Γιατί δεν έφυγαν Στίλιτς-Πιατκόφσκι και η κριτική που σπάει «κόκκαλα»

Γιατί δεν έφυγαν Στίλιτς-Πιατκόφσκι και η κριτική που σπάει «κόκκαλα»
Σαφώς και στον ΑΠΟΕΛ ήθελαν και θέλουν να ξεφορτωθούν τα συμβόλαια των Σεμίρ Στίλιτς και Ματέους Πιατκόφσκι.
 
Το γεγονός πως οι δύο ποδοσφαιριστές παραμένουν ακόμη στο ρόστερ των «γαλαζοκιτρίνων» και πληρώνονται κανονικά στο τέλος του μήνα έχει εξήγηση.
 
Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να διακόψει τα συμβόλαια των δύο ποδοσφαιριστών και να γλυτώσει τη μουρμούρα, εντούτοις προτίμησε να τους διατηρήσει στο ρόστερ με την ελπίδα ότι θα διαφοροποιήσουν την στάση τους και θ’ αποδεχθούν διακοπή συμβολαίου με λιγότερη αποζημίωση.
 
Και οι δύο στρογγυλοκάθισαν στα «παχυλά» συμβόλαια που διατηρούν με τον ΑΠΟΕΛ και δεν είναι διατεθειμένοι να χαρίσουν ούτε σεντ. Το «έγκλημα» στις περιπτώσεις των δύο ποδοσφαιριστών, και ιδίως με τον Πιατκόφσκι, έγινε το περασμένο καλοκαίρι, καθώς υπέγραψαν ψηλά συμβόλαια στα οποία εγκλωβίστηκε φέτος ο ΑΠΟΕΛ.
Προ ημερών ο Στίλιτς δέχθηκε πρόταση με ετήσιες απολαβές 500 χιλιάδες ευρώ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εντούτοις απάντησε αρνητικά με τη λογική πως θα «αρπάξει» από τον ΑΠΟΕΛ αποζημίωση διακοπής συμβολαίου και μετά να βρει τον επόμενο ποδοσφαιρικό σταθμό της καριέρας του.
 
Όσον αφορά τον Ματέους Πιατκόφσκι, υπήρξε διάθεση από τον Πολωνό επιθετικό να αποδεχθεί διακοπή συμβολαίου με αποζημίωση τα 2/3 που προνοεί το συμβόλαιο του μέχρι το τέλος της σεζόν, εντούτοις η συμφωνία δεν πρόλαβε να επιτευχθεί λόγω διαδικαστικών.
 
Στον ΑΠΟΕΛ τηρούν στάση αναμονής. Πρόταση στον ΑΠΟΕΛ για παραχώρηση των δύο ποδοσφαιριστών δεν υπάρχει, πέραν μιας ανεπίσημης κρούσης του Ερμή για τον Πολωνό φορ που έγινε λίγο πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου και δεν βρήκε σύμφωνο τον υψηλόσωμο επιθετικό.
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» ποντάρουν ότι ο Στίλιτς δεν θα θελήσει να μείνει σε αγωνιστική απραξία και θα αποδεχθεί να αποχωρήσει με λιγότερα χρήματα. Ούτως ή αλλιώς αν αποχωρούσαν στη μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε ο ΑΠΟΕΛ θα κατέβαλλε στους δύο παίκτες ολόκληρο το ποσό του συμβολαίου τους.
 
Δεν ήταν ο έγκλημα ο Σα, αλλά…
Το ότι η μεταγραφή του Ορλάντο Σα χάλασε την υστάτη δεν είναι το τέλος του κόσμου για τον ΑΠΟΕΛ. Κοτζάμ Ρεάλ Μαδρίτης δεν πρόλαβε πέρσι να εγγράψει έγκαιρα τον Ντε Χέα, ενώ μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες έμειναν στα «κρύα του λουτρού» στην προσπάθεια τους να ενισχυθούν την τελευταία μέρα των μεταγραφών.
 
Το πρόβλημα για τον ΑΠΟΕΛ είναι πως περίμενε την τελευταία μέρα να κινηθεί για ενίσχυση και ενώ ήξερε από πρώτο χέρι ότι οι καλοί ποδοσφαιριστές δεν έχουν ως προτεραιότητα το κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
Η κριτική που δέχεται η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (31/8) είναι έντονη, ενδεχομένως και σε κάποιες περιπτώσεις υπερβολική. Οι «γαλαζοκίτρινοι» κρίνονται αυστηρότερα από κάθε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος γιατί έχουν τις προδιαγραφές (χρήμα) και τη δυναμική (έξι συμμετοχές σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης τα τελευταία οκτώ χρόνια) για καλύτερο προγραμματισμό. Άλλωστε η παραδοχή των λαθών έγινε από την ίδια τη διοίκηση δια του προέδρου της Πρόδρομου Πετρίδη.
 
 

Δειτε Επισης

Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του