Το φιάσκο με Σα και οι "διακοπές" των ανεπιθύμητων στον "Αρχάγγελο"

Το φιάσκο στην τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου αντικατοπτρίζει πλήρως το μεταγραφικό πλάνο (;) του ΑΠΟΕΛ.  

Απ’ όλα είχε το… πανέρι για τους «γαλαζοκιτρίνους» εκτός από το ζητούμενο (μεταγραφή επιθετικού και αποδέσμευση ποδοσφαιριστή που είναι εκτός πλάνων) στην τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου.

Το φιάσκο στην υπόθεση Ορλάντο Σα δεν είναι το τέλος του κόσμου για τον ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έμειναν εκτεθειμένοι, όχι γιατί ο Πορτογάλος επιθετικός αποφάσισε την υστάτη ν’ αναιρέσει τη συμφωνία με τους πρωταθλητές Κύπρου για χάρη της Σταντάρ Λιέγης  (παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν παντού σε μεταγραφικές περιόδους), αλλά γιατί δεν κατάφεραν να ενισχύσουν την ομάδα ενώ ήταν διατεθειμένοι να το κάνουν και μάλιστα με οικονομική υπέρβαση.

Στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ο ΑΠΟΕΛ απέτυχε γιατί:

  • Τα νέα αποκτήματα της ομάδας δεν βοήθησαν, πλην του Ορλάντι, στα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ.
  • Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να απαλλαγεί από τους ποδοσφαιριστές που τέθηκαν εκτός πλάνων. Πιατκόφσκι, Στίλιτς κατά κύριο λόγο και Σέρτζιο κατά δεύτερο. 
  • Η πρόθεση γι’ απόκτηση επιθετικού, όπως μαρτυρούν οι επαφές με Αΐλτον και Σα, έπεσε στο κενό και ο ΑΠΟΕΛ έμεινε με δύο διαθέσιμους επιθετικούς (Σωτηρίου, Ντε Καμάργκο) και πολύ πιθανόν να είναι η μοναδική ομάδα στον κόσμο με τρεις δεξιούς μπακ (Μιλάνοφ, Σέρτζιο, Χριστοφόρου) και δύο επιθετικούς.

 
Το συμπέρασμα πως ο ΑΠΟΕΛ δεν κινήθηκε όπως θα έπρεπε στο μεταγραφικό παζάρι δεν σημαίνει πως οι μεταγραφές που έγιναν είναι κακές. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Ούτε η χρονιά για τον ΑΠΟΕΛ θα κριθεί από την αποτυχημένη προσπάθεια απόκτησης του Ορλάντο Σα. Όμως, ο ΑΠΟΕΛ με τον κακό προγραμματισμό αδικεί τον εαυτό του γιατί έχει τα εφόδια (χρήμα) και δυναμική ονόματος (έξι συμμετοχές σε ευρωπαϊκό όμιλο τα τελευταία οκτώ χρόνια) για να καταστεί ακόμη πιο δυνατός.
 

Δειτε Επισης

Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα