Τόσα κοστίζουν οι διεκδικητές του τίτλου

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (31/08) έπεσε η αυλαία της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Οι πλείστες ομάδες προχώρησαν σε ενίσχυση της τελευταίας στιγμής, ενώ άλλες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν μεταγραφή παρά τις προσπάθειες που κατέλαβαν.
 
Με το μεταγραφικό παζλ κάθε ομάδας ολοκληρωμένο, μπορούμε πλέον να δούμε και τη συνολική αξία στο ρόστερ των «μεγάλων» με τη βοήθεια της παγκοσμίου φήμης transfermarkt.com, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με την χρηματιστηριακή αξία ομάδων και ποδοσφαιριστών.
Ο ΑΠΟΕΛ είναι η πιο ακριβή ομάδα του κυπριακού πρωταθλήματος, καθώς η αξία των παικτών του στην αγορά (market value) υπολογίζεται στα 14,6 εκατομμύρια ευρώ. Από κοντά ακολουθεί ο Απόλλωνας, με το ρόστερ των «γαλάζιων» να κοστολογείται στα 14,4 εκατομμύρια ευρώ.
 
Η συνολική αξία του ρόστερ της Ομόνοιας είναι 11,9 εκατομμύρια ευρώ και ακολουθούν ΑΕΚ με 9,2 εκατομμύρια ευρώ,  Ανόρθωση με 8,4 εκατομμύρια και ΑΕΛ 7,3 εκατομμύρια ευρώ.
 
Ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ με τη μεγαλύτερη αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt, είναι ο Ρενάν Μπρεσάν, ο οποίος κοστολογείται με δύο εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθεί ο Γιώργος Εφραίμ με 1,2 εκατομμύρια ευρώ και ο Ρομπέρτο Λάγο με 1 εκατομμύριο ευρώ. Με 800 χιλιάδες ευρώ κοστολογούνται οι Φακούντο Μπερτόλιο και Γιάννης Γιαννιώτας, ενώ στις 400 χιλιάδες είναι το market value του Ιγκόρ ντε Καμάργκο. (δείτε εδώ το market value των παικτών του ΑΠΟΕΛ)
Βαλεντίν Ρομπέρζ και Ζοάο Πέδρο είναι τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο Απόλλωνας με χρηματιστηριακή αξία στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Με 1,2 εκατομμύρια ευρώ κοστολογεί το transfermarkt τους Άντον Μάγκλιτσα και Τιάγκο Γκόμες. (δείτε εδώ το market value των παικτών του Απόλλωνα)
Στην Ομόνοια το δίδυμο  Κίλιαν Σέρινταν και Δημήτρη Κωνσταντινίδη με market value στο 1 εκατομμύριο ευρώ είναι οι ακριβότεροι του ρόστερ, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Χριστοφή με 900 χιλιάδες ευρώ. Οι νεοαποκτηθέντες Ματ Ντάρμπισαϊρ και Σίλβα Κλέιτον  κοστολογούνται με 600 και 500 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα. (δείτε εδώ το market value των παικτών της Ομόνοιας)
Στην ΑΕΚ ο Ισπανός ακραίος αμυντικός, Χαβίερ Γαρίδο με πολυετή θητεία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν όπως είναι λογικό είναι ο πιο ακριβός παίκτης του ρόστερ με αξία 800 χιλιάδες ευρώ και ακολουθεί ο Ιβάν Τριτσκόφσκι με 750 χιλιάδες ευρώ. (δείτε εδώ το market value των παικτών της ΑΕΚ)
Η καριέρα του Πελέ σε Ίντερ, Πόρτο, Βαγιαδολίδ, Ολυμπιακό Πειραιώς τον καθιστά ως τον ποδοσφαιριστή με το ψηλότερο market value της Ανόρθωσης (750 χιλιάδες ευρώ). Ο Γκάμπριελ Μόουρα κοστολογείται με 700 χιλιάδες, ενώ οι Ίσμα Γκονσάλβες και Ζοάο Βίκτορ έχουν χρηματιστηριακή αξία 600 χιλιάδες ευρώ. (δείτε εδώ το market value των παικτών της Ανόρθωσης)
Με 1 εκατομμύρια ο Μπαμπάνγκο είναι ο ακριβότερος παίκτης της ΑΕΛ και ακολουθούν οι Λούκας Σοόυζα και Μιγκέλ Αρουαμπαρένα με αξία μισό εκατομμύριο ευρώ. (δείτε εδώ το market value των παικτών της ΑΕΛ)

 

Δειτε Επισης

Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»