Οι γρίφοι που καλείται να λύσει ο Μουρίνιο

Η θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο τρόπο. Μπορεί οι «Κόκκινοι Διάβολοι» να άρχισαν με ένα τρία στα τρία, ωστόσο η αγωνιστική κοιλιά έκανε ξαφνικά την εμφάνισή της, αφήνοντας την ομάδα έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή και τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Σίτι.
Φυσικά λόγος για αγωνιστική κρίση δεν μπορεί να γίνει στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως είναι δεδομένο πως ο Μουρίνιο θα πρέπει να βρει λύση γρήγορα στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Η σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ είναι ένας μαραθώνιος, αλλά ο Special One καλείται να βρει απαντήσεις για την ξαφνική καθίζηση της Γιουνάιτεντ, η οποία μετά την ήττα στο ντέρμπι από τη Σίτι δέχθηκε δύο απανωτά «χαστούκια» από τη Φέγενορντ στο Europa League και από τη Γουότφορντ στο αγγλικό πρωτάθλημα.
 
Ο ρόλος του Πογκμπά
Το πρώτο ζήτημα που θα πρέπει να επιλύσει ο Ζοσέ είναι αναμφισβήτητα ο ρόλος του Πολ Πογκμπά στην ομάδα. Άλλωστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξόδεψε πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες για να τον φέρει από τη Γιουβέντους, όμως μέχρι στιγμής οι εμφανίσεις του δεν δικαιολογούν τη λάμψη που φέρει τόσο το όνομά του, όσο και η... ετικέτα της τιμής που αγοράστηκε. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Πογκμπά «κολλάει» μαζί με τον Φελαϊνί στα χαφ. Σε αυτό το δίδυμο ο Γάλλος άσος παίζει πιο πίσω, έχοντας περισσότερες ανασταλτικές λειτουργίες. Αυτό δεσμεύει τον Πογκμπά μέσα στο γήπεδο. Ο Μουρίνιο θα πρέπει να βγάλει την τρομερή ποιότητα που διαθέτει αυτός ο παίκτης παγκόσμιας κλάσης, δίνοντας του τη δυνατότητα να συμμετέχει περισσότερο στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι αυτής της Γιουνάιτεντ. Είναι ένα τεράστιο «όπλο» που διαθέτει στον άξονα και θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί στο 100%.
 
Η χρησιμοποίηση του Ρούνεϊ ως δεκάρι
Ο Special One είχε ξεκαθαρίσει το καλοκαίρι πως με αυτόν στο τιμόνι δεν θα ξαναδούμε τον Ρούνεϊ στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Μουρίνιο είχε καταστήσει σαφές από το ξεκίνημα της σεζόν στον Ρούνεϊ πως θα χρησιμοποιείται φέτος ως δεκάρι, μιας και ο ερχομός του Ιμπραΐμοβιτς «έκλεισε» τη θέση του επιθετικού. Με το ξεκίνημα της σεζόν ωστόσο είναι εμφανής η μεγάλη εξάρτηση της Γιουνάιτεντ από τον Ζλάταν στο εκτελεστικό κομμάτι. Τα μισά γκολ ως τώρα στο πρωτάθλημα έχουν έρθει από τον Σουηδό σταρ. Ο Ρούνεϊ ακόμα και ως δεκάρι δεν τραβάει στο απόλυτο γιατί πολύ απλά η φυσική του θέση είναι μέσα στην περιοχή. Στο δημιουργικό κομμάτι μπορεί να έχει προσφέρει με κάποιες ασίστ, αλλά η γενικότερη εικόνα του δημιουργεί εκνευρισμό στους οπαδούς των «Κόκκινων Διαβόλων». Και φυσικά ο ρόλος του αυτός, σε συνδυασμό και με την παρουσία του Ζλάταν στη γραμμή κρούσης, περιορίζει τον Ρούνεϊ και στο επιθετικό κομμάτι.
 
Το «ζευγάρι» του Μπαϊγί στην άμυνα
Το καλοκαίρι ο Ζοσέ Μουρίνιο γνώριζε πως η καρδιά της αμυντικής γραμμής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί την Αχίλλειο πτέρνα της. Τι έκανε γι' αυτό; Έφερε τον Μπαϊγί από τη Βιγιαρεάλ και όλα έδειχναν πως «δένει» επιτέλους τη Γιουνάιτεντ σε έναν χώρο που ήταν εκτεθειμένη. Ο Μουρίνιο στις πρώτες αγωνιστικές είχε επιλέξει τον Μπλιντ ως παρτενέρ του Μπαϊγί. Ένα δίδυμο που τα πήγε αρκετά καλά με τους «Κόκκινους Διαβόλους» να δέχονται μόλις ένα τέρμα στα τρία πρώτα ματς της σεζόν. Ωστόσο η κακή εμφάνισή του στο ντέρμπι με τη Σίτι έβαλε σε δεύτερες σκέψεις τον Μουρίνιο. Ο Special One έφερε τον Σμόλινγκ στην ενδεκάδα πλάι στον Μπαϊγί, αλλά εκ του αποτελέσματος τα πράγματα χειροτέρεψαν. Σίγουρα η φυσική θέση του Μπλιντ δεν είναι για το κέντρο της άμυνας, ωστόσο έχει αποδείξει ότι μπορεί να «χτίσει» από πίσω βοηθώντας με τον τρόπο του στην ανάπτυξη της Γιουνάιτεντ. Ίσως ο Μουρίνιο θα πρέπει να σκεφτεί την επαναφορά του στα μετόπισθεν.
 
Η διαχείριση της ήττας στο ντέρμπι από τη Σίτι
Ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά τη νέα χθεσινή ήττα από τη Γουότφορντ μίλησε για προσωπικά λάθη των παικτών του, που προέρχονται από την πίεση που υπάρχει. Άραγε δεν μπορούν οι άσοι της Γιουνάιτεντ να διαχειριστούν κάτι τέτοιο; Σε αυτό το κομμάτι η ήττα με κάτω τα χέρια από τη Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται πως «τσαλάκωσε» την αυτοπεποίθηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Να χάνεις με αυτόν τον τρόπο μέσα στο «Όλντ Τράφορντ» και μάλιστα από τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Σίτι, που αποτελεί και έναν εκ των βασικότατων διεκδικητών του τίτλου, αποτελεί πλήγμα. Ο Μουρίνιο γνωρίζει, κάτι που τόνισε και χθες, ότι αυτό αποτελεί ένα κομμάτι στο οποίο πρέπει ο ίδιος πρώτα από όλα να αναλάβει δράση. Και όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του, ο τομέας ψυχολογία αποτελεί τη δεδομένη χρονική στιγμή το Α και το Ω το οποίο πρέπει να διαχειριστεί ώστε η Γιουνάιτεντ να σηκώσει γρήγορα το κεφάλι ξανά.
Πηγή: sdna.gr  

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν