Ομόνοια: Δεν έβαλε μυαλό! (vids, pics)

Τα μακρόσυρτα σφυρίγματα αποδοκιμασίας με το τελευταίο σφύριγμα του Αβραάμ Τσούκκα στο χθεσινό παιχνίδι στο ΓΣΠ ήταν έντονα, αλλά (το κυριότερο) απόλυτα δικαιολογημένα. Ούτε η διακοπή του πρωταθλήματος, ούτε η ενσωμάτωση των πιο πρόσφατων μεταγραφικών αποκτημάτων αποδείχθηκαν ικανές συνθήκες, προκειμένου η Ομόνοια να παρουσιάσει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Η δεύτερη (στη σειρά) γκέλα στο πρωτάθλημα ήλθε απόλυτα φυσιολογικά και με βάση την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο (ιδίως μετά την ισοφάριση) η Δόξα νομιμοποιείται να αισθάνεται περισσότερο αδικημένη από το τελικό 1-1.
Κι αν στις 12 Σεπτεμβρίου 2015, και πάλι στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής, το «τριφύλλι» δεν είχε περιθώρια αντίδρασης, καθώς δέχτηκε την ισοφάριση (από τον Λεάντρο) στο 94’, αυτή τη φορά δικαιολογίες δεν υπήρχαν: το 1-1 της Δόξας επετεύχθη 14 λεπτά πριν το 90’, έξι μετά την αποβολή του προπονητή της και δύο μετά την είσοδο του Καρλίτος (αντί του Αγκάγεφ) για την περαιτέρω θωράκιση των μετόπισθεν. Φευ…
 
1-0 και… χειρόφρενο
Τέσσερα νέα πρόσωπα σε σύγκριση με το παιχνίδι κόντρα στη Δερύνεια περιελάμβανε η ενδεκάδα της Ομόνοιας απέναντι στη Δόξα. Οι νεοφερμένοι Βύντρα και Κωνσταντινίδης έκαναν το ντεμπούτο τους με το «τριφύλλι» (αντί των Νασιμένο και Καρλίτος αντιστοίχως), ενώ Σοϊλέδης και Σέρινταν πήραν τις θέσεις των Φλορέσκου και Χριστοφή.
Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν ορεξάτοι το παιχνίδι, είχαν ακυρωθέν γκολ (ένεκα επιθετικού φάουλ στον Νέγκρι) του Ντάρμπισαϊαρ στο 8’, χαμένο τετ α τετ του Αγκάγεφ στο 12’, αλλά στο 16’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ντάρμπισαϊαρ από τον Σεράν Πόλο. Την εσχάτη των ποινών αξιοποίησε ψύχραιμα ο Σέρινταν (17’).

Παρά το προβάδισμα η ορμή της Ομόνοιας ακολούθως καταλάγιασε. Τα λάθη πύκνωσαν, η παραγωγή ευκαιριών μειώθηκε, καθώς οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σταδιακά να κλείνουν τους διαδρόμους προς την περιοχή τους, από την άλλη ωστόσο είχαν κι εκείνοι εμφανή αδυναμία στην ανάπτυξή τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απουσία αξιόλογων φάσεων ως την ανάπαυλα.
 
Δοκάρι, αποβολή και… ισοφάριση
Στην επανάληψη η Δόξα ξεκίνησε πιο θαρρετά, όμως την κλασική ευκαιρία για γκολ απώλεσε η Ομόνοια: από σέντρα του Σοϊλέδη η κεφαλιά του Ντάρμπισαϊαρ σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης γυριστό σουτ του Άγγλου επιθετικού απέκρουσε ο Νέγκρι.
Στο 70’ ο Περάλτα έπεσε εντός περιοχής έπειτα από επαφή με τον Βύντρα (σ.σ. έβαλε το χέρι στην πλάτη του Κολομβιανού), η σφυρίχτρα του Τσούκκα έμεινε σιωπηλή και ο Χατζηλούκας «εξερράγη», με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το διαιτητή της αναμέτρησης.
Ο τεχνικός της Δόξας δεν είδε τοιουτοτρόπως την ομάδα του να φτάνει στην ισοφάριση στο 76’, όταν ο Ρούντι με προσποίηση «ξάπλωσε» δύο αντιπάλους και με αριστερό «κεραυνό» εκτός περιοχής νίκησε τον Παναγή για το 1-1. Η Ομόνοια ουδέποτε συνήλθε από το σοκ και, αν ο Φοφανά στο 85’ και ο Ρούντι στο 88’ είχαν καλύτερα τελειώματα, η Δόξα θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει από το ΓΣΠ με τους τρεις βαθμούς.
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Παναγή - Κωνσταντινίδης, Όρσουλιτς, Βύντρα, Σοϊλέδης (65’ Παντελιάδης) - Τουρέ, Μαργκάσα - Αγκάγεφ (74’ Καρλίτος), Κλέιτον (60’ Κύπρου), Σέρινταν - Ντάρμπισαϊαρ.
ΔΟΞΑ (4-1-4-1): Νέγκρι - Παουλίνιο, Σεράν, Ρεδόνδο, Δημητρίου - Πουτζιουρής (60’ Ανινφούλ) - Κότο, Ρούντι, Γκόμες, Εντμάρ (60’ Φοφανά) - Περάλτα (72’ Μπεμπέτο).



Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα