Μάριο Μπαλοτέλι: ο τελευταίος πειρασμός (vids)

Για ακόμα ένα καλοκαίρι, ο μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα, χτύπησε την πόρτα πολλών ομάδων για τον Ιταλό επιθετικός. Κάποιες δεν άνοιξαν καν, άλλες άνοιξαν, αλλά οι διοικήσεις τους δεν έδειξαν ιδιαίτερη θέρμη να... αγκαλιάσουν τον 26χρονο επιθετικό, τον οποίο δεν ήθελε ούτε να βλέπει ο Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ. «Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε» ήταν η απάντηση των περισσότερων στον Ραϊόλα. 
 
Ο Μπαλοτέλι κατέληξε στη Γαλλία και στη Νις.  «Δεν θέλει να κάνει προπόνηση, δεν έχει όρεξη ούτε καν για να τρέξει, δεν γουστάρει να είναι στην ομάδα. Είναι κακομαθημένος και στη συνέχεια βγαίνει και κλαίγεται κάνοντας το θύμα» έλεγε πριν από δύο χρόνια ο προπονητής του στη Μίλαν, Φίλιπο Ιντζάγκι. Για κάποιους είναι ήδη εδώ και χρόνια παλαίμαχος ο τρελο-Μάριο. Πόσες τελευταίες ευκαιρίες να του δοθούν; 
 
Κι, όμως, πρόκειται για τον ίδιο ποδοσφαιριστή, ο οποίος στα 17 του έκανε... όργια με τη φανέλα της Ίντερ. Μέσα σε εννέα χρόνια, εκείνο το παιδί με τα πολυτάραχα παιδικά χρόνια, που σαφέστατα έχουν επηρεάσει τον χαρακτήρα του και έχουν προκαλέσει τις αμέτρητες ιδιορρυθμίες του, κατάφερε να κάνει όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να ασχολείται μαζί του. Δυστυχώς γι' αυτόν, για τους λάθος λόγους. 
 
 

Ο Μπαλοτέλι έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των «νερατζούρι» υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Στην πρώτη σεζόν του ως επαγγελματίας πέτυχε επτά γκολ και τις επόμενες δύο σκόραρε άλλα 12. Στην τελευταία περίοδο είχε προπονητή τον Ζοζέ Μουρίνιο. Ήταν πια 20 χρόνων, η φήμη του ως το next best thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είχε αρχίσει να εξαπλώνεται και ο ίδιος έδειχνε αδυναμία να το διαχειριστεί. 

Δεν ήταν, ωστόσο, αδικαιολόγητο το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ, που έδωσε το 2010 η Μάντσεστερ Σίτι για να τον αποκτήσει. Στον πάγκο του αγγλικού συλλόγου καθόταν έτσι κι αλλιώς ο ποδοσφαιρικός μέντοράς του, ο Μαντσίνι, ο οποίος πίστευε ότι μπορούσε να βάλει τον Μπαλοτέλι στον... ίσιο δρόμο. Δεν τα κατάφερε και έτσι ο Ιταλός επιθετικός άφησε το Νησί δύομισι χρόνια μετά έχοντας βάλει συνολικά μόλις τριάντα γκολ. 

 

Επέστρεψε στην Ιταλία και πάλι στο Μιλάνο, αλλά αυτή τη φορά για να φορέσει τη φανέλα της Μίλαν. Πέτυχε δώδεκα γκολ σε μισή σεζόν και την περίοδο 2013-14 βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα άλλες 14 φορές. Δεν τα πήγε κι άσχημα μέσα στο γήπεδο, ωστόσο τα καπρίτσια του προκαλούσαν αναστάτωση στα αποδυτήρια μιας ομάδας που έτσι κι αλλιώς εκείνη την εποχή ήταν σε... ελεύθερη πτώση. Ο Μπαλοτέλι αποφασίζει και πάλι να... αλλάξει τον αέρα του και γυρίζει στην Αγγλία. 

Η Λίβερπουλ έδωσε για τη μεταγραφή του 20 εκατομμύρια ευρώ περιμένοντας ότι θα αποκτήσει έναν παίκτη, ο οποίος θα καταφέρει να ζήσει μέρες δόξας στο «Άνφιλντ». Οι προσδοκίες απείχαν από την πραγματικότητα. Ο Ιταλός αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια με τους «κόκκινους» και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μόλις τέσσερις φορές. Ένας ακόμα προπονητής, ο Μπρένταν Ρότζερς αυτή τη φορά, θα καταλήξει... απηυδισμένος από τα καμώματα τρελό-Μάριο και θα ζητήσει την απομάκρυνσή του από την ομάδα. Οι «κόκκινοι» πέταξαν 20 εκατομμύρια ευρώ στα σκουπίδια και ο παίκτης καταλήγει στη Μίλαν ως δανεικός. 

 

Τα μυαλά αλλάζουν; Ο Μπαλοτέλι είναι πια 25 χρόνων και έδειχνε αποφασισμένος να μην ξοδέψει άλλη μια ευκαιρία στην καριέρα του. Μίλησε με τον Σίνισα Μιχαϊλοβιτς, ο οποίος τον γνώριζε από την Ίντερ (ο Σέρβος ήταν βοηθός του Μαντσίνι). Προπονητής και παίκτης συναντήθηκαν πριν από την πρεμιέρα της Serie A σε ένα σπίτι έξω από τη Φλωρεντία. Ήταν οι δυο τους. Συζήτησαν για αρκετή ώρα και ο Μπαλοτέλι δεν του υποσχέθηκε απλά... Του ορκίστηκε ότι θα θέσει ο ίδιος τον εαυτό του εκτός ομάδας στο πρώτο παράπτωμά του. Είπε ότι θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε και ο μοναδικός... πειρασμός στον οποίο θα υποκύψει θα είναι να παίξει καλή μπάλα.

«Είναι το τελευταίο τρένο και ο Μπαλοτέλι το ξέρει» είπε δημόσια ο Αντριάνα Γκαλιάνι. Ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, είχε επίσης συνάντηση με τον παίκτη και του ζήτησε να κουρέψει τη... μοϊκάνα και να συμπεριφέρεται ως επαγγελματίας, ειδικά στη συναναστροφή του με τους οπαδούς. Για μια ακόμα φορά, ο Μπαλοτέλι έσκυψε το κεφάλι και είπε ότι θα το κάνει.Και, φυσικά, δεν το έκανε. Με το τέλος της σεζόν επέστρεψε κακήν κακώς στη Λίβερπουλ, καθώς η Μίλαν δεν έκανε χρήση της οψιόν αγοράς του. 

Από τη Μπεσίκτας και τη Μπολόνια, μέχρι τη Γουλβς που παίζει στην Τσάμπιονσιπ και ομάδες της τέταρτης κατηγορίας της Ιταλίας φέρονται να ενδιαφέρθηκαν για τον Μπαλοτέλι φέτος το καλοκαίρι. Τελικά τον... κέρδισε η Νις. Μια ανάσα από το Μονακό και το Σεντ Τροπέ, αυτά και μόνο ήταν αρκετά για να δελεάσουν τον Μπαλοτέλι να πει το «Si». Όχι, βέβαια ότι αποκλείεται να βρει τον ξεχασμένο, καλό εαυτό του. Ο Μπεν Αρφά τα κατάφερε την προηγούμενη σεζόν. Απλά ίσως αυτή να είναι πραγματικά η τελευταία ευκαιρία του. Όχι για να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα, όπως μάλλον αστειεύομενος έλεγε πριν από μερικούς μήνες, αλλά για να τον κερδίσει η μπάλα... 

 

 

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ο 17χρονος γιος του Ιμπραΐμοβιτς πέτυχε ένα γκολ που θα ζήλευε και ο πατέρας του
Όχι πριν το 2025 η ετυμηγορία για Μάντσεστερ Σίτυ στη «δίκη του αιώνα»
Έγινε άγαλμα, έδωσε το όνομα του σε αεροδρόμιο, τώρα θα έχει και το νόμισμά του ο Ρονάλντο-Φωτογραφίες
Νέο σοκ στη Μπαρτσελόνα-Χάνει τον Ντάνι Όλμο για τον επόμενο μήνα
Τρένο η Παρί στην μετά-Εμπαπέ εποχή-Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα στην Ligue 1
ΒΙΝΤΕΟ: Επέστρεψε, σκόραρε έγραψε ιστορία και... τους έστειλε για ύπνο ο Μέσι
Μυθικό ρεκόρ από τον CR7-Έφτασε τους 1 δισ. ακολούθους στα social media
Έρευνες για «στημένα» σε 17 αγώνες ποδοσφαίρου στη Γερμανία
Καθάρισαν και με τη… βούλα για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαν Σεμπαστιάν, Βινίσιους και Εμπαπέ
Φούντωσαν οι φήμες για επανασύνδεση της Γουάντα Νάρα με τον Μάουρο Ικάρντι