Φίγκο: «ʼφησα τη Μπαρτσελόνα για τη Ρεάλ για τα λεφτά»

Όσα χρόνια κι αν περάσουν η απόφαση του Πορτογάλου να μετακομίσει από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη θα μνημονεύεται ως πράξη προδοσίας. Για τον ίδιο τον Φίγκο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια απλή επαγγελματική απόφαση. Ήταν σε μια ομάδα, μια άλλη του προσέφερε καλύτερες συνθήκες (οικονομικές και όχι μόνο) και αποφάσισε να αποδεχθεί την πρότασή της. 
 
Μιλώντας, λοιπόν, στην ισπανική εφημερίδα «AS» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έδωσε την δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2000. 
 
«Δεν θα ακούσει κανείς από εμένα να μιλώ άσχημα για τη Μπαρτσελόνα ανεξάρτητα από την κατάληξη που είχε η πορεία μου εκεί. Ήταν μια φανταστική περίοδος και με βοήθησε πολύ ως παίκτη. Χάρηκα πολύ τα χρόνια μου στη Μπαρτσελόνα, δεν τα απαρνούμαι και μόνο καλές αναμνήσεις έχω» είπε αρχικά ο Φίγκο και συμπλήρωσε:  
 
«Η μεταγραφή μου στη Ρεάλ ήταν ένα σημαντικό βήμα. Πήγα στη Μαδρίτη για να κερδίσω τίτλους. Και για να δουλέψω με καλύτερες οικονομικές συνθήκες. Αυτή ήταν η ανταμοιβή μου. Και η αλήθεια είναι ότι δουλεύεις και θέλεις να αναγνωρίζεται αυτό που κάνεις. Κάποιες φορές το ρίχνεις στην πλάκα αυτό το ζήτημα, άλλες το σκέφτεσαι σοβαρά. Έπρεπε να αποφασίσω και το έκανα. Στη Μπαρτσελόνα πίστευα ότι έδωσα τα πάντα και δεν το αναγνώρισαν. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία». 
 
ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δειτε Επισης

Ρεάλ και Γιουνάιτεντ έχουν στο μεταγραφικό στόχαστρο τον Μάρτιν Μπατούρινα
«Η δουλειά μου είναι να είμαι άδικος και θα είμαι σε όλη τη σεζόν»
ΒΙΝΤΕΟ: Η μοναδική κόκκινη κάρτα στην καριέρα του Μαρσιάλ ήταν για χτύπημα στον Λαμέλα
Η Τσέλσι θέλει να απαλλαγεί από τον Ντισασί τον Ιανουάριο
«Έχω αλλάξει πολύ, απέρριψα πολλές προτάσεις γιατί θέλω να επιστρέψω στη Serie A»
Διπλό με τριάρα στην επιστροφή Ρονάλντο και το ντεμπούτο του Πιόλι στον πάγκο
Ίντερ: Διαθέσιμος για το ντέρμπι με τη Μίλαν ο Ντι Μάρκο
Η εξομολόγηση διεθνή διαιτητή που δεν απέβαλε τον Μέσι για τη φανέλα του
Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ