Αδικία που θα γραφτεί στην ιστορία!

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, εξαφάνισε τον Άγιαξ στο α' μέρος αλλά οι ευκαιρίες του Κλάους και δύο φάσεις από το πουθενά για τους Ολλανδούς (1-2) χάρισαν μια πρόκριση που άξιζε 100% ο δικέφαλος και ο απίστευτος κόσμος του!
Αν δεν σε θέλει, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν το σύμπαν έχει αποφασίσει να συνωμοτήσει εναντίον σου, δεν μπορείς να νικήσεις τις ουράνιες δυνάμεις. Αν κάποιος από εκεί ψηλά, σε έχει καταραστεί, δεν μπορείς να τον νικήσεις. Ο ΠΑΟΚ τα έκανε όλα τέλεια απέναντι στον Άγιαξ. Άνοιξε το σκορ νωρίς, τον «πάτησε» έχασε αμέτρητες άχαστες ευκαιρίες, είχε δοκάρι, όμως ο Αίαντας είχε όλη την τύχη του κόσμου και τον Ντάβι Κλάασεν. Δύο γκολ του Ολλανδού στο τέλος κάθε ημιχρόνου, υπέγραψαν έναν από τους πιο άδοξους αποκλεισμούς στην ιστορία του ΠΑΟΚ (1-2).
 
Ναι, ρε Κλάους!
Η «Τούμπα» είναι παλιό γήπεδο. Τα τσιμέντα της, της μπετά της, έχουν δοκιμαστεί από πολλές δονήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Δοκιμάστηκαν όμως πολύ γερά από τα πρώτα δευτερόλεπτα του επαναληπτικού.
Κανείς δεν είχε ιδρώσει ακόμα, όταν στην πρώτη φορά που η μπάλα στήθηκε στο κόρνερ, ο κόσμος του ΠΑΟΚ απογειώθηκε. Από την εκτέλεση του Ροντρίγκες, η μπάλα έσκασε στην μικρή περιοχή και ο Αθανασιάδης πρόλαβε τον Βέστερμαν, μπαίνοντας κυριολεκτικά με την μπάλα στα δίχτυα (4’, 1-0). Κεφάλι; Στήθος; Ώμος; Όλα μαζί; Σημασία είχε ότι μπήκε κι άλλαξε την ροή του ματς.
Τίποτα δεν ήταν πια το ίδιο. Όλα τα αρχικά πλάνα ζητούσαν απεγνωσμένα ένα plan b. Ο Άγιαξ ανέβηκε σε μέτρα κι έψαχνε φάσεις με πονηρές σέντρες από τους δύο του μπακ. Κάθε κίνηση όμως έχει το τίμημα της. Οι Ολλανδοί έπαιξαν με την άμυνα τους ψηλά και κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ έκλεβε μπάλες, έβγαζε φάσεις με αστραπιαίο τρανζίσιον.
Ο ψηλός βαθμός στην δημιουργία όμως συνοδευόταν με εκτέλεση κάτω από την βάση. Ο πρώτος απίθανος συνδυασμός από τα αριστερά (14’) με Ροντρίγκες και Λέοβατς, έφερε τον Χαρίση σε θέση τετ-α-τετ, όμως ο Φέλτμαν με τάκλιν αυτοθυσίας πρόλαβε.
 
Όχι, ρε Κλάους!
Τίποτα όμως δεν μπορούσε να σταματήσει το επιθετικό παραλήρημα του ΠΑΟΚ που έφτιαχνε εκπληκτικές φάσεις στο γκαζόν με εκπληκτικούς συνδυασμούς. Λίγο αργότερα (22’) οι παίκτες του Ίβιτς (Ροντρίγκες, Λέοβατς, Σάκχοφ) όλοι με μία επαφή «έκρυψαν» την μπάλα, ο Λέοβατς με απίθανη σέντρα πάρε-βαλε πρόσφερε στο πιάτο το 2-0 στον Αθανασιάδη, όμως εκείνος με προβολή από την μικρή περιοχή σημάδεψε τον Σίλεσεν!
Μα, να ‘ταν μόνο αυτό; Μαγική μπαλιά του Τσίμιροτ (31’) στην πλάτη της άμυνας πρόσφερε ένα νέο ονειρεμένο τετ-α-τετ στον Κλάους, όμως το τελείωμα ήταν το χειρότερο πλασέ στην καριέρα του killer του ΠΑΟΚ!
Το διάλειμμα για μερικές ανάσες δροσιάς ήταν σαν οξυγόνο στους ασφυκτιούντες Ολλανδούς, μα ούτε το νερό έκανε τους παίκτες του Άγιαξ να συνέλθουν. Παιδαριώδες λάθος στην κυκλοφορία από τον Σίλεσεν, έφερε τον Σάκχοφ φάτσα με την εστία όμως την πρώτη φορά το σουτ του κόπηκε από τον Βέστερμαν και το δεύτερο αριστερό φαλτσαριστό πλασέ έφυγε λίγο άουτ!
 
Το «χεράκι» του Κασιέρα και το «χεράκι» του Λέοβατς
Κάπου εκεί και ο πλέον αδαής θα πρέπει να κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά για τον ΠΑΟΚ. Όταν δεν «σκοτώνεις» τον αντίπαλο και την πρόκριση με τόσες κλασικές ευκαιρίες, προκαλείς την τύχη σου. Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν την πλήρωσε στην φάση του 32’ όταν ο Κασιέρα με… μανσέτα που θα έβλεπε και τυφλός κοντρόλαρε στην περιοχή, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Γλύκου, ο οποίος με πλονζόν αυτοθυσίας γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από το πιο φτηνό γκολ της ιστορίας του. Αυτό όμως ήρθε με την λήξη του ημιχρόνου.
Από ένα φάουλ ρουτίνας του Ρίντεβαλντ, ο Λέοβατς έκανε μία από τις χιλιάδες επαφές που γίνονται στις στημένες φάσεις, ο Φίρχεφερ έπεσε πονηρά και ο Τέιλορ έδειξε την λευκή βούλα. Ο Κλάασεν ισοφάρισε με εκτέλεση στο κέντρο της εστίας (44’, 1-1) και το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου αντί για σκορ πρόκρισης, έδειχνε σκορ παράτασης!
 
Υπογλώσσιο!
Το γκολ της ισοφάρισης του Κλάασεν ήταν σαν ένα… υπογλώσσιο. Ηρέμησε τα πάντα στην επανάληψη. Τέλος ο ξέφρενος ρυθμός και οι απανωτές φάσεις, με το παιχνίδι να γίνεται τακτικό. Χωρίς ρίσκα. Χωρίς τίποτα το περιττό από τους 22 παίκτες. Το σκηνικό έμεινε το ίδιο. Ο Άγιαξ να έχει ατελείωτη φλύαρη κατοχή (κοντά στο 70%) και τον ΠΑΟΚ να απειλεί. Με λιγότερη τόλμη, αλλά να απειλεί.
Μία κεφαλιά του Ροντρίγκες από σέντρα του Τζάλμα (46’) βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ ο Σίλεσεν έβγαλε με σίγουρο τρόπο εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα (54’) που πήγαινε στο «παραθυράκι» του. Τα φάουλ πολλαπλασιάστηκαν, ο ρυθμός έπεσε αισθητά και ο ΠΑΟΚ έχασε τα σπριντ από Ροντρίγκες και Τζάλμα που του έδιναν δηλητηριώδεις κόντρα επιθέσεις.
 
Ξαφνικός θάνατος
Το βράδυ όμως θα εξελισσόταν ακόμα πιο… σαδιστικά απέναντι στον ΠΑΟΚ. Σε μία φάση που έμοιαζε χαμένη από χέρι, ο Μυστακίδης πήδηξε πιο ψηλά από τρεις αμυντικούς του Άγιαξ, όμως η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του (76’) σταμάτησε στο δοκάρι του Σίλεσεν.
Δύο ακόμα καλά σουτ με καλές προϋποθέσεις από Μυστακίδη και Μπίσεσβαρ έφυγαν άουτ κι εκεί που όλοι ετοιμάζονταν για παράταση, ήρθε ο ξαφνικός θάνατος.
Στην πρώτη του τελική στην επανάληψη, ο Κλάασεν κέρδισε το ριμπάουντ από απομάκρυνση του Κρέσπο και με ξερό συρτό δεξί σουτ (88’) άφησε άγαλμα τον Γλύκο κι έκανε το 1-2. Ο πιο άδοξος αποκλεισμός στην ιστορία του ΠΑΟΚ, η πιο τυχερή πρόκριση στην ιστορία του Άγιαξ.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέο Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (84’ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Σάκχοφ (89’ Σάκχοφ), Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες (69’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης.
ΑΓΙΑΞ (Πίτερ Μπος): Σίλεσεν, Τετέ, Βέστερμαν, Φέλτμαν, Φίρχεφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Γκούντελι, Κλάασεν, Κασιέρα, Ντόλμπεργκ (63’ Ελ-Γκάζι).
Πηγή: sdna.gr  

Δειτε Επισης

Koντά στην έξοδο από τον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ
Έξαλλος ο Ιωαννίδης με οπαδό που τον έβρισε-«Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι που παίζω με 6 ενέσεις;»
Φωτιά στη μάχη του τίτλου στην Ελλάδα-Σοβαρές ελπίδες για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό
Καθυστέρησε έντεκα λεπτά να αρχίσει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ λόγω ενός πανό
Φρούριο η OPAP Arena για τον τελικό του Conference League
Σπαράζει καρδιές η αδερφή του Νάσου-«2548 άδειες ημέρες χωρίς εσένα...»
Η Τσέλσι ξενέρωσε την Άστον Βίλα που έχει μπόλικα ζητήματα να λύσει ενόψει Ολυμπιακού
Τα φώτα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που μπορεί να κρίνει τον τίτλο
Superleague-Η μάχη της παραμονής περνάει από Βόλο, Αθήνα και Αγρίνιο
Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»