Με Τέτε συνεχίζει αλάνθαστη η ΑΕΚ (vid)

Η απουσία του κόσμου αλλά και ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν έδειχνε εξ αρχής σημάδια για ντέρμπυ. Τα σκληρά μαρκαρίσματα και η τεχνική των δύο προπονητών δεν έδωσαν την ευκαιρία στον αγώνα να δημιουργηθούν αξιόλογες ευκαιρίες. Το τέρμα του Τέτε ήταν αυτό που έκρινε τελικά τον αγώνα, καταφέρνοντας έτσι η ΑΕΚ να κρατήσει το αήττητο σερί της.
Μύρισε ντέρμπι στο τέλος
Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον κύλησε το πρώτο μισάωρο του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό, χωρίς να καταφέρνουν ωστόσο να απειλήσουν. Τα δυνατά μαρκαρίσματα συνεχώς διέκοπταν τον ρυθμό του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσονται οργανωμένα οι προσπάθειες τους. Στα τελευταία λεπτά απέδειξαν τις δυνατότητες τους οι δύο ομάδες, με τους «γαλάζιους» της Λεμεσού να απειλούν στο 43’ με τον Άλεξ να κάνει το σουτ βρίσκοντας τον Μίνιο να αποκρούει. Εν συνεχεία, στο 45’ η ΑΕΚ κόντεψε να ανοίξει το σκορ με τον Τομάς που μπήκε στην περιοχή χωρίς να καταφέρνει να νικήσει τον Βάλε.
Η τύχη του Τετέ έκρινε το ντέρμπι
Συνέχισαν από εκεί που έμειναν στο πρώτο  ημίχρονο Απόλλωνας και ΑΕΚ, με δυνατά μαρκαρίσματα και παιχνίδι τακτικής. Εκεί που φαινόταν ότι οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και μπορούσαν να απειλήσουν τους Λαρνακείς, στο 74’ οι κιτρινοπράσινοι με τον Τέτε μπήκαν μπροστά στο σκορ. Με σουτ του Τέτε, η μπάλα βρήκε στον Βινίσιους αλλάζοντας πορεία και χωρίς να έχει περιθώριο αντίδρασης ο Βάλε, η μπάλα κατέληξε στο πλεκτό. Αναμενόμενη ήταν η πίεση του Απόλλωνα μετά το τέρμα που δέχθηκε με τον Πέδρο στο 78’ να δημιουργεί καλές προϋποθέσεις για την ισοφάριση , με το σουτ του να περνά λίγο έξω από την εστία του Μίνιο. Προσπαθώντας να κρατήσει μπάλα αλλά και χρόνο η ομάδα της Λάρνακας, δεν έδωσε περιθώριο στους γηπεδούχους για να απειλήσουν, και έτσι έφυγαν με το τρίποντο από το Τσίρειο.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Στυλιανού, Βασιλείου, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Σακέτι, Μπεντόγια, Ντα Σίλβα, Παπουλής, Πέδρο, Πίεχ.
ΑΕΚ: Μίνιο, Μοϊσόφ, Λαρένα, Άλβες, Τομάς, Τέτε, Τρισκόφσκι, Ορτίθ, Μουρίγιο, Γκαρίδο, Λαμπάν
 

Δειτε Επισης

Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων