Οι «νέοι» που εντυπωσίασαν

Αναδείξτε στο poll του ΡΕΠΟΡΤΕΡ τον νεοφερμένο ποδοσφαιριστή που σας εντυπωσίασε στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος 
 
109 ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν φέτος από τις 14 ομάδες Α’ κατηγορίας αγωνίζονται για πρώτη φορά στο κυπριακό πρωτάθλημα. 
 
Οι πλείστοι εξ αυτών συστήθηκαν στο φίλαθλο κοινό στις δύο πρώτες αγωνιστικές του μαραθωνίου. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν για όλους και τα δεδομένα ενδεχομένως να διαφοροποιηθούν στην πορεία του πρωταθλήματος. 
 
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ καταγράφει τα νέα αποκτήματα που ξεχώρισαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές και σε καλεί στο poll που ακολουθεί ν’ αναδείξεις τον κορυφαίο. 
Ρούμπεν Ράγιος (Ανόρθωση) 
Όαση στη μετριότητα που παρουσίασε η Ανόρθωση στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τη Νέα Σαλαμίνα ήταν ο Ρούμπεν Ράγιος. Ο Ισπανός επιτελικός μέσος ήταν ο εμπνευστής των επιθετικών προσπαθειών της «Κυρίας» και απέδειξε από νωρίς ότι είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης του ρόστερ. 
Φακούντο Μπερτόλιο (ΑΠΟΕΛ)
Ο ΑΠΟΕΛ προχώρησε λίγες μέρες πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου στην  αντικατάσταση του Τόμας ντε Βινσέντι. με την αγορά του Φακούντο Μπερτόλιο από την Ντιναμό Κιέβου. Ο Αργεντινός επιτελικός μέσος σε 12’ συμμετοχής στο παιχνίδι με τον Ερμή κέρδισε το πέναλτι, από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ και πιστώνεται την ασίστ στον Εφραίμ στο τρίτο τέρμα, αποδεικνύοντας πως μπορεί ν’ ανεβάσει επίπεδο τους γαλαζοκίτρινους. 
Ματ Ντάρμπισαϊρ (Ομόνοια)
Από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Ομόνοιας άρχισε να «πυροβολεί» τ’ αντίπαλα δίκτυα, ενώ φουριόζος ξεκίνησε και στο πρωτάθλημα με τρία γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Στο πρόσωπο του Ματ Ντάρμπισαϊρ η Ομόνοια βρήκε τον άνθρωπο που θα τραβήξει το κουπί στο σκοράρισμα.
Αμίρ Αγκάγιεφ (Ομόνοια)
Από τις φθηνότερες αλλά ποιοτικότερες μεταγραφές της Ομόνοιας. Ο Αιγύπτιος εξτρέμ όχι μόνο κέρδισε με το «σπαθί» του φανέλα βασικού, αλλά είναι μόνιμα στους διακριθέντες του «τριφυλλιού» σε κάθε αγώνα. 
Αντόνιο Γκολτς (Άρης)
Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση στον Άρη με τις παρουσίες του Αντόνιο Γκολτς στα παιχνίδια με Καρμιώτισσα και Απόλλωνα. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας με τις επεμβάσεις του κράτησε όρθια την «ελαφρά ταξιαρχία» και αν συνεχίσει στα ίδια επίπεδα θα θέσει υποψηφιότητα για τον τερματοφύλακα της σεζόν. 
Ρούμπεν Μπριγκίντο (Αναγέννηση Δερύνειας)
Ο Πορτογάλος εξτρέμ πέτυχε το γκολ της 2ης αγωνιστικής περνώντας σαν σταματημένους τρεις αμυντικούς της Ομόνοιας και με «βολίδα» εκτός περιοχής άφησε «άγαλμα» τον Παναγή, γράφοντας, προσωρινά, το 2-0 για την Αναγέννηση Δερύνειας. Με την ταχύτητα και την τεχνική κατάρτιση που τον διακρίνει ο Μπριγκίντο θα είναι εκ των πρωταγωνιστών της φετινής πορείας της Αναγέννησης. 
Έλσον Κουίνσι Χόι (Ερμής)
Ο Ερμής ατύχησε να κάνει ποδαρικό στο πρωτάθλημα με δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στους «μεγάλους» της Λευκωσίας. Οι δύο ήττες από Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ ενδεχομένως να αδικούν την ομάδα του Νίκου Παναγιώτου, η οποία παρουσίασε αρκετά καλό πρόσωπο. Ο ακραίος επιθετικός Έλσον Κουίνσι Χόι ξεχώρισε με την εκρηκτικότητα που τον διακρίνει και είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει πονοκεφάλους στις αντίπαλες άμυνες. 
Κωνσταντίνος Πάγκαλος (ΑΕΖ)
Με το χατ-τρικ που σημείωσε στον αγώνα της πρεμιέρας στη νίκη με 3-1 επί του Εθνικού ήταν το πρόσωπο της 1ης αγωνιστικής οδηγώντας την ΑΕΖ στην παρθενική της νίκη στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας. Ο Ελλαδίτης επιθετικός στα 32 του χρόνια βλέπει ως πρόκληση το νέο σταθμό της καριέρας του. 
Αλί Σαβάν (ΑΕΛ)
Όταν «ψωνίζει» ο Πάμπος Χριστοδούλου από τις αγορές της Πορτογαλίας και της Αγκόλας είναι δεδομένο πως θα πετύχει «λαβράκια». Το δείγμα είναι μικρό και οι πλείστοι νεοαποκτηθέντες της ΑΕΛ ανέτοιμοι, εντούτοις οι Αλί Σαβάν (επιτελικός μέσος) και Νούριο Φορτούνα (αριστερός μπακ) έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στις δύο πρώτες αγωνιστικές. 
Βαλεντίν Ρομπέρζ (Απόλλων)
Μπορεί ο Απόλλωνας να μην δέχθηκε πίεση στα παιχνίδια των δύο πρώτων αγωνιστικών, εντούτοις ο Βαλεντίν Ρομπέρζ κατάφερε να προσδώσει σιγουριά στα μετόπισθεν του Απόλλωνα. Η αμυντική λειτουργία των «γαλάζιων» ήταν κάκιστη στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και ο Γάλλος στόπερ με την εμπειρία του έχει τα φόντα ν’ αποτελέσει τον ηγέτη της ομάδας στα μετόπισθεν. 
 
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ δίνει πάσα στους αναγνώστες και ζητά την γνώμη σας για το ποιος νεοφερμένος ποδοσφαιριστής έκανε ιδανικότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Παφίτικη παράνοια... Άρχισαν από το μεσημέρι την πορεία τους για το ιστορικό ραντεβού στο ΓΣΠ
ΒΙΝΤΕΟ: To μήνυμα του Ζάιρο για το ιστορικό ραντεβού της Πάφου
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal