«Ο πληροφοριοδότης για στημένα παιχνίδια στην Κύπρο απειλείται με πρόστιμο»

Νέο «κτύπημα» από τους «Guardian» που επανέρχεται στο θέμα στημένων αγώνων στην Κύπρο
 
Επανέρχονται με νέο δημοσίευμα οι «Guardian» για την υπόθεση στημένων αγώνων στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου.
 
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για την παραπομπή του προέδρου του συνδέσμου ποδοσφαιριστών, Σπύρου Νεοφυτίδη στον Αθλητικό Δικαστή, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε στους «Guardian», στο προ ημερών αφιέρωμα-κόλαφος για το κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
Αναλυτικά το δημοσίευμα
Ο επικεφαλής του συνδικάτου των Κυπρίων παικτών κατηγόρησε την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κύπρου για τακτικές εκφοβισμού με στόχο τη φίμωση όσων τολμούν να μιλήσουν για στημένα παιχνίδια σε επαγγελματικά πρωταθλήματα.
 
Ο Σπύρος Νεοφυτίδης, ο οποίος αντιμετωπίζει ως ελάχιστη ποινή € 5.000 πρόστιμο για τις δηλώσεις που έκανε στους «Guardian» για παράνομο στοίχημα στο νησί. Έχει παραπεμφθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την Τετάρτη (14/9) και δηλώνει ότι απόφαση αυτή είναι μια αντανάκλαση της έκτασης του πανικού που εξαπόλυσε το άρθρο.
 
«Στο τέλος της ημέρας το άρθρο έχει βοηθήσει, διότι έχει εστιάσει την προσοχή σε αυτό το πρόβλημα, αλλά η κίνηση της ΚΟΠ είναι μια υπερβολική αντίδραση που δείχνει πόσο πανικόβλητοι άνθρωποι είναι», ανέφερε ο  προπονητής
τερματοφυλάκων, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο «Guardian» μαζί του. «Το μήνυμα που θέλει να στείλει η ΚΟΠ είναι ότι δεν θέλουμε κανένα να μιλά γι’ αυτό το θέμα», προσθέτει.   
 
Ο 40χρονος πρόεδρος του ΠΑΣΠ είχε πει στον «Guardian»: «Μετά την οικονομική κρίση είχαμε ένα μεγάλο πρόβλημα με τα χρήματα. Πολλές επιχειρήσεις είδαν το ποδόσφαιρο ως μια ευκαιρία για να κερδίσουν χρήματα μέσω παράνομων στοιχημάτων. Υπάρχουν 350 παίκτες στην πρώτη κατηγορία, και άλλοι 280 στη δεύτερη. Για για πολλά κλαμπ οι στημένοι αγώνες  έγιναν ένας τρόπος για την ενίσχυση των κεφαλαίων τους».
 
«Κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών  του ΠΑΣΠ για ευαισθητοποίηση των παικτών που φοβόντουσαν να καταγγείλουν περιστατικά προσυνεννοημένων παιχνιδιών μήπως χάσουν τη δουλειά τους ή το μισθό τους, η Ομοσπονδία επιχειρεί τη σιωπηρή φίμωση ως απειλή.  Αν οι παίκτες δουν ότι εγώ θα τιμωρηθώ για όσα είπα πως μπορώ να πείσω αυτούς να μιλήσουν;», αναφέρει ο Σπύρος Νεοφυτίδης.
 
«Με κατηγόρησαν για συκοφαντία, όμως είπα αυτά που ξέρουν όλοι. Δυστυχώς είναι ‘λερωμένοι’. Εμπλέκονται πολλά χρήματα, μιλάμε για εκατομμύρια.
 
Το θέμα ήρθε στο φως όταν ο Κύπριος διαιτητής Μάριος Παναγή που είναι αποκλεισμένος από τότε (νομίζω), ισχυρίστηκε ότι η ΚΟΠ συνδεόταν με το φαινόμενο και απόκάλυψε το πρόβλημα κατονομάζοντας πρόσωπα. Η αποκάλυψη ήρθε εν μέσω ‘βομβαρδισμού’ των διαιτητών του νησιού».
 
Ο Νεοφυτίδης είπε ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα ελπίζει ότι η φήμη της Κύπρου θα καθαρίσει μετά από αυτό το παραλήρημα. Η αναφορά είχε ως επακόλουθο μια αντιπαράθεση μεταξύ του παγκύπριου συνδέσμου ποδοσφαιριστών και των πολιτικών. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας ζήτησε να με δει την Τρίτη και αυτό είναι καλό σημάδι. Θα χρησιμοποιήσω την ευκαιρία αυτή για να πιέσω την ανάγκη εφαρμογής μέτρων, αρχίζοντας μ’ ένα σχέδιο δράσης των ποδοσφαιριστών.
 
 

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Ρεάλ και Γιουνάιτεντ έχουν στο μεταγραφικό στόχαστρο τον Μάρτιν Μπατούρινα
«Η δουλειά μου είναι να είμαι άδικος και θα είμαι σε όλη τη σεζόν»
ΒΙΝΤΕΟ: Η μοναδική κόκκινη κάρτα στην καριέρα του Μαρσιάλ ήταν για χτύπημα στον Λαμέλα
Η Τσέλσι θέλει να απαλλαγεί από τον Ντισασί τον Ιανουάριο
«Έχω αλλάξει πολύ, απέρριψα πολλές προτάσεις γιατί θέλω να επιστρέψω στη Serie A»
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
Διπλό με τριάρα στην επιστροφή Ρονάλντο και το ντεμπούτο του Πιόλι στον πάγκο
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Ίντερ: Διαθέσιμος για το ντέρμπι με τη Μίλαν ο Ντι Μάρκο