ΑΠΟΕΛ: Πήρε μπρος η μηχανή (gallery)!

Στόχος επετεύχθη. Στην πρόβα τζενεράλε εν όψει της πρεμιέρας του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ θριάμβευσε 4-0 της Νέας Σαλαμίνας στο «DIMCO Αμμόχωστος-Επιστροφή» και άντλησε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση εν όψει Αστάνα. Για τους «γαλαζοκίτρινους» ήταν η 12η συναπτή νίκη επί των «ερυθρολεύκων» στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ για τον Τόμας Κρίστιανσεν η πρώτη σε τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις του με το σύλλογο της Αμμοχώστου.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους πρωταθλητές αναδείχθηκε ο Πιέρος Σωτηρίου, ο οποίος με δύο τέρματα (ένα σε κάθε ημίχρονο) έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην επιτυχία, ενώ το παρθενικό τέρμα του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε ο Ίγκορ ντε Καμάργκο ολοκληρώνοντας με πολύ ωραία ενέργεια σέντρα του Βινίσιους. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα πιστώθηκε και την ασίστ για το γκολ του Εφραίμ στο 90’.
 
Με… τακουνάκι
Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο 25λεπτο, στο οποίο το παιχνίδι είχε μπόλικο ρυθμό αλλά ελάχιστες αξιοσημείωτες φάσεις, ο ΑΠΟΕΛ ευτύχησε ν’ ανοίξει το σκορ με μια στημένη μπάλα. Από εκτέλεση φάουλ του Γιαννιώτα ο Σωτηρίου πετάχτηκε στην καρδιά της περιοχής των γηπεδούχων και με υπέροχο τακουνάκι νίκησε τον Βεσελόφσκι για το 1-0 (27’).
Τέσσερα λεπτά αργότερα η Σαλαμίνα έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως το πλασέ του Μαασί (αφού πέρασε τον Βάτερμαν) ανακόπηκε πριν τη γραμμή από τον Μιλάνοφ (31’). Το ημίχρονο έκλεισε με μια κεφαλιά του Καρλάο έπειτα από κόρνερ να αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τον Νεάγκου, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τους «ερυθρολεύκους», όπως και ο Λάγο με τους «γαλαζοκιτρίνους».
 
Δώρο και… κατάρρευση
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ επιδόθηκε σε διαχείριση αποτελέσματος. Δημιούργησε μεν προϋποθέσεις για δεύτερο τέρμα (52’ Σωτηρίου, 72’ Μοράις, 74’ Γιαννιώτας), εν τέλει όμως το πέτυχε έπειτα από σοβαρό λάθος του Τσαμπούρη, ο οποίος σε μια ανύποπτη φάση επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα με το στήθος στο Βεσελόφσκι, αυτή χτύπησε στο δεξί δοκάρι και στρώθηκε στον αφύλακτο Σωτηρίου που με σουτ έκανε το 2-0.
Το νερό είχε πλέον μπει στο αυλάκι και η αντίσταση της Νέας Σαλαμίνας είχε καμφθεί ολοκληρωτικά. Σαφώς πιο απελευθερωμένοι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 84’ στο 3-0 έπειτα από σέντρα του Βινίσιους, ωραίο κοντρόλ, ντρίμπλα στον Τσίνα και πλασέ του ντε Καμάργκο, ο οποίος στο 90’ με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον (επίσης νεοεισελθόντα) Εφραίμ για το τελικό 4-0. Ο διεθνής Κύπριος μεσοεπιθετικός σκόραρε για δεύτερο συναπτό παιχνίδι ερχόμενος από τον πάγκο, καθώς είχε διαμορφώσει το τελικό 3-0 και απέναντι στον Ερμή στο ΓΣΠ.
ΣΑΛΑΜΙΝΑ (4-2-3-1): Βεσελόφσκι - Τσαμπούρης, Άντονιτς, Κούσουλος, Τσίνα - Σκοπελίτης (60’ Τσούργιουριτς), Nεάγκου - Κωνσταντίνου (46’ Πεδρίτο), Αβελάιρας, Μαασί - Μακρίεφ.
ΑΠΟΕΛ (4-1-4-1): Βάτερμαν - Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Λάγο - Μοράις - Γιαννιώτας, Βινίσιους, Ορλάντι (63’ Μπερτόλιο), Βάντερ (57’ Εφραίμ) - Σωτηρίου.


  

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα