Δύο κόκκινοι φάκελοι σε παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής!

Από νωρίς άρχισαν τα… όργανα με τους κόκκινους φάκελους από την ΟΥΕΦΑ για παιχνίδια του κυπριακού πρωταθλήματος που είχαν αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα με βάση την οποία πιστεύεται ότι έχουν στηθεί.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online η ΚΟΠ έχει λάβει μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για δύο ύποπτα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και για τα οποία αναμένεται να σταλούν κόκκινοι φάκελοι.
 
Στο ένα παιχνίδι υπήρχε ανατροπή του σκορ και κατά τη διάρκεια του παρατηρήθηκε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα, ενώ στο δεύτερο υπήρξε άνετη επικράτηση της φιλοξενούμενης ομάδας με ευρύ σκορ. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωαστάκης Κουτσοκύμνης αποκάλυψε ότι υπάρχει ενημέρωση για το παιχνίδι ΑΕΖ-Απόλλωνας και αναμένεται ο κόκκινος φάκελος. (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ)
 
Η ΚΟΠ έχει θεσπίσει νέο κανονισμό για της ομάδας που εμπλέκονται σε παιχνίδια για τα οποία στέλνονται κόκκινοι φάκελοι με αυστηρές ποινές που φτάνουν μέχρι τον υποβιβασμό. Την ίδια ώρα σε προπονητές  και προέδρους ομάδων θα επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού δύο χρόνων από τα γήπεδα, εφόσον οι ομάδες τους περιλαμβάνονται τέσσερις φορές σε μια σεζόν σε παιχνίδια για τα οποία στάλθηκε κόκκινος φάκελος.
 
Αναλυτικά οι ποινές
Στον πρώτο φάκελο, το εμπλεκόμενο Σωματείο που θα κατονομάζεται σε αυτόν, θα πληρώνει πρόστιμο 5.000 ευρώ. Στον δεύτερο φάκελο, το πρόστιμο θα αυξάνεται στις 10.000 ευρώ. Στον τρίτο φάκελο, θα αποκόπτονται από το Σωματείο όλες οι χορηγίες ΚΟΠ, συμπεριλαμβανομένων και του κόστους διαιτησίας, το οποίο καταβάλλεται από την Ομοσπονδία.
 
Στον τέταρτο φάκελο, το Σωματείο θα τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών, στον πέμπτο θα τιμωρείται με αφαίρεση επιπλέον έξι βαθμών, στον έκτο φάκελο με αφαίρεση επιπλέον εννέα βαθμών και στον έβδομο φάκελο, το Σωματείο θα τιμωρείται με υποβιβασμό.
 
Στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς θα συμπεριλαμβάνονται και ποινές που θα αφορούν στους προπονητές και στους προέδρους των Σωματείων. Συγκεκριμένα, προπονητής ομάδας που συμπληρώνει τέσσερις φακέλους στην ίδια αγωνιστική περίοδο με οποιαδήποτε ομάδα, θα τιμωρείται με αποκλεισμό δύο ετών από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους προέδρους των ομάδων.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Ρεάλ και Γιουνάιτεντ έχουν στο μεταγραφικό στόχαστρο τον Μάρτιν Μπατούρινα
«Η δουλειά μου είναι να είμαι άδικος και θα είμαι σε όλη τη σεζόν»
ΒΙΝΤΕΟ: Η μοναδική κόκκινη κάρτα στην καριέρα του Μαρσιάλ ήταν για χτύπημα στον Λαμέλα
Η Τσέλσι θέλει να απαλλαγεί από τον Ντισασί τον Ιανουάριο
«Έχω αλλάξει πολύ, απέρριψα πολλές προτάσεις γιατί θέλω να επιστρέψω στη Serie A»
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
Διπλό με τριάρα στην επιστροφή Ρονάλντο και το ντεμπούτο του Πιόλι στον πάγκο
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Ίντερ: Διαθέσιμος για το ντέρμπι με τη Μίλαν ο Ντι Μάρκο