Η σοφή κίνηση για Τριτσκόφσκι και τα αποδεικτικά νούμερα

Όταν προ μηνών ανανεωνόταν η συνεργασία της ΑΕΚ με τον Ιβάν Τριτσκόφσκι ήταν δεδομένο ότι ήταν μία σοφή κίνηση. Αυτό αποδεικνύεται και στην πράξη.

Η απόκτηση του Σκοπιανού τον Ιανουάριου του 2015 ήταν δεδομένο ότι ενδυνάμωνε σημαντικά τους κιτρινοπράσινους. Τότε είχε αποκτηθεί ως δανεικός από την Λέγκια, όμως στη συνέχεια προχώρησαν οι διαδικασίες για την απόκτησή του ως ελεύθερος.

Αρχικά η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας και για την σεζόν 2016-17, όμως δύο εβδομάδες υπήρξε νέα ενημέρωση για επέκταση της συνεργασίας μέχρι το 2018.

Ο Σκοπιανός φροντίζει να δικαιώνει την επιλογή των αρμοδίων και στην αρχή της νέας σεζόν οδηγώντας με μαεστρία την ομάδα της Λάρνακας στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Τριτσκόφσκι είναι ο κορυφαίος από τους πρωταγωνιστές της πορείας των Λαρνακέων.

Μάλιστα, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είναι ο πρώτος σκόρερ, όχι μόνο της ΑΕΚ αλλά και όλης της μέχρις στιγμής φάσης των προκριματικών. Μαζί με τον Τέεμου Πούκι της Μπρόντμπι μετρά έξι τέρματα.

Σκόραρε εναντίον και των τριών αντιπάλων της ΑΕΚ (Φολγκόρε, Κλίφτονβιλ, Σπαρτάκ). Κόντρα στις δύο πρώτες και στους δύο αγώνες, ενώ με τους Ρώσους βρήκε δίχτυα την κατάλληλη στιγμή στο εκτός έδρας παιχνίδι.
 
Πέραν των τερμάτων που τον καθιστούν τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ στην Ευρώπη, ο Τριτσκόφσκι μετρά και τις περισσότερες τελικές προσπάθειες. Συνολικά είχε 20 σουτ προς τις αντίπαλες εστίες. Οι 10 από αυτές ήταν εντός στόχου και άλλες 10 εκτός.
 

Δειτε Επισης

Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»