ΑΠΟΕΛ: Τα επιτεύγματα στα πλέι οφ και το ρεκόρ του Μοράις

Ο ΑΠΟΕΛ περιμένει τον αντίπαλό του για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γαλαζοκίτρινοι φθάνουν για πέμπτη φορά στην ιστορία τους ένα βήμα πριν από τους Ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μόνο η Σέλτικ και η Κοπεγχάγη έχουν περισσότερες παρουσίες από τους γαλαζοκίτρινους σε αυτή τη φάση. Αμφότερες -συμπεριλαμβανομένου και της φετινής -  μετρούν από έξι συμμετοχές, ενώ στις πέντε είναι και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν τρεις επιτυχημένες προσπάθειες εισόδου στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (κόντρα σε Κοπεγχάγη, Βίσλα, Άαλμποργκ), ενώ έχασαν την περσινή χρονιά από την Αστάνα. Τρεις πετυχημένες έχει και η Ντιναμό Ζάγκρεπ. Από τέσσερις, σε ισάριθμες προσπάθειες, έχουν η Άρσεναλ και η Μπάτε.

Η Κύπρος χάρη στον ΑΠΟΕΛ έχει τρεις επιτυχημένες απόπειρες, όσες έχουν και χώρες από Κροατία, Ισραήλ και Ελβετία. Από τέσσερις έχουν Λευκορωσία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ρωσία, ενώ τις περισσότερες (6) μετρούν Αγγλία, Γερμανία και Ισπανία.

Επιπλέον, ο Νούνο Μοράις είναι ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές στα πλέι οφ. Ο Πορτογάλος, ο οποίος ήταν παρών και στις προηγούμενες τέσσερις παρουσίες του ΑΠΟΕΛ, μετρά οκτώ συμμετοχές, όσες και άλλοι πέντε παίκτες: Σκοτ Μπράουν (Σέλτικ), Ματίας Γιόργκενσεν (Αϊντχόφεν, Κοπεγχάγη), Μίκαελ Λούστιγκ (Ρόσενμποργκ, Σέλτικ), Βιτάλ Ραντζιβονάου (Μπάτε), Γιόχαν Ουίλαντ (Κοπεγχάγη / Μάλμε). Πρώτος είναι ο Κλαουντεμίρ (Κοπεγχάγη, Κλαμπ Μπριζ) με εννέα συμμετοχές.

 
 
 

-Σε κείμενο (διαβάστε ΕΔΩ) της UEFA την Πέμπτη (08/04) σχετικά με διάφορα στατιστικά που αφορούν τις ομάδες των πλέι οφ, γινόταν ιδιαίτερη μνεία για την πορεία του ΑΠΟΕΛ στους «8» τη σεζόν 2011-12. Όπως αναφέρεται, ήταν η ομάδα που είχε την καλύτερη παρουσία από αυτές που ξεκίνησαν από τα προκριματικά των πρωταθλητών.  

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα