέστρεψε στην ομάδα της Αμμοχώστου, ενώ έπαιξε επίσης στην ΑΕΚ. Μετά από εννέα χρόνια βρίσκεται ακόμη στην Κύπρο, παίζοντας στη Νέα Σαλαμίνα.
 
2009
Βλάτκο Γκροζντανόφσκι:
Τρία χρόνια (2005-2008) διήρκεσε η παρουσία του Σκοπιανού στην Ομόνοια και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Βοϊβοντίνα. Τον Γενάρη του 2009 ντύθηκε στα γαλαζοκίτρινα της ΑΕΛ, όμως μέχρι το τέλος της σεζόν αποτέλεσε παρελθόν.
 

2010
Εστεμπάν Σολάρι:
Μετά την παραγωγική διετία (2005-07) στον ΑΠΟΕΛ πήγε στην Πούμας και ακολούθως στην Αλμερία. Επέστρεψε το καλοκαίρι του 2010 στους «γαλαζοκίτρινους» όπου αγωνίστηκε για μία τριετία. Προτού «ξενιτευτεί» ξανά, έπαιξε και στον Απόλλωνα.

Γουίλιαμ Μποαβεντούρα: Μετά από τέσσερα χρόνια στην Κύπρο (2004-08), έπαιξε σε Μέταλουργκ και Κουμπάν Κρασνοντάρ, πριν ενταχθεί στον ΑΠΟΕΛ το 2010 και αποτελέσει μέλος της ομάδας που έφθασε μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Αλτίν Χάτζι: Μία χρονιά (2005-06) θήτευσε στην Ανόρθωση και με ενδιάμεσο σταθμό τον Εργοτέλη ντύθηκε στα γαλαζοκίτρινα. Στον ΑΠΟΕΛ εντάχθηκε το 2007 και έπαιξε για δυόμισι χρόνια παίρνοντας το μοναδικό πρωτάθλημα της καριέρας του (2008-09).
 
Λούκας Σόσιν: Με μεγάλη θητεία σε Απόλλωνα (2002-07) και Ανόρθωση (2007-10) στη συνέχεια πήγε στην Καβάλα. Το 2010 εντάχθηκε στον Άρη, που αγωνιζόταν στην β’ κατηγορία, ενώ έμεινε στην ομάδα της Λεμεσού και την επόμενη σεζόν στα μεγάλα σαλόνια.
 

2011
Μπέντζαμιν Ονουάτσι:
Δανεικός στον ΑΠΟΕΛ την περίοδο 2008-09, ο Νιγηριανός στη συνέχεια γύρισε στην Ελλάδα (Καβάλα) και το καλοκαίρι του 2011 φόρεσε ξανά γαλαζοκίτρινα αλλά της ΑΕΛ. Δεν βοήθησε καθόλου και μέχρι τον Ιανουάριο αποτέλεσε παρελθόν.
 
Κακά: Η πρώτη του επαφή με την Κύπρο ήταν το 2010 ως δανεικός στην Ομόνοια. Επέστρεψε στην Κύπρο το 2011 για να αγωνιστεί με το ίδιο καθεστώς στον ΑΠΟΕΛ, όπου βρισκόταν μέχρι το περασμένο καλοκαίρι.
 
Γιώργος Βακουφτσής: Ένας από τους παίκτες που έκαναν απευθείας μεταγραφή από τον ΑΠΟΕΛ στην Ομόνοια. Ο Έλληνας επιθετικός έφυγε από τους «πράσινους» τον Ιανουάριο του 2008, όμως τρία χρόνια αργότερα αγωνίστηκε ξανά σε κυπριακή ομάδα (ΠΑΕΕΚ).
 

2012
Μίλιαν Μρντάκοβιτς:
Η Ένωση έγινε η τέταρτη ομάδα του Σέρβου στην Κύπρο, μετά τις Απόλλωνα, Εθνικό και ΑΕΚ. Από την ομάδα της Λάρνακας είχε παραχωρηθεί στην κινεζική Τζιανγκσού Σαιντί τον Μάρτη του 2012, όμως λίγους μήνες αργότερα επέστρεψε στην Κύπρο.
 
Ρικάρντο Φερναντές: Η ιστορία του στο νησί ξεκίνησε το 2005 στον ΑΠΟΕΛ. Στη δεύτερη του θητεία έπαιξε σε Ανόρθωση και ΑΕΛ, ενώ το 2012 πραγματοποιήθηκε η τελευταία κάθοδος του για λογαριασμό της Δόξας (έπαιξε ένα εξάμηνο και στην Ομόνοια).
 


2013
Γκονζάλο Γκαρσία:
Η θητεία του στην ΑΕΚ (2011-12) δεν είχε καμία σχέση με τον ενάμιση χρόνο στην Ανόρθωση. Η μεταγραφή του το καλοκαίρι του 2013 στην «Κυρία» - με ενδιάμεσο σταθμό τη Μακάμπι Τελ Αβίβ –θεωρήθηκε επιτυχία, όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα.
 
Γκαστόν Σανγκόι: Όταν το 2010, μετά από τρία χρόνια στον Απόλλωνα, ο Αργεντινός πωλήθηκε στη Σπόρτινγκ Χιχόν ήταν σχεδόν σίγουρο ότι κάποτε θα επέστρεφε στην ομάδα. Αυτό έγινε το 2013.
 
Μαρσίνιο: Η παρουσία του (2010-12) στον ΑΠΟΕΛ κρίνεται ως θετική. Μετά το πέρασμά του από τη Λέφσκι, το καλοκαίρι του 2013, η Ανόρθωση τον ένταξε στη δύναμή της, όμως μετά από δύο μήνες αποδεσμεύτηκε χωρίς να καταγράψει επίσημη παρουσία.
 

2014
Σεράν Πόλο:
Μέλος της ΑΕΚ όταν αγωνίστηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, την περίοδο 2013-14 βρέθηκε στην πατρίδα του και την Αλκορόν (β’ κατηγορία Ισπανίας). Την επόμενη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Ανόρθωσης και έναν χρόνο αργότερα ντύθηκε ξανά στα κιτρινοπράσινα.
 
Γιαν Ρέζεκ: Δύο χρόνια (2011-13) στην Ανόρθωση πέτυχε 19 τέρματα στο πρωτάθλημα. Μετά τις Τσανγκούν Γιατάι και Βικτόρια Πλζεν πήρε μεταγραφή στον Απόλλωνα το 2014, όμως δεν έβγαλε την ίδια ευχέρεια στο σκοράρισμα, όπως ούτε στη συνέχεια στον Ερμή.
 
Μάριο Μπούντιμιρ: Έφυγε τον Ιανουάριο του 2014 από τον ΑΠΟΕΛ για τον Παναιτωλικό, όμως μετά από έξι μήνες επέστρεψε για να αγωνιστεί στην Ένωση, την οποία βοήθησε να ανέβει κατηγορία. Φέτος, δεν έχει συχνή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.
 
Μούσα Μγκούνι: Αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά στην Κύπρο και την Ομόνοια (2004-08), η οποία τον πώλησε έναντι 1 εκατ. ευρώ στην Αλ Σαμπάμπ. Έξι χρόνια μετά (έπαιξε επίσης σε Μέταλουργκ και Τέρεκ) ήρθε στην Αγία Νάπα, ενώ πρόσφατα μετακόμισε στον Ολυμπιακό.
 
Ζε Βιτόρ: Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ (2010-11) και Απόλλωνα (2011-12) – το 2013 πέρασε και από την Ένωση – στην τρίτη του θητεία στο νησί αγωνίζεται στις μικρές κατηγορίες. Αρχικά, το 2014 έπαιξε στο Νίκο&Σωκράτη Ερήμης και τώρα βρίσκεται στην Καρμιώτισσα.
 

2015
Άλντο Αντόρνο:
Ήρθε το 2006 για λογαριασμό της Ένωσης και έπειτα αγωνίστηκε σε ΑΕΚ, Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ, από όπου αποχώρησε για τη Μέταλουργκ το 2014. Τον Ιανουάριο του 2015 επέστρεψε στο νησί για τον Ερμή, ενώ από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται στη Νέα Σαλαμίνα.
 
Ίσμαελ Γκονσάλβες: Στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2013-14 απασχόλησε περισσότερο για τα τερτίπια του στον ΑΠΟΕΛ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Βέροια, για να φορέσει τη φανέλα της Ανόρθωσης τον Ιανουάριο του 2015. Το καλοκαίρι αγοράστηκε από την «Κυρία», όμως αποχώρησε για να επιστρέψει πρόσφατα εκ νέου.
 
Ματίας Ντεγκρά: Η επιστροφή του προ μηνών στην ΑΕΛ ενθουσίασε τον κόσμο. Ο Αργεντινός κινήθηκε στη μετριότητα (όπως και όλη η ομάδα) και δεν θύμισε ακόμη τον πορτιέρο που… έδωσε τον τίτλο στην ομάδα της Λεμεσού το 2012.
 
Άλεξ Ντα Σίλβα: Έπαιξε σε Ένωση, Ομόνοια και ΑΕΚ σε μία τριετία (2010-13) και έπειτα πήρε μεταγραφή για τη Μέταλουργκ. Δύο χρόνια αργότερα (καλοκαίρι του 2015) εντάχθηκε στον Απόλλωνα και σταδιακά κέρδισε θέση βασικού.
 
 
Βινσέντ Λαμπάν: Η οκταετία στο νησί αγωνιζόμενος με τον Διγενή (2005-2007) και την Ανόρθωση (2007-2013) έφεραν και την κυπριοποίησή του. Μετά από δύο χρόνια στην Άστρια Γκιουργκιού, συμφώνησε το περασμένο καλοκαίρι με την ΑΕΚ.
 
Ζόρζε Μοντέιρο: Η προϋπηρεσία του στην ΑΕΛ (2011-14), προτού πάει στην πορτογαλική Μορεϊρένσε, δημιούργησε υψηλές προσδοκίες όταν τον Ιανουάριο του 2015 ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ. Ένα χρόνο αργότερα ο Πορτογάλος βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου.
 
Ρασίντ Αλαμπί: Ήρθε για τη Δόξα το 2007 και την επόμενη χρονιά εντάχθηκε στην Ομόνοια, από όπου αποχώρησε το 2014 για τη Λεϊξόες. Στη φετινή περίοδο επέστρεψε σε ένα διαφορετικό επίπεδο, αφού παλεύει για αποφυγή της διαβάθμισης στην Πάφο.
 
 
Αντρέ Άλβες: Ότι ο Βραζιλιάνος είναι γκολτζής αποδείχθηκε στον ενάμιση χρόνο στην Ομόνοια (2012-14). Μετά την «περιδιάβασή» του σε Ντουμπάι, Καποσβάρ και Παναιτωλικό, στη φετινή σεζόν αποτελεί το βαρύ πυροβολικό στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ.
 
 
Ντόσα Τζούνιορ: Το... αγαπημένο παιδί των φίλων της ΑΕΛ "έπιασε" ξανά" λιμάνι και ντύθηκε στα "γαλαζοκίτρινα" σκορπώντας ενθουσιασμό στην Ανατολική του Τσιρείου. Τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΛ και την περιδιάβαση του σε Λέγκια, Κονιασπόρ, ο δυναμικός στόπερ ανήκει και πάλι στη λεμεσιανή ομάδα. 

Δειτε Επισης

Χωρίς τον πρώτο του σκόρερ στην Πάφο ο ΑΠΟΕΛ-Χάνει και ευρωπαϊκά ο Ελ Αραμπί
Αιχμές ΑΠΟΕΛ κατά Παπασταύρου-«Τρεισήμισι χρόνια τι έκανε, δεν τον ακούσαμε να μας πει κάτι»
Οι ματσάρες του κυπριακού πρωταθλήματος με €1 ΔΩΡΕΑΝ Στοίχημα στη Fonbet
Αναμετρήσεις φωτιά για την 11η αγωνιστική της Cyprus League
Β' Κατηγορία Κύπρου: Σέντρα στην 9η αγωνιστική στο «Μακάρειο»!
Στα «κυανόλευκα» ο Φίλιπ Κουν
«Χρειάζονται αλλαγές στη δομή της ΚΟΠ για να διασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των ομάδων»
«Δεν θα σταματήσω να εργάζομαι για την κάθαρση της διαιτησίας και την απομάκρυνση των κομπλεξικών»
Στις 13 Δεκεμβρίου μαθαίνει αντιπάλους η Εθνική για προκριματικά Μουντιάλ 2026
Ποινή 87.000 ευρώ για τον ΑΠΟΕΛ από την ΟΥΕΦΑ-Κινδυνεύει με επιμέρους κλείσιμο η Νότια