Συνελήφθη για το πραξικόπημα πρώην άσος της Γαλατάσαραϊ

Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε στην Τουρκία και η προσπάθεια του Ταγίπ Ερντογάν να θέσει στο περιθώριο όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση ανατροπής του καλά κρατεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεσων "Dogan" η τουρκική αστυνομία προχώρησε την Πέμπτη στη σύλληψη του Ισμαΐλ Ντεμιρίζ, του διάσημου πρώην άσου της Γαλατάσαραϊ (έπαιξε στην "Τσιμ Μπομ" από το 1984 μέχρι το 1993 ενώ φόρεσε τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του 27 φορές), με την κατηγορία ότι διατηρεί δεσμούς φιλίας με τον μεγάλο πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκουλέν, που φέρεται να βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο 54χρονος πρώην άσος πιάστηκε στην περιοχή Μπακίρκοϊ της Κωνσταντινούπολης ενώ είχε ήδη συλληφθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου μαζί με άλλους πρώην ποδοσφαιριστές της Γαλατάσαραϊ και είχε τεθεί υπό κράτηση για μικρό χρονικό διάστημα, προτού αφεθεί ελεύθερος με δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα ωστόσο με το τηλεοπτικό δίκτυο "Cnn-Turk" ένας άλλος δικαστής άσκησε έφεση κατά της απόφασης αποφυλάκισης και βγήκε νέο ένταλμα σύλληψης για τον Ντεμιρίζ, με αποτέλεσμα να απασχολήσει εκ νέου τις αστυνομικές αρχές.

Όλα αυτά ενώ ο πρώην παίκτης της Γαλατάσαραϊ, Χακάν Σουκούρ, καταζητείται από την τουρκική αστυνομία και εις βάρος του έχει βγει ένταλμα σύλληψης (βρίσκεται στις ΗΠΑ) , με τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης να έχει κάνει γνωστό πως ακύρωσε τις κάρτες όλων των μελών της πρώην ποδοσφαιριστών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκουλέν.

 

Πηγή: www.contra.gr

 

  

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν