Σερένα Ουίλιαμς: Θαύμα της φύσης ή χημικό προϊόν

Είναι εκείνα τα βράδια που η ένταση δε σε αφήνει να κοιμηθείς. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα υπάρχουν δυο-τρεις φωνές (δικές σου ή δανεικές) που θα ζαλίζουν το μυαλό σου, στη χειρότερη καμιά δεκαριά θα κάνουν το κρεβάτι να μοιάζει φυλακή. Σε ένα τέτοιο βράδυ η παρέα της Σερένα Ουίλιαμς θα έμοιαζε με μια από τις παραστάσεις που δίνει στα court του τένις. Όλοι θαυμάζουν τις επιδόσεις της, μιλούν για τους τίτλους της, τυφλώνονται από τον ήλιο που αντανακλά στα τρόπαια των grand slam, αλλά την ίδια στιγμή ψιθυρίζουν στον διπλανό τους.
 
Εκείνα τα βράδια της αυπνίας, οι ψίθυροι ακούγονται σαν κραυγές στο κουρασμένο μυαλό της Σερένα, που αδυνατεί να τους μπλοκάρει. Είναι σχόλια, είναι tweets, είναι βίντεο, είναι άρθρα, είναι ένας ασταμάτητος κανιβαλισμός για την πιο σπουδαία τενίστρια όλων των εποχών, είναι ένα απαράμιλλο bullying για τη διαφορετικότητά στην εξωτερική εμφάνισή της.
 
«Τα χέρια δε λένε ψέματα. Ο δεξιός παράμεσος του άντρα είναι μεγαλύτερος από το δείκτη και της γυναίκας είναι μικρότερος. Η Σερένα έχει γεννηθεί άντρας». Σχόλιο σε βίντεο.
 
«Στον άντρα η λεκάνη είναι κάτω από τον αφαλό και στη γυναίκα είναι πιο ψηλά. Η Σερένα έχει γοφούς άντρα». Σχόλιο σε βίντεο.
 
«Η Σερένα είναι ερμαφρόδιτη. Ο σκελετός της είναι αντρικός και γι’ αυτό ο μπαμπάς της δεν επέτρεπε ούτε σε εκείνη, ούτε στην αδερφή της να παίξουν στις παιδικές ηλικίες. Αν έπαιζαν οι υπόλοιποι γονείς θα έβλεπαν ότι οι κόρες τους αντιμετωπίζουν αγόρια». Σχόλιο σε βίντεο
 
«Η Σερένα είναι πολύ πιο αρρενωπή από οποιονδήποτε άντρα στο Γαλλικό Όπεν. Είναι αηδιαστικό». Tweet
 
«Όταν βλέπω τη Σερένα να παίζει αισθάνομαι λιγότερο άντρας». Tweet
 
«Τα αδέρφια (brothers) Ουίλιαμς είναι τρομακτικά να τα βλέπεις». Σαμίλ Ταρπίσεφ, πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας τένις.
 
«Είναι δική μας απόφαση να την κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο μικρόσωμη, επειδή πρώτα απ’ όλα είναι γυναίκα και θέλει να γίνει γυναίκα». Τόμας Βικτορόφσκι, προπονητής της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα.
 
«Φυσικά και με ενδιαφέρει η εμφάνισή μου, είμαι κορίτσι. Επιπλέον, όμως είναι και στα γονίδιά μου να μην μπορώ να γίνω και πολύ μεγαλόσωμη. Έτσι κι αλλιώς δεν οδηγεί πουθενά». Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης.
 
Λένε ότι η χρήση αναβολικών και στεροϊδών προκαλεί αϋπνίες. Το ίδιο, όμως, προκαλεί ο βραδινός καφές, η ερωτική απογοήτευση ή η βαρυστομαχιά. Γράφουν – πάρα πολλά σάιτ συνωμοσιολογίας – ότι η Σερένα Ουίλιαμς έχει γεννηθεί άντρας ή τουλάχιστον ερμαφρόδιτη. Επίσης – οι ίδιες ιστοσελίδες – γράφουν ότι η Μισέλ Ομπάμα είναι τραβεστί και ο Μπάρακ γκέι παιδεραστής. Όλα είναι θέμα οπτικής και επιλογής. Και η τελική επιλογή ανήκει στον αναγνώστη/θεατή τι θέλει να πιστέψει. Υπάρχουν, όμως, και τα γεγονότα. Και αρκετά εξ αυτών αφήνουν εκτεθειμένη τη Σερένα Ουίλιαμς.
Το αμαρτωλό 2010!
Όσο πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα βρίσκεται μια γυναίκα, άλλο τόσο πίσω από κάθε πετυχημένο παιδί-θαύμα, ένας πατέρας που έχει πλουτήσει! Κάπως έτσι μπορεί να σκιαγραφηθεί με αρκετά ρεαλιστικό τρόπο ο Ρίτσαρντ Ουίλιαμς που έκανε… επιχείρηση τις κόρες του από νεαρή ηλικία. Ήθελε να τις σκληραγωγήσει για να γίνουν πρωταθλήτριες και στην αυτοβιογραφία του (σ.σ. σιγά που δε θα εξέδιδε μία) περιγράφει πώς τις δίδαξε να αντέχουν τον ρατσισμό. «Μάζευα πολλά παιδάκια από τα τριγύρω σχολεία και τα έφερνα στο γήπεδο, την ώρα που έκαναν προπόνηση η Σερένα και η Βένους. Τα πλήρωνα και τους ζητούσα να βγάλουν το χειρότερο εαυτό τους. Να τις φωνάζουν νέγρες και όποια άλλη βρισιά μπορούσαν να σκεφτούν. Ήξερα ότι αυτό θα αντιμετώπιζαν στην καριέρα τους».
 
Και με αυτό το σύντομο μάθημα διαπαιδαγώγησης, τόσο των δικών του παιδιών, όσο και της γειτονιάς, περνάμε σε όσα όντως είχε να αντιμετωπίσει η Σερένα. Η δυσπιστία για το σώμα της και η έλλειψη θηλυκότητας είναι μέχρι και σήμερα μια καθημερινή πολιτική εναντίον της. Δεν είναι τυχαίο ότι, παρά τους τίτλους της, λαμβάνει λιγότερα χρήματα από τη Μαρία Σαράποβα (πριν την υπόθεση ντόπινγκ) αφού η εικόνα της δεν είναι το ίδιο ελκυστική για τους χορηγούς. Κι ενώ βρίσκεται στο επίκεντρο για ένα σωρό θεωρίες συνωμοσίας, ταυτόχρονα τη γλιτώνει με πολύ περίεργα, πραγματικά περιστατικά.
 
Η μεγαλύτερη σκιά πάνω από την καριέρα της είναι μέχρι και σήμερα το 2010. Η Σερένα είχε μόλις κατακτήσει το Wimbledon στις 7 Ιουλίου και, μάλιστα, χωρίς να χάσει σετ στο τουρνουά. Βρισκόταν στο Μόναχο, όταν θεωρητικά πάτησε σπασμένα γυαλιά και προκάλεσε τεράστια ζημιά και στα δύο της πόδια. Πόσο τεράστια; Χρειάστηκε, επιστρέφοντας στο Λος Άντζελες να κάνει δώδεκα ράμματα στο δεξί της πόδι και έξι στο αριστερό. Ποιο είναι το πρόβλημα; Στις 8 Ιουλίου, η Σερένα Ουίλιαμς έπαιξε σε αγώνα επίδειξης στο Βέλγιο απέναντι στην Κιμ Κλάιστερς και στην επιστροφή της στην Αμερική φορούσε ψηλοτάκουνα παπούτσια!!
 
«Η Σερένα έδωσε τις πληροφορίες που ήθελε σχετικά με το πόδι της. Συνηθίζουμε να μην μιλάμε για τους τραυματισμούς μας, γιατί δε θέλουμε κανένας να μας λυπάται. Παράλληλα, δεν ήμουν μαζί της», απάντησε η Βένους όταν ρωτήθηκε για την αδερφή της, που θα περνούσε μια μαρτυρική χρονιά με τη μία επέμβαση να διαδέχεται την άλλη. Δε βοήθησε και πολύ… Ούτε βοήθησε η παρέμβαση της μάνατζερ και υπεύθυνης Τύπου της Ουίλιαμς, Τζιλ Σμόλερ. «Η Σερένα είχε βαθύ τραύμα», δήλωσε και όταν της ζητήθηκαν να διευκρινίσει απάντησε: «Δεν πρόκειται να μπω σε λεπτομέρειες».
 
Εκείνη την εποχή, φυσικά, το θέμα δε θα θαβόταν τόσο εύκολα. Η Σερένα, παρότι θα μπορούσε να κερδίσει αποζημίωση 6,5 εκ. δολαρίων, ουδέποτε μήνυσε το εστιατόριο, το οποίο μέχρι και σήμερα ουδείς έχει κατορθώσει να ανακαλύψει. Μέχρι και η «Bild», εφημερίδα που εδρεύει στο Μόναχο και ειδικεύεται στα σκάνδαλα, δεν κατόρθωσε να εντοπίσει έναν άνθρωπο να γνωρίζει το περιστατικό. Η χρονιά συνεχίστηκε με ακόμα δύο χειρουργεία, πέρα της αποκατάστασης στο πόδι της.
 
Και παρότι οι αθλητές συνηθίζουν αν έχουν σοβαρό τραυματισμό να «επιδιορθώνουν» όλα τα στραβά μαζί (ώστε ο χρόνος αποκατάστασης να είναι ενιαίος), τα προβλήματα της Σερένα δεν ήταν και τόσο κοινά.
 
Το Φεβρουάριο του 2011 υπεβλήθη σε έκτακτη επέμβαση για πνευμονική εμβολή και αφού ενδιάμεσα περπάτησε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ μπήκε ξανά στο νοσοκομείο για να αφαιρέσει αιμάτωμα από το στομάχι της. Στις 11 Μαρτίου ξεκίνησε προπονήσεις, τον Ιούνιο έπαιξε το πρώτο της τουρνουά κι ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Wimbledon είχε πέσει στο νούμερο 169 της παγκόσμιας κατάταξης…
Επίσκεψη… πανικού!
Όταν περιμένεις καταιγίδα δε φτάνει ένα σύννεφο για να τη φέρει. Και είχαν αρχίσει να μαζεύονται πολλά, όταν μέσα στο 2011 μια σειρά από περιστατικά αρχίζουν να προκαλούν πολλά ερωτηματικά για τη Σερένα και γενικότερα για τις αδερφές Ουίλιαμς. Αρχικά, περίεργα προβλήματα παρουσιάζονται και στη Βένους, που εγκαταλείπει παιχνίδια, δηλώνει τραυματίας και εντέλει διαγιγνώσκεται με σύνδρομο Σιόγκρεν, ένα αυτοάνοσο νόσημα. Οι φήμες και τα αρνητικά σχόλια αυξάνονται και κορυφώνονται τον Νοέμβριο του 2011, όταν η Σερένα παθαίνει πανικό από την επίσκεψη ενός αγνώστου στο σπίτι της.
 
Στις 2 Νοεμβρίου, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία στην Αμερική μεταδίδουν ότι η Σερένα Ουίλιαμς κλειδώθηκε στο δωμάτιο πανικού του σπιτιού της στο Λος Άντζελες και κάλεσε την αστυνομία. Όταν οι ένστολοι έφτασαν στην έπαυλή της λίγο μετά τις 6 το πρωί ανακάλυψαν ότι ο άγνωστος άντρας ήταν μέλος των γνωστών ιπτάμενων γιατρών που κάνουν ανειδοποίητους ελέγχους ντόπινγκ. Η συνέχεια της ιστορίας είναι πως η Σερένα Ουίλιαμς – σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία – δεν πέρασε κανέναν έλεγχο μέσα στο 2010 και το 2011. Προφανώς και το δωμάτιο πανικού προσέφερε τη λύση για την οποία προορίζεται: Ασφάλεια από… ανεπιθύμητους επισκέπτες!
 
Οι… έντεκα έλεγχοι!
Ωραίο το απόσπασμα και η πρόταξη του όπλου, όμως δεν στοιχειοθετείται κατηγορία πριν ακουστεί και η γραμμή υπεράσπισης. Προφανώς και η Σερένα Ουίλιαμς δεν έχει βρεθεί θετική σε κανέναν έλεγχο ντόπινγκ! Προφανώς και η λήψη συνταγογραφημένων φαρμάκων δεν είναι από μόνη της καταδικαστική. Και προφανώς υπάρχει η άλλη πλευρά. Σε ένα πρόσφατο άρθρο για τους ελέγχους που γίνονται στο τένις, αναφέρεται πως η Σερένα ανήκει σε μια κατηγορία αθλητών που δίνουν περισσότερα από έντεκα δείγματα ετησίως στη WADA.
 
Σύμφωνα με τα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το 2013, ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ είχαν περάσει περισσότερες από εφτά φορές από έκτακτο έλεγχο ντόπινγκ, ενώ η Σερένα με τον Τζόκοβιτς έξι ελέγχους. Και πρόκειται για δείγματα που λαμβάνονται επιπλέον εκείνων των grand slam. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και θα υπάρχουν εκείνοι που θα αμφισβητούν την «καθαρότητα» των επιτυχιών της και θα ψάχνουν κάθε αφορμή για να επιτεθούν.
 
Όπως όταν εμφανίστηκε στο διπλό με τη Βένους στο Wimbledon το 2014 εμφανώς αποπροσανατολισμένη και σε άθλια κατάσταση. Δεν μπορούσε να σερβίρει, ούτε καν να πιάσει τα μπαλάκια που της έδιναν τα ball boys. Η επίσημη εκδοχή μερικές ώρες αργότερα ήταν ίωση, όμως ο γιατρός που την εξέτασε έκανε λόγο για φυσιολογικό σφυγμό, θερμοκρασία και κυκλοφορία του αίματος.
 
Οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν και πάλι να αυξάνονται. Σαν τους ψιθύρους που γίνονται φωνές τα βράδια που δεν μπορείς να κοιμηθείς. Σα τρεις λέξεις που μπορεί να σου γίνουν εφιάλτης. Οξυκωδόνη (ισχυρό παυσίπονο), πρεδνινόνη (συνθετικό στεροειδές), μεθυλπρεδνιζολόνη (στεροειδές). Όλα χρησιμοποιούνται στην ιατρική. Όλα έχουν εντοπιστεί στον οργανισμό της Σερένα Ουίλιαμς. Όλα θα χρησιμοποιούνται εναντίον της… 
  
Πηγή: sdna.gr
 

Δειτε Επισης

Νέος προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς ο Άντι Μάρεϊ
Αυτή είναι η φάση που δεν έχει ξεχάσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η Εθνική, ο Καλάθης και ο Ντόρσεϊ
Ολική επαναφορά του Νεβίλ στο Ράλι Ιαπωνίας, κρατά στα χέρια του τον τίτλο του WRC
Παγωμάρα με Γουίλιαμσον, ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει τα Χριστούγεννα
Οι Γουόριορς άλωσαν την Νέα Ορλεάνη και προκρίθηκαν στην νοκ-άουτ φάση του NBA Cup
Θρίαμβος για Κατζουράκη, κατέκτησε το τουρνουά της Overtime και πάει φουλ για τον παγκόσμιο τίτλο
Νίκη στο ρελαντί των Σέλτικς στην Ουάσινγκτον με 30αρα του Μπράουν
Ακάθεκτη η Mercedes, ο Ράσελ ταχύτερος στο FP3 του Λας Βέγκας
Διέλυσε την Μπαρτσελόνα με κατοστάρα και ιστορικό Ομπστ από τα 6,75μ. η Μπάγερν
Αντετοκούνμπο-όνειρο, 50ο triple-double και τρεις σερί νίκες για το Μιλγουόκι που ανεβαίνει