Ασίς: «Δεν κέρδισα τον σεβασμό γιατί έχω όμορφα μάτια»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Νούνο Ασίς μιλώντας σε ιστοσελίδα της Πορτογαλίας αναφέρεται για το τέλος της καριέρας του, το Κυπριακό ποδόσφαιρο και φυσικά για τους «πράσινους».
 
Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη του Νούνο Ασίς:
 
 Ο Φερνάντο Μέιρα το 2012 είχε πει ότι ο Νούνο Ασίς θα σταματήσει το ποδόσφαιρο εκείνη τη σεζόν αλλά συνέχισε για άλλα τέσσερα χρόνια. Ο λόγος;
"Τότε πήγα στην Κύπρο με την πρόθεση να παίξω για ένα χρόνο. Σε αυτές τις ηλικίες, οι ομάδες κάνουν συμβόλαια ενός χρόνου και έχουν αμφιβολίες αν μπορεί ένας παίκτης να αντέξει. Η ιδέα μου ήταν να παίξω ακόμα ένα χρόνο, το πολύ δυο. Αλλά έγινε κάτι άλλο. Όσο περνούσε ο καιρός, ένιωθα καλύτερα, έτρεχα περισσότερο και συνέχισα". 
 
 Πως είναι το Κυπριακό ποδόσφαιρο;
"Όταν πήγα εκεί, υπήρχαν πολύ μεγάλες διαφορές με τις αποκαλούμενες μεγάλες ομάδες και τις υπόλοιπες αλλά τώρα όχι και τόσο. Εκεί η φορολογία είναι μικρότερη από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες και είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα γι' αυτούς. Φυσικά δεν έχουν και τόσο ελκυστικό πρωτάθλημα αλλά σήμερα υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες στην αγορά που καταλήγουν και εκεί παίκτες με αρκετή ποιότητα. Υπάρχουν πολλές ομάδες που έπαιξαν στο Europa League και το Champions League".
 
Επομένως με τον κόσμο της Ομόνοιας είχατε πάρα πολύ καλή σχέση. Σου πρότειναν να συνεχίσεις για ακόμα ένα χρόνο;
"Ναι, μου έγινε πρόταση αλλά ένιωσα πως ήρθε η ώρα να σταματήσω. Ήταν τέσσερα φανταστικά χρόνια και οι πόρτες είναι ανοικτές. Ο κόσμος έχει μια μεγάλη αγάπη για μένα, ειδικά στην Βιτόρια και την Ομόνοια. Όμως αυτό το σεβασμό δεν τον κέρδισα γιατί έχω όμορφα μάτια. Τον κέρδισα μέσα απ' τα χρόνια και γι' αυτό έγινε και τιμητικό παιχνίδι, κάτι που δεν συνηθίζεται για ξένους ποδοσφαιριστές".
 
Ήταν το τέλος της καριέρας σου όπως το σκέφτηκες;
"Όντας στην κορυφή, παίζοντας σε μια ξένη χώρα. Έφτασε το τέλος, μου έκαναν αποχαιρετιστήριο ματς και μου ζήτησαν να μείνω... Φυσικά κάθε παίκτης θα ήθελε να τερματίσει έτσι την καριέρα του και όχι να έρθει σταδιακά η πτώση όπως κάνουν πολλοί. ΟΚ, τερμάτισα την καριέρα μου στην Κύπρο αλλά έπαιξα μέχρι τα 38 μου, με 40 αγώνες και 13 γκολ".
 

Δειτε Επισης

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας