Δημητρίου: "Θα ήταν εύκολη η αποδέσμευση Κάρβερ εάν δεν υπήρχαν κάποια δεδομένα"

Για όλα τα θέματα που αφορούν την Ομόνοια μίλησε στο ραδιόφωνο του Sport FM ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Αντρέας Δημητρίου. 
 
Για τη συνεδρία του Δ.Σ και την επόμενη μέρα:
«Υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις εμφανίσεις της ομάδας. Στη χθεσινή συνεδρία αξιολογήθηκαν τα δεδομένα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Το έχουμε πει ξανά, το κομμάτι της αξιολόγησης, είναι αυτό που θα βοηθήσει για να εξαχθούν στα σωστά συμπεράσματα και ακολούθως να γίνουν οι όποιες ενέργειες χρειάζονται για να αναπτυχθεί η ομάδα.
 
Ασφαλώς το ερώτημα που εκφράζεται από τον κόσμο, δεν είναι άλλο από το… γιατί η ομάδα παρουσιάζει αυτήν την εικόνα. Υπάρχουν δύο δεδομένα τα οποία εκτιμάται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο. Και αυτό δεν το λέμε ως δικαιολογία, ούτε για να ωραιοποιηθεί η κατάσταση, αλλά το αναφέρουμε ως πιθανές αιτίες που κρατούν την ομάδα πίσω σε απόδοση.
 
Όσον αφορά το κομμάτι της ψυχολογίας ή νοοτροπίας, εκφράζεται η άποψη πως οι νεαροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, χρειάζονται χρόνο για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στην πίεση που απορρέει από το εκτόπισμα και τις
απαιτήσεις της ομάδας, κάτι που επηρεάζει τη λειτουργία του συνόλου.
 
Εάν εστιάσουμε πάνω σε αυτό το σημείο, όντως διαπιστώνουμε πως η ομάδα έχει μέσο όρο ηλικίας 26 χρόνων, ο οποίος σίγουρα είναι από τους χαμηλότερους στην κατηγορία. Μάλιστα, οι 12 από τους 22 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι τώρα είναι κάτω των 25 χρόνων και μόλις έξι ποδοσφαιριστές μας είναι άνω των 30 χρόνων.
 
Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως οι ανταγωνιστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έχουν μέσο όρο ηλικίας: ΑΕΚ: 31 χρόνων / ΑΠΟΕΛ: 30 χρόνων / Απόλλων: 29 χρόνων / ΑΕΛ: 28,5 χρόνων)
 
Για το πως θα βελτιωθεί άμεσα η ομάδα:
«Κάποια πράγματα άμεσα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Χρειάζεται χρόνος. Μέσα σε πέντε μέρες δεν μπορούν να επέλθουν δραστικές αλλαγές. Αυτό που θέλουμε είναι να ανεβάζουμε το επίπεδο μας. Υπάρχει πρόβλημα στην εικόνα μας αλλά είναι σημαντικό να μιλούμε με επιχειρήματα. Ένα άλλο στοιχείο. Τι έκανε η Ομόνοια τις προηγούμενες τέσσερις σεζόν μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Πέρσι ήταν 5η, πρόπερσι ήταν 6η, τη σεζόν 2013-14 ήταν 6η και το 2012013 πάλι 6η.
 
Σε όλες τις σεζόν στο δεύτερο γύρο βελτίωνε τη θέση της και εξασφάλιζε την έξοδο στην Ευρώπη. Το κοινό στοιχείο είναι οι σαρωτικές αλλαγές που γίνονται κάθε καλοκαίρι. Πρέπει να αφεθεί η ομάδα και να δουλέψει σε βάθος χρόνου να δημιουργηθεί ένας κορμός που θα γνωρίζει τις συνθήκες. Η υπομονή του κόσμου έχει περιοριστεί σημαντικά αλλά πρέπει να δεχθούν πως η ομάδα ξεκίνησε ένα τρόπο λειτουργίας που αφορά την υποδομή αλλά και την επιστημονική υποστήριξη.
Θέλουμε να αναπτυσσόμαστε και να ανεβάζουμε το επίπεδο μας.
 
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχει η εκτίμηση πως, λόγω των σαρωτικών αλλαγών στο ρόστερ της ομάδας, δεν έχει επέλθει ακόμη, στα επιθυμητά επίπεδα, η απαιτούμενη ομοιογένεια, ενώ υπάρχει και ανισορροπία όσο αφορά το επίπεδο ετοιμότητας του κάθε ποδοσφαιριστή. Γι΄ αυτό θεωρείται πως μέσα από τους αγώνες η ομάδα θα ενισχύει τα επίπεδα ομοιογένειας και σταδιακά θα επέλθει ισορροπία στα επίπεδα φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως από τους 22 ποδοσφαιριστές που έχουν χρησιμοποιηθεί, οι 12 έχουν λιγότερες από 10 συμμετοχές με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ενδεικτικά να πούμε πως περισσότερες από 50, έχουν μόλις 5 παίκτες (Χριστοφή, Μαργκάσα, Ρουσιάς, Παναγή, Σέρινταν).
 
Συνεπώς, οι περισσότεροι παίκτες τώρα μπαίνουν στην ομάδα και τώρα μαθαίνουν στην πράξη ποιες είναι οι συνθήκες της και τι μορφής πίεση υπάρχει στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Αλλιώς είναι να τα ξέρουν στη θεωρία, να τα μαθαίνουν από τρίτους ή να τα διαβάζουν από την ιστορία. Και είναι εντελώς διαφορετικό να το ζουν στην καθημερινότητά τους και μέσα στο γήπεδο". 
 
Ένα άλλο στοιχείο που θα ήταν καλό να βάλουμε στο τραπέζι, είναι η παρουσία της ομάδας στις πρώτες 13 αγωνιστικές (α΄ γύρος) του πρωταθλήματος τις προηγούμενες τέσσερις χρονιές.
- Πέρσι ήμασταν στην 6η θέση, είχαμε 20 βαθμούς, με 3 ήττες και 5 ισοπαλίες.
- Πρόπερσι ήμασταν πάλι 6η, είχαμε 19 βαθμούς, με 6 ήττες και 1 ισοπαλία.
- Τη σεζόν 2013-14 ήμασταν στην 6η θέση με 24 βαθμούς, με 3 ήττες και 3 ισοπαλίες.
- Και τη σεζόν 2012-13 ήμασταν πάλι 6η, με 22 βαθμούς, με 3 ήττες και 4 ισοπαλίες.
 
Και στις τέσσερις αυτές σεζόν, η ομάδα βελτιωνόταν αισθητά στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, όσο αφορά τη συγκομιδή βαθμών.
 
Κοινό στοιχείο και των τεσσάρων προηγούμενων σεζόν, αλλά και της φετινής, είναι οι σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ. Στον αντίποδα, είδαμε ανταγωνιστές μας όπως ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ, να φτιάχνουν ένα βασικό κορμό, με παίκτες που παίζουν μαζί για 2-3 χρόνια.
 
Για την βελτίωση:
«Υπάρχει πρόβλημα με την εικόνα μας και το βλέπουμε κατάματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ασφαλώς και θα πρέπει σταδιακά να βελτιωνόμαστε και θα έπρεπε ήδη να παρουσιάζουμε σημάδια βελτίωσης. Γίνεται προσπάθεια να δουλέψει η ομάδα με σταθερότητα για να φτιάξει υποδομή. Βλέπουμε τους ανταγωνιστές μας τι κάνουν. Η λέξη που μισούν η Ομονοιάτες, η υπομονή, είναι σημαντική. Θα ήταν εύκολη επιλογή για το Δ.Σ να αποδεσμεύσει τον προπονητή αν δεν υπήρχαν τα δεδομένα που ανέφερα πιο πάνω και η αποδεδειγμενα πολύ καλή δουλειά που γίνεται».
 
Για το αν συνεχίσει αυτή η εικόνα:
«Δεν μπορώ να προκαταλάβω την απόφαση του Δ.Σ. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι πως αν παρουσιαστούμε απέναντι στον Απόλλωνα όπως με τη Καρμιώτισσα, θα περάσουμε δύσκολο απόγευμα. Επαναλαμβάνω, δεν μπορεί η ομάδα μέσα σε πέντε μέρες να αλλάξουν όλα. Περιμένουμε μια ομάδα βελτιωμένη που θα μπει στο γήπεδο για να κερδίσει το παιχνίδι».
 
Για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα:
«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς, απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο που ψάχνει και αυτός τη νίκη. Είναι πρόκληση για εμάς αυτό το παιχνίδι, καθώς καλούμαστε να δείξουμε σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ως παιχνίδι ντέρμπι, θεωρείται τριπλής παραλλαγής. Ωστόσο, ο στόχος που έχει τεθεί από εμάς, είναι να φύγουμε από το γήπεδο νικητές».
 
Για τα αγωνιστικά δεδομένα:
«Ο Άρης Σοϊλέδης αναμένεται πως θα προπονηθεί κανονικά σήμερα. Ο Καρλίτος είναι μια σπάνια περίπτωση και ακολουθεί μέρος το κανονικού. Ίσως και να προλάβει. Ο Όρσουλιτς ακολουθεί ατομικό και θα είναι έτοιμος μετά την διακοπή. Ο Κότσαρης ακολουθούσε πρόγραμμα αποκατάστασης και αφού δεν αποχωρούσαν οι ενοχλήσεις, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η οποία θα γίνει σήμερα».
 

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»